Körutazások melléklet főoldal

A titokzatos Észak-Korea és Peking: csoportos utazás,magyar idegenvezetővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222777
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Észak-Korea, Kína
Város: Keszong, Peking, Phenjan

Szállás / program részletes leírása



Egy igazán titokzatos világba invitáljuk: Észak-Koreába. A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság gyakorlatilag 1948-as alapítása óta a világtól elzártan működik, kevés látogató tapasztalhatta meg, hogy milyen a dzsucse ideológiát követő ország belülről. Az utazáshoz elengedhetetlen, hogy betartsuk a fogadó ország szokásait és szabályait,  így egy életre szóló élményben és tapasztalatban lehet részünk. A főváros, Phenjan széles sugárútjai, szocreál építészete annak is köszönhető, hogy a koreai háborúban a város szinte teljesen megsemmisült. A Mjohjang-hegység misztikus hangulata és szépsége és a demilitarizált övezet szürreális élménye egészen különleges utazást ígér.

Peking szépségeit is megnézzük az utazás alatt:  a felhőkarcolók és modern épületek békésen élnek együtt a letűnt korok csodálatos emlékeivel, és az emberiség egyik legnagyobb teljesítményét is felkeressük -  a Kínai Nagy Falat.

Az út kiemelkedő értékei:

- Utazás közvetlen repülőjárattal Pekingbe, majd onnan Phenjanba
- Egy ritkán látható, különös ország megismerése
- Peking legjelentősebb látnivalói
- Kiemelkedő tudású, tapasztalt magyar idegenvezető kíséri a csoportot

Programok:

Április 26. péntek
Elutazás Budapestről Pekingbe az Air China közvetlen repülőjáratával (Budapest-Peking 21:10-13:05).

Április 27. szombat
Megérkezés Pekingbe, Kína fővárosába. Transzfer a szállodába, pihenés. Szállás Pekingben: Wuhuan Hotel 4*.

Este fakultatív pekingi kacsavacsora: 9 000 Ft/fő.

Április 28.  vasárnap
Elutazunk a Nagy Falhoz, a világ legnagyobb emberkéz alkotta művéhez. A világ hét csodáinak egyikét kétezer éven át építették, hogy megvédjék a földet az északi nomád népek támadásaitól. Délután a Nyári Palotát látogatjuk meg, mely a legnagyobb és legszebb a császárok kertjei közül. A feljegyzések szerint 100 ezer építészmester és 1 millió munkás dolgozott az építése során. Három részből, a Hosszú élet hegyből, a Kunming-tóból és a pavilonegyüttesekből áll. A palotákban, pavilonokban, pagodákban, tornyokban és más épületekben összesen több mint 3000 helyiség található. Felkeresünk egy egészségügyi központot, ahol a kínai hagyományos orvoslással ismerkedhetünk meg. Ebéd program közben.
Szállás Pekingben.

Április 29. hétfő
Egy igazi helyi piacon kezdjük a napot, majd elutazunk repülővel  Pekingből Phenjanba, Észak-Korea fővárosába (Peking-Phenjan 13:25-16:20). A közel 3 milliós lakosú nagyváros szocialista realista stílusban épült újra, miután a koreai háború nagyjából megsemmisítette: széles sugárutak, monumentális középületek, mozaikok és díszes mennyezetek jellemzik. Transzfer a városba, a Diadalívet, majd a monumentális Kim Ir Szen teret látogatjuk meg. Vacsora és szállás: Yanggakdo Hotel vagy Koryo Hotel.

Április 30. kedd
Elutazunk északra, Hjangszanba. A gyönyörű  Mjohjang-hegységbe vezet utunk. A Nemzetközi Barátság kiállítást nézzük meg, ahol Kim Ir Szen, Kim Dzsongil és Kim Dzsongun részére ajándékozott tárgyakat mutatnak be: pl. Sztálin golyóálló limuzint, Mao Ce Tung díszes páncélozott vasúti kocsit, Ceausescu egy kitömött medvefejet ajándékozott a Vezérnek. A folyó másik partján egy teljesen más világ vár: a Pohyo buddhista templomot látogatjuk meg. Ebéd, majd rövid kirándulás a Manpok vízesés völgyében. Visszautazás Phenjanba ahol vacsora és szállás.

Május 1. szerda
Az egész napot Phenjanban töltjük és a munka ünnepét a helyiekkel ünnepelhetjük meg. A Mansudae szökőkút, az idegen nyelvű könyvesbolt,  a Tedong folyó partján álló kapu, a Ryongwang Pavilon és a Bronzharang megtekintése után a Rjongak hegyi parkban a május 1-i ünneplők közé vegyülhetünk. Ebéd egy hotpot étteremben. Délután lifttel felmegyünk a Dzsucse torony tetejére – a dzsucse Észak-Korea hivatalos ideológiája, melyet Kim Ir Szen hozott létre. Az ideológiáról elnevezett torony tetejéről kiváló a kilátás az egész városra. A Koreai Munkapárt alapításának tiszteletére emelt emlékmű megtekintése után a helyiek kedvelt találkozóhelyén, a Moran parkban sétálunk, majd kipróbáljuk a monumentális metrót, öt megállót utazunk a világ legmélyebb metróvonalán, 120 méterre a földfelszíntől. A nap végén Kim Ir Szen szülőházát látogatjuk meg. Barbecue kacsavacsora egy helyi étteremben. Vacsora és szállás Phenjanban.

Május 2. csütörtök
Dél felé indulunk: Keszongba, a Koryo dinasztia volt fővárosába látogatunk, majd megnézzük a Koreai-félszigetet kettéválasztó Demilitarizált Övezetet a panmindzsoni fegyverszünet helyszínénél.  Maga az övezet négy kilométer széles és 250 km-en keresztül választja el egymástól a két Koreát. Kaesongban ebédelünk, majd visszatérünk Phenjanba, ahol az Újraegyesítési emlékművet, az Iskolás gyermekek palotáját , a Kwangbok szupermarketet látogatjuk meg. Búcsúvacsora majd szállás Phenjanban. 

Május 3. péntek
Délelőtt a Mansudae művészeti központot, a koreai háború múzeumát és az 1968-ban zsákmányolt amerikai Pueblo kémhajót és a Nagy Népi Tanulmányi Palotát (könyvtár) nézzük meg, majd ebéd után transzfer a repülőtérre, elutazás Pekingbe (Phenjan-Peking 17:20-18:15). Szállás Pekingben: Wuhuan Hotel 4*

Május 4. szombat
Városnézés Pekingben: a világ legnagyobb tere, a Tiananman tér (Mennyei Béke tere), mely nevét a tér északi részén a teret és a Tiltott Várost elválasztó kapuról kapta. Az óriási teret a Tiltott Város korábbi kapui, a Kínai Nemzeti Múzeum és Mao Ce-Tung Mauzóleuma szegélyezi. A következő látnivaló a város leglátványosabb műemléke, a Tiltott Város, mely évszázadokon keresztül a kínai császár lakhelye volt és a tradicionális kínai építészet kiemelkedő alkotása. Ezután a 13. században épült taoista Ég Templomát látogatjuk meg, ahol egykor uralkodók imádkoztak a bő termésért az Ég, a Föld, a Nap, a Hold és a természet istenéhez.  Ebéd program közben. Szállás Pekingben.

Fakultatív esti program: a látványos Shaolin Kungfu show megtekintése: 16 000 Ft/fő.

Május 5. vasárnap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre (Peking-Budapest 13:05-19:40).



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Repülőjegy Budapest-Peking, Peking-Phenjan-Peking és Peking-Budapest útvonalon az Air China járataival, turista osztályon, 20 kg feladott bőrönddel
- Négy éjszaka szállás Pekingben, a Wuhuan Hotelben
- Négy  éjszaka szállás Phenjanban a Yanggakdo vagy a Koryo Hotelben
- Reggeli
- 6 alkalommal ebéd
- 4 alkalommal vacsora
- A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
- Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:
- Repülőtéri illetékek: 179 000 Ft/fő
- Vízumdíj: 19 000 Ft
- Foglalási díj
- Pekingi kacsavacsora: 9 000 Ft /fő    
- Shaolin Kungfu show: 16 000 Ft /fő

Helyszínen fizetendő:
- Szervizdíj: 45 USD/fő 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak