Körutazások melléklet főoldal

Skandináv fővárosok és a norvég fjordok oda bussszal vissza repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 81340
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Dánia, Finnország, Norvégia, Svédország
Város: Bergen, Koppenhága, Oslo, Stockholm

Szállás / program részletes leírása



Skandináv Fővárosok programunkat kezdetek óta szervezzük, s büszkén állíthatjuk, nehéz tőle kedvezőbbet találni. Most mégis elhatároztuk, a jót még jobbá tesszük! Bergenből visszatérve kétféle főútvonal között lehet választani, az egyiken a csodálatos Voringfossen, a másikon pedig a lenyűgöző Latefossen látványa fogad minket. Hogy semmiről ne maradjunk le, körutazásunk legújabb változatában mindkét meseszép vízesést útba ejtjük! Megújult programunkban ezen felül mind a három fővárosban 1-1 teljes napot töltünk, hogy kényelmesen legyen időnk felkeresni a legfontosabb látnivalóikat.

Program

1. nap: Budapest – Bad Hersfeld (kb. 990 km)
Utazás Budapestről a Bécs – Linz – Nürnberg – Würzburg útvonalon, végig autópályán Bad Hersfeld környékére. Szállás.

2. nap: Bad Hersfeld – Hamburg – Koppenhága (kb. 690 km)
Irány a hamburgi repülőtér, ahol a repülős vendégek csatlakoznak a csoporthoz. (Ők a déli órákban indulnak Budapestről.) Forgalomtól függően a buszos vendégekkel rövid látogatást teszünk HAMBURG belvárosában. Miután repülővel érkező utasaink csatlakoztak a csoporthoz, kompátkelés a németországi Puttgardenből a dániai Rodbybe. Étkezési lehetőség a hajón. Szállás Koppenhága külvárosában.

3. nap: Koppenhága (kb. 100 km)
Ellátogatunk ROSKILDE-ba, az egykori fővárosba, mely ezer éve a dán egyház központja, püspöki székhely, az uralkodóház temetkezési helyszíne és a Világörökség része. Városnézés KOPPENHÁGÁ-ban: megtekintjük a városházát, belépünk Christiansborgba, a királyi palotába, majd felkeressük a IV. Keresztély által épített Rosenborg kastélyt, a Thorwaldsen Múzeumot valamint a Márvány templomot. Az Amalienborg (kívülről) megtekintése után szabadtéri látnivalókkal zárjuk programunkat (Gefion-szökőkút, Kis Szirén stb.). Szállás Koppenhága külvárosában.

4. nap: Koppenhága – Stockholm (kb. 650 km)
Átkelés komppal Svédországba az Öresund-szoroson, Helsingör – Helsingborg útvonalon, közben egy pillantást vetünk Shakespeare Hamletjéből ismert Kronborg várára. A Jönköping és a Vättern-tó mentén érkezünk a svéd főváros központjába. Rövid szabadidő. Szállás Stockholm külvárosában.

5. nap: Stockholm (kb. 60 km)
Egész napos városnézés STOCKHOLM-ban, a svéd fővárosban: a városházával (Nobel-díj vacsora és ünnepség helyszíne) kezdünk, a Lovagok szigete, majd a kincstár és a királyi palota megtekintése után az őrségváltás következik. Délután látogatás a Millesgardenben, ahol a legnagyobb svéd szobrász Carl Milles alkotásait tekinthetjük meg. Természetesen programunkból nem maradhat ki a világhíres Vasa Múzeum sem. Szállás Stockholm külvárosában.

6. nap: Stockholm – Uppsala – Oslo (kb. 620 km)
Reggeli után előbb északra tartunk, UPPSALA-t, az egykori svéd fővárost keressük fel, mely ma az ország egyházi és oktatási központja. Továbbutazás Örebro – Karlstad – Vänern-tó útvonalon a norvég fővárosba. Szállás Oslo külvárosában.

7. nap: Oslo
Egész napos városnézés OSLO-ban, a harmadik skandináv fővárosban: a Fram Múzeum az északi- és déli-sarki utazásoknak, a Kon-Tiki Múzeum Heyerdahl felfedező emlékének, a Viking Hajók pedig a viking ősöknek állítanak emléket! A Néprajzi Múzeumot és a norvég királyok várát, az Akershust is felkeressük. A legfiatalabb városháza sem marad ki, s végül gyönyörködünk a panorámában, és a Vigeland szoborparkban is. Szállás Oslo külvárosában.

8. nap: Oslo – Sogne-fjord – Bergen környéke (kb. 530 km)
Utazás a Tyrifjord mentén GOL-ba, kilátással a Hallingskarv hegyláncra. A Hemsedal-völgyön keresztül irány Laerdal, ahonnan fantasztikus mérnöki teljesítménynek köszönhetően átkelünk a hegyek alatt a világ leghosszabb alagútján! Érkezés a világ legnagyobb és legmélyebb fjordja címmel büszkélkedő Sogne-fjordhoz. Hajózás az Aurlands- és a Naroy-fjord között. Esti séta BERGEN-ben. Szállás Bergen központjában.

9. nap: Bergen – Röldal (kb. 300 km)
Ismerkedés BERGEN nevezetességeivel: hal- és virágpiac, Öreg kikötő, Hanza kereskedőházak stb. Elbúcsúzván a régi Hanza várostól, fjordok, fjellek, gleccserek, tavak és vízesések kísérik utunkat. Átkelünk a pár éve elkészült norvég „Golden Gate” hídon. Először a híres Voringfossen vízesést csodáljuk meg, majd Norvégia legszebb fjordjának partján haladunk tovább. Programunk megkoronázásaként látogatást teszünk a lenyűgöző Latefossen-vízeséshez. Érkezés egy kis faluba, Röldal-ba, melynek környéke híres norvég síparadicsom. Szállás.

10. nap: Röldal – Oslo/Gardermoen repülőtér – Budapest (kb. 370 km)
Visszaúton Oslo felé érintünk téli sportközpontokat, és Heddal településén egy fatemplomot is útba ejtünk. Kongsberg – Drammen útvonalon érkezünk vissza az Oslofjordhoz, majd pedig a fővárosba. A közelmúltban épült különleges építészeti alkotás, az Új Oslói Operaház megtekintése után irány a repülőtér. Az esti órákban hazautazás Oslóból közvetlen járattal.


UNESCO Világörökségek:
Dánia:
- Roskilde Székesegyház, Kronborg vára
Svédország:
- Drottningholm 
Norvégia:
- Bergen városa, Naeroy-fjord



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- kompátkeléseket Puttgarden – Rödby, Helsingör – Helsingborg 
- 9 éjszaka szállást (oda busz – vissza repülő) 1 éj Németországban és 8 éj Skandináv országokban 
- Németországban panzió / szálloda, 
- Skandináviában jó minőségű *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- büféreggelit 
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- fakultatív repülést odaútban: Bp. – Hamburg útvonalon
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat csak hazaútban
- fakultatív félpanziós felárat (7 vacsora)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját
- 30 – 34 fő utazása esetén a 13.500,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás, az során felmerülő költségeket (pl. személyi jellegű kiadásokat)



Helyben fizetendő:
- a belépőjegyek- és a norvég hajókirándulás árát: kb. 300,- DKK, kb. 800,- SEK, kb. 750,- NOK

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak