Körutazások melléklet főoldal

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76738
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország, Szlovákia
Város: Brno, Karlovy Vary, Kutná Hora, Lednice, Prága, Telc

Szállás / program részletes leírása



1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LEDNICE – BRNO – PRÁGA

Reggel indulás, Szlovákiába a rajkai határátkelés után érke­zünk. A Duna fölött áthaladva Pozsony látképe tárul elénk. A cseh határt átlépve megérkezünk Lednice-be, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romanti­kus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt lát­ható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Továbbhaladva Brnoban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. Megtekintjük az Óvárosházát, a Piac teret, a Szent Péter és Pál-katedrálist. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra. (3 éj)

2. NAP: PRÁGA – KARLOVY VARY – PRÁGA

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Városnézésünket a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrá­lisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyutcácskát. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzle­tei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Délután, akinek kedve tartja, önálló egyéni programot szervezhet magának Prága történelmi óvárosában. Másik lehetőségként egy han­gulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. A Tepla folyó mellett tera­szosan kiépült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Közben valamelyik kellemes teraszon megpihenhetnek utasaink vagy megkóstolhatják a híres gyógy­hatású vizet, melyet a vendégek általában egy különleges for­májú bögréből szürcsölnek. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját is. Késő délutáni órákban hagyjuk el Karlovy Varyt, este érkezünk vissza prágai szállásunkra. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (Garantált indulás, jelentkezés a helyszínen): 20 €.

3. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS

Folytatjuk prágai városnézésünket. A mai nap első látványos­sága a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fon­tos szerepet játszott. Továbbsétálunk a belvárosban a főtérig. Itt megtekintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Ezt követően folytatjuk utun­kat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A hidat fenséges barokk szobrok díszítik. A hídon sétálva szép fotó­kat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprogram alatt egyéni sétára, nézelődésre, ajándékvásárlásra nyílik lehe­tőség. Aki gondolja, megkóstolhatja a jellegzetes cseh ételeket és megízlelheti a híres cseh söröket is. Igény esetén az idegen­vezető ajánlani fog hangulatos sörözőt, éttermet. A koraesti órákban szervezünk egy hangulatos, kb. 2 órás fakultatív hajó-kirándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egy­bekötve. Akik nem a vacsorás hajókázást választják, azoknak lehetőség nyílik önálló sétára a kivilágított belvárosban. Este autóbusztranszfer a szállodába. Fakultatív hajókirándulás vacsorával (ital nélkül): 8.000,- Ft.

4. NAP: PRÁGA – KUTNÁ HORA – TELČ – BUDAPEST

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO listá­ján. Délelőtt a Prága közelében lévő Kutná Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála-katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus-székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, melyet szintén fel­keresünk. Folytatjuk utunkat Csehországban. Délután Telčben állunk meg. A város egységes hangulatú, látványos főte­rén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Szabadprogram után hazaindulunk és az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az alap részvételi díj tartalmazza:

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 vagy 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

 

Külön fizetendő:

- baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás

- foglalási díj

 

Össz.: kb. 800 CZK + fakultatív program + Idegenforgalmi adó: 700 Ft (itthon fizetendő)

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak