Körutazások melléklet főoldal

Fehér éjszakák

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76887
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország, Észtország, Finnország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Németország, Svédország, Szlovákia
Város: Drezda, Helsinki, Kaunas, Malmö, Riga, Stockholm, Tallin, Turku

Szállás / program részletes leírása



1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – CSEHORSZÁG – DREZDA

Reggeli indulás után utazás Szlovákián és Csehországon keresz­tül Németországba. Először Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. Sétánk során a II. Világháború után gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg: a Semperopert, a Miasszonyunk-templomát, a Brühl-teraszt, melyet Európa erké­lyeként is emlegetnek. Érdekes, hogy az Elba partjánál végzett modernizálások – egy autópályahíd építése – miatt az UNESCO elvette a várostól a világörökségi címet. Szállás Drezdánál.

2. NAP: BERLIN – ROSTOCK/TRAVEMÜNDE – TRELLEBORG

Reggel továbbindulunk, a déli órákban betérünk egy buszos városnézésre Berlinbe. Megtekintjük a TV tornyot, városhá­zát, Brandenburgi kaput, a Parlament épületét (Reichstag) és az Arany Angyal szobrot is. Berlini nézelődésünk után folytat­juk utunkat észak felé. A tengerhez érve kimegyünk a kikö­tőbe, ahol hajóra szállunk és elhagyjuk Németországot. Éjszaka kompátkelés a Balti-tengeren. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusolós/WC-s kabinokban.

3. NAP: MALMÖ – GRÄNNA – STOCKHOLM

Kb. 6 órakor érkezés Svédországba. Korai reggeli a hajón. Kikötés után az ország harmadik legnépesebb településének, Malmönek a megtekintése szerepel programunkban. Láthatjuk a Malmöhus egykori erődítményét, a Szent Péter-templomot, valamint Svédország legmagasabb épületét. Ezt követően foly­tatjuk utunkat a főváros felé. Útközben egy rövid sétát teszünk a cukorkák városában: Grännában. Itt megtekintünk egy cukorka­készítő műhelyt (vásárlási lehetőség) és sétálunk a városkában. Szállás már Stockholmnál.

4. NAP: STOCKHOLM – TURKU

Reggeli után egész napos városnézés Stockholmban. Megcsodáljuk többek között a királyi palotát, melynek udvarán a királyi őrségváltás is népszerű látványosság. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és az érdekes finn templom. Az óváros, a Gramla Stan egy szigeten található, épületei többszáz éve­sek. Közelükben található a parlament. A stockholmi város­háza Észak-Európa egyik legszebb épülete. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően egy különleges látványos­ságot, a Vasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállították. Este ismét hajóra szállunk és elindulunk Finnország felé. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/WC-s kabinokban. A hajó fedél­zetén vannak székek, ekkor van lehetőség megcsodálni, hogy a napkorong milyen későn bukik bele a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti hori­zonton. Erre a napra a vacsorát külön lehet rendelni.

5. NAP: TURKU – HELSINKI

Reggel érkezés Turkuba. Kezdjük is egyből a városné­zést Finnország egyik legjelentősebb történelmi városában. Az ország első egyetemét, a Turkui Királyi Egyetemet itt ala­pították. Ezt követően folytatjuk utunkat a finn fővárosba, Helsinkibe. A déli órákban érkezés Helsinkibe. Buszos és gya­logos városnézésünk során megcsodáljuk többek között a híres Olimpiai stadiont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpi­ájának központi épületét. A Sibelius-emlékmű egy női szobrász­művész különleges alkotása. A Szenátus téren található a város legnagyobb temploma. További érdekességek: kikötő nagy for-gatagú piaccal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern épí­tészet egyik legszebb alkotása. Programunk befejezése után a központ közelében található kikötőben hajóra szállunk és elhagyjuk a skandináv térséget, a Baltikum felé vesszük az irányt. A kompátkelés során gyönyörködhetünk a Finnországhoz tartozó sok szigetben és a Balti-tengerben. Észtországba, Tallinnba érkezésünk után szállás ***-os hotelben.

6. NAP: TALLINN –TURAIDA – RIGA

Reggeli után városnézés Tallinnban. Az óváros várfallal volt kör-bevéve, ennek több emléke látszik mai napig is: ágyútorony, városfal, körbástyák… A Nyevszkij-székesegyház, a városháza és a belváros, mind-mind megkapó látványosság. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Szabadprogram után déli irányba indulunk és elhagyjuk Észtországot és Lettországba lépünk át. Először a Turaida várat keressük fel, mely egy ter­mészetvédelmi parkban található. A többszáz éves erődöt szé­pen felújították. Továbbutazva Rigában elfoglaljuk szállásunkat ***-os hotelben.

7. NAP: RIGA – RUNDALE – VILNIUS

A reggelit követően megismerhetjük a Balti-tengerhez tar­tozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárost. A régi keres­kedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa-időkben városfal védte. Városnézésünk során ennek lőportornyát, a dómot (XIII. századi), a Szt. Péter-templomot és sok egyéb középkori emléket tekintünk meg. A történelmi belváros az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható egyedi szépsé­gének köszönhetően. Délután továbbindulunk Litvánia felé. Útközben megállunk a Balti államok egyik legszebb látványos­ságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Programunk után elhagyjuk Lettországot. Az esti órákban érkezés a szállásra, Vilniusba mely ***-os hotelben lesz.

8. NAP: VILNIUS – KIELCE

Reggel városnézés a litván fővárosban. A gyalogos sétánk során megtekintjük a hangulatos óváros mellett a gótikus Szent Anna-templomot, a barokk Péter Pál-templomot. Az ezt követő szabadprogram alatt lehet emléktárgyakat is vásárolni. Délután elhagyjuk Litvániát és továbbutazunk Lengyelországba. Az esti órákban szállásfoglalás **** hotel Kielcénél.

9. NAP: LENGYELORSZÁG – SELMECBÁNYA – BUDAPEST

 

Lengyelországon és Szlovákián keresztül hazautazunk. Útközben rövid sétára megállunk a világörökség listán is szereplő Selmecbányán és a belvárosban nézelődünk: Óvár, plébá­nia templom, városháza. Folytatjuk utunkat, Parassapusztánál lépünk be hazánk területére. Budapestre érkezés az esti órák­ban. Ezután utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- A leírt alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban (6 éj), 2 éj hajón
- Reggelis ellátást
- Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
- Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
- Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
- Magyar nyelvű idegenvezetést
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív vacsora,
- fakultatív 2 ágyas kabin felár
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
-egyágyas felár: 6 alkalom a hajókon egyágyas nem lehetséges, de 2 ágyas igen, ha igéylik) 44 000 Ft
- 2 ágyas kabin felár: Rostock - Trelleborg között : 12 000 Ft, Stockholm és Turku között : 12 000 Ft
- vacsora felár: ( 7 alkalom) : 42 000 Ft
- Vacsora (Stokholm- Turku közti hajón) : 11 000 Ft


Helyben fizetendő:
- belépők

Stockholm - Királyi Palota 160 SEK
Stockholm - Vasa Múzeum 150 SEK
Stockholm - Dóm 60 SEK
Stockholm - tornyok temploma 50 SEK
Tallinn - Szentlélek-templom 1,50 €
Tallinn - Brigitta-kolostor 1,00 €
Tallinn - Dóm / torony 2€/5€
Riga - Dóm 3,00 €
Riga - Szent Péter templom 9,00 €
Rundale kastély 13,00 €
Turaida vár 6,00 €
Helsinki - Sziklatemplom 3,00 €

 

Belépők ára: kb. 42 € + 420 SEK

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak