Körutazások melléklet főoldal

Felhőkarcolók, sivatag, Dubai!

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 174617
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás és üdülés

Ország: Egyesült Arab Emírségek
Város: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah

Szállás / program részletes leírása



Az út áttekintése
·  Modern felhőkarcolók és mecsetek
·  Fakultatív jeep safari a homokdűnék közt
·  Abu Dhabi csodás mecsete és mesés paloták
·  Vásárlás a fűszerpiacon és az arany szukban

"Dubai egy épített csodavilág, ahol naponta bújnak ki új látványosságok a sivatag homokjából. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egyszer látni kell!"

~ PROGRAM ~

1. NAP: MAGYARORSZÁG – DUBAI

Elutazás Budapestről, a repülőgép menetrendjének megfe­lelően érkezés Dubaiba az esti órákban. Transzfer a reptérről a szállodába. Elfoglaljuk szállásunkat (4 éj), majd vacsora.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első meg­állóhelye a Marina városrészben a csatorna partja, a világ­hírű csavart toronnyal szemben (Infinity tower). Ezt követően a híres Pálma-szigetet keressük fel, ahol megtekintjük az Atlantis The Palm szállodát. Majd egy kicsit hosszabb megálló következik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az útiköny­vek „Dubai Velencéje”-ként emlegetnek. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodánál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és leglátogatottabb célpontja, a hatalmas vitorlát formázó épü­let méltán uralja a mellette elterülő partszakaszt. Ezután a régi városrész felé vesszük az irányt, közben lehetőség lesz megte­kinteni a Jumeirah mecsetet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A régi városrészben a kirándulást a Textil piacon (Mina Bazaar) kezdjük, majd a híres vízitaxival átkelünk a Creek-en és meglátogatjuk a Fűszerpiacot és Aranypiacot. A piacokon lesz lehetőség nézelődni és vásárolni. Programunk végén a világ legnagyobb bevásárlóközpontjába, a Dubai Mall-ba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb épületébe, a Burj Khalifa-ba. A toronyház azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technoló­giai erejét. Aki előzetesen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet (garantált indulás, 63 USD/fő), amivel a 124–125. emeletről csodálhatják meg a panorámát. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, a Dubai Mallban tudnak ez idő alatt nézelődni és vásárolni. A Dubai Mall-ban található a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely a bevásárló központ folyosójáról is megtekinthető ingyenesen. Szintén a Dubai Mall-ban található a világ legnagyobb zenére táncoló szökőkútja, amely megtekintése után visszatérünk szállásunkra. Vacsora.

3. NAP: DUBAI – SHARJAH – DUBAI

Reggeli után az öböl gyöngyszemeként is emlegetett – a Dubaitól mindössze 20 km-re fekvő – Sharjah-ba kirándu­lunk. Sharjah emírség az egyetlen, amely mind a hat emírség­gel határos. Azonos nevű fővárosa a harmadik legnagyobb város az Egyesült Arab Emírségekben, a modern toronyházak látvá­nyán túl számos kulturális lehetőséget kínál a látogatóknak. A városnézés első megállóhelye a híres Kulturális tér (Quran roundabout, amelyet nagyon szépen felújított kulturális épü­letek kereteznek, középen pedig egy hatalmas nyitott Korán könyv szobor díszít. Innen visszaindulunk Sharjah központja és óvárosa felé. Utunk során a busszal elhaladunk a sharjah-i tengerparton, megtekinthetjük a hagyományos fából készült kereskedő- és halászhajók kikötőjét. A régi városrészben meg-tekintjük a Sharjah Erődöt, illetve az ország legrégebbi pia­cát, az „Al Arsa Souk”-ot és a Hagyományok Múzeumát. Innen busszal folytatjuk utunkat a híres központi piacra, avagy a Kék piacra, ahol lehetőség lesz nézelődni és vásárolni egyénileg. Délután fakultatív programlehetőség: Sivatagi szafari. A terep­járóval a dűnék között haladva megcsodálhatjuk a sivatag szép­ségét, majd egy sivatagi táborba érkezünk, ahol lehetőség lesz a helyi hagyományokkal és kultúrával megismerkedni. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, táncos, rövid hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. A programot követően visszatérés a szállásunkra. Fakultatív sivatagi jeep túra programmal, vacsorával: 24.000,- Ft. Aki nem vesz részt a fakultatív prog­ramon, annak szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

4. NAP: DUBAI – AL AIN – DUBAI

A reggelit követően egy egész napos, izgalmas fakultatív progra­mot kínálunk Önöknek Al Ain városába. A kirándulás során meg­látogatjuk a Sheikh Zayed palotamúzeumot, az Al Ain erődöt és oázist, valamint az Al Ain Nemzeti Múzeumot. Innen a Bawadi hotelbe megyünk, ahol büféebéddel várják a csoportot. Ebéd után megtekintjük a tevepiacot, végezetül pedig lehetőség lesz kiszállni és sétálni a Jebel Hafeet hegynél, ami egy kopár, gyö­nyörű, sziklás 1.200 m magas hegycsúcs az ománi határon, a tete­jén lévő kilátóhoz pedig szerpentinút visz fel. Fakultatív Al Ain kirándulás: 32.000,- Ft. Aki nem jön Al Ainba, annak szabadprogram, fürdési lehetőség, pihenés vagy vásárlás Dubaiban (köz­lekedés egyénileg). Az esti vacsora az egész csoportnak Dubaiban, a Creek folyón, egy tipikus arab hajón (Dhow Cruise) lesz.

5. NAP: ABU DHABI – DUBAI – BUDAPEST

Reggeli után az Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk, melyet arab ékkőként is ismernek. Meglátogatjuk a Sheikh Zayed Nagymecsetet, mely a világ 8. legnagyobb és az Emirátusok leg-nagyobb mecsete. Ez lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény, hatalmas márvány épülete mindenkit elkápráztat. Bemegyünk az Emirates Palace-ba, ami Abu Dhabi első és legszebb luxus­szállodája, márvány és gránit palota 24 karátos színarany díszí­téssel. Megállunk fényképezni a Cornich-öböl és sétány mellett, illetve ellátogatunk Saadiyat szigetre, mely a kulturális köz­pontja lesz a városnak. Itt lehetőség lesz lefényképezni a Louvre Abu Dhabi múzeumot. Ezt követően kimegyünk a Formula 1 ver­senypályához, külső fotózás. A kora esti órákban, a repülőgép menetrendjének függvényében indulás a reptérre, és hazauta­zás. Ha valaki hosszabbítani szeretne, vegye fel kapcsolatot iro­dánkkal. Várhatóan éjfél után érkezünk Budapestre.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.

Az útlevélnek hazaérkezéstől számított mininimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és nem lehet benne izraeli pecsét.



Tudnivalók az árról

Az alapár tartalmazza:

- A leírt alapprogramot
- Szállást 4 csillagos szállodákban
- Ellátást: reggeli + 3 vacsora
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- A retúr repülőjegy alapárát
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Külön fizetendő:

- foglalási díj
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
- egyágyas felár (66.000 Ft)
- repülőtéri illeték
- útlemondási biztosítás (3.025 Ft)

Helyszínen fizetendő:

- Burj Khalifa 124. emelet 63 USD
- idegenforgalmi adó: 60 AED

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. Az ár nem tartalmazza a helyi borravalót.

Utazás: repülővel
Szállás: 4 csillagos szálloda
Ellátás: reggeli + 3 vacsora

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak