Körutazások melléklet főoldal

Dubaj és az Emírségek

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222979
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Egyesült Arab Emírségek
Város: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah

Szállás / program részletes leírása



Dubaj az Arab-öböl partján kb. 72 km hosszan nyúlik el. Az Egyesült Arab Emírségek legismertebb és legnépszerűbb emírsége, az ország idegenforgalmi központja. A legtöbb külföldi vendég ide érkezik, itt üdül, vásárol és élvezi a szinte örökös napfényt.

Program

1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás Dubajba a délutáni órákban. Érkezés későeste, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Dubaj
DUBAJ a második legfontosabb emírség, amely az Arab-öböl partján kb. 72 km hosszan nyúlik el. Annak ellenére, hogy az ország területének alig 5 %-át foglalja el, jelentősége és ismertsége a legnagyobb az összes emírség között. Ez nem véletlen, hiszen napjainkban az ország idegenforgalmának központja, a legtöbb külföldi vendég ide érkezik, itt pihen, üdül, vásárol és élvezi a szinte örökös napfényt. Autóbuszos városnézés: Burj El Arab Hotel (Dubaj egyik szimbóluma), Jumeriah mecset, Nemzeti Múzeum, Pálma-sziget, Creek öböl. Utazás Deira városrészbe, látogatás a fűszerpiacon, valamint megnézzük az Arany piacot is. Este fakultatív programként Dhow túrára (hajókirándulásra) indulhatunk tradicionális arab vitorlás hajókkal, ahol ínycsiklandó arab specialitásokat kóstolhatunk, miközben a város éjszakai pazar fényeiben gyönyörködhetünk. Szállás Dubajban.

3. nap: Abu Dhabi 
Kirándulás az egykori kis halászfaluból tündöklő világvárossá vált ABU DHABI-ba. A várnézés során több, világviszonylatban is a „legek” közé sorolható látványosságot keresünk fel. Az Emirátusi Palota a második legdrágább hotel a világon. A Zayed sejk mecset a világ nyolcadik legnagyobb mecsete, negyvenezer hívőt képes befogadni egyszerre. Érdekes látványosság a Heritage Village (Örökség Falu) Szabadtéri Múzeum, ahol megismerhetjük a sivatagi életet, a kézművesek, takácsok és szakácsok mesterségeit. Vacsora és szállás Dubajban.

4. nap: Dubaj
Délelőtt szabad program. Délután fakultatív kiránduláson, ún. sivatagi szafarin vehetünk részt. Terepjárókkal utazunk a homokdűnéken keresztül, és ízelítőt kapunk az arab kultúrából: Tanura show, hennafestés, tevegelés, végül BBQ vacsora zárja a programot. Szállás Dubajban.

5. nap: Sharjah 
A napot SHARJAH emírség felfedezésével töltjük. Sharjah Dubajtól észak-keletre helyezkedik el, területét tekintve a harmadik legnagyobb emírség. Elsősorban kulturális központként ismert, de híres az iszlám törvények és hagyományok szigorú betartásáról is. Este fakultatív programként látogatás a Burj Kalifa-ban, a világ legmagasabb épületének 124. emeletén, majd transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Dubajban.

6. nap: Dubaj – Budapest
Kora reggel búcsú az Emírségektől, irány a repülőtér és hazautazás. Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

 

Tájékoztatjuk kedves Utasainkat,hogy programjaink sorrendje a helyi ünnepek, rendezvények függvényében felcserélődhet.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Dubaj – Bp. útvonalon menetrend szerinti járaton
- a közlekedést légkondicionált autóbuszokkal 
- 5 éjszaka szállást **** szálloda 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- büféreggeli és 2 alkalommal vacsora (4.,és 5. napon)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- a belépőjegyek árát a meghirdetett programokra
- helyi és magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket (Az indulásig változhat!)
- fakultatív programokat a leírtak szerint (Részvételi szándékot kérjük a FOGLALÁSKOR jelezni, és a programok díját indulás előtt a repülőtéren kifizetni!)
 Dhow túra, esti hajókirándulás vacsorával: kb. 50,- USD, félnapos sivatagi túra programokkal és vacsorával: kb. 55,- USD, Burj Khalifa látogatás, transzferrel: kb. 60,-USD
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítást
- szervizdíjat / borravalót: 30,- USD / fő (helyi idegenvezetők és buszsofőrök részére)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 16.900,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár

Helyszínen fizetendő: 
- szervizdíjat / borravalót: 30,- USD / fő (helyi idegenvezetők és buszsofőrök részére)
 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak