Körutazások melléklet főoldal

Karácsonyi hangulat Prágában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77158
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Brno, Prága

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Prága (550 km)

Reggel indulás majd rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába. Folytatjuk utunkat Csehországba és 16 óra körül érkezünk Prágába. Bemegyünk a városközpontba. A főtéren található a karácsonyi kirakodóvásár. Látványos fabódékban kínálják az árusok a karácsonyi portékákat, édességeket, mézeskalácsokat, kerámiákat. Szabadprogram, mely során gyönyörködhetünk az adventi vásárban és a kivilágított fővárosban. Az esti órákban megyünk prágai szállásunkra, (2 éj) fakultatív vacsora.

2. nap: Prága

Egész napos program Prágában. Városnézéssel kezdünk. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. A Hradzsin és a Szent Vitus hatalmas katedrálisa, továbbá a Királyi Palota, a Szent György Bazilika és a fogalommá vált Aranyművesek utcája a turisták kedvelt célpontjai. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a céhmesterek kis műhelyekben, üzletekben. A hegyről leérve Prága másik híres műemlékéhez, a Károly-hídhoz érkezünk. A belvárosban a főtéren, a híres órán (Orloj) kívül láthatjuk a Thyn-templomot. A téren lévő vásárban cseh szuvenírek széles választékát kínálják, továbbá kézműves termékeket, hagyományos karácsonyi díszeket és különféle ajándéktárgyakat, kerámiákat, cseh kristályt lehet vásárolni. Ha megéhezett vagy megszomjazott, érdemes megkóstolni a helyi gasztronómia jellegzetességeit. Sok helyen árusítanak tipikus cseh ételeket és italokat, sört, forralt bort (csehül svařák), mézlikőrt (medovina) vagy grogot. Este még kisétálunk a szépen kivilágított Vencel térre, mely a cseh történelem neves színtere is volt. Szabadprogramunk alatt egyéni sétára, nézelődésre is nyílik lehetőség. Prága utcái ilyenkor már színes fényekben pompáznak. Este visszatérés a szállásra.

3. nap: Prága - Brno – Magyarország 

Reggeli után hazaindulunk. Megállunk Brnoban, Csehország második legnagyobb városában és tartunk egy gyalogos városnézést (Óvárosháza, Piactér, Szent Péter és Pál katedrális...). A séta után szabadprogram, megnézzük a főutca adventi forgatagát és a Svoboda tér kirakodóvásárát. Az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Min. létszám: 35 fő



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- szállás,
- reggelis ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív vacsora.
- egyágyas felár

Helyben fizetendő:
- belépők:
Pozsony- Dóm    3 €
Prága - Vár    250 CZK
Összesen    kb. 250 CZK + 3 €
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak