Körutazások melléklet főoldal

Baltikum és Szentpétervár - autóbusszal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76881
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Észtország, Lettország, Litvánia, Oroszország
Város: Kaunas, Riga, Szentpétervár, Tallin, Varsó, Vilnius

Szállás / program részletes leírása



Program: 
 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – VARSÓ

Reggeli indulás, Parassapuszta után Szlovákián keresztül uta­zás Lengyelországba. Varsóba érve az esti órákban belvárosi séta és nézelődés. Barokk házak, főtér, dóm környéke… Szállás Varsóban. A késő esti érkezés miatt itt nincs vacsora.

2. NAP: VARSÓ – TRAKAI – VILNIUS

Litvániába érkezve kis kitérőt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat belülről is, melyet szintén egy tó ölel körbe. A litván fővá­rosba érve városnézés; a hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot és a barokk Péter Pál-templomot. A főtér katedrálisa és harangtornya szintén lát­ványos. Szállás Vilniusban.

3. NAP: VILNIUS – RIGA

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekint­jük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tar­tozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa idők­ben városfal védte. Ennek a lőportornyát, a dómot (XIII. szá­zadi), a Szt. Péter-templomot, a Fekete fejek házát és sok egyéb középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. Ezt követően szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetőség az óvárosban. Szállás Rigában.

4. NAP: RIGA – SZENTPÉTERVÁR

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos város­nézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítőként a látnivalókból: Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter-lovasszobor, Palota tér, Téli Palota. Ezt követően az Ermitázs megtekintésével (belépő) folytatódik szentpétervári programunk. Délután fakul­tatív program keretében Carszkoe Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo meg­tekintése belépővel: 20.000,- Ft. Estére érkezünk vis­sza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Idegenvezetőnk ezen az éjszakán érdekes programot szervez, mely során, akik szeret­nék, meg tudják tekinteni a hidak éjszakai nyitását. Jelentkezés a helyszínen, ár a jelentkezők számától függően alakul. Visszaérkezés a szállodába kb. 01:30 – 02 órára.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC

Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondo­zott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirándulás belépővel: 18.500,- Ft. Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív progra­mokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakultatív progra­mokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk.

7. NAP: SZENTPÉTERVÁR – TALLINN

Délelőtt először Nagy Péter házát és az Auróra cirkálót tudjuk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehe­tőség. Szentpétervári programunkat a Péter Pál erőd és székes­egyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Észtország felé indulunk. Szállás Tallinnban.

8. NAP: TALLINN – LETTORSZÁG

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hansa időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétá­lunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Észtországot és Lettországot elhagyva érkezünk vissza Litvániába. Útközben látványos fenyőerdőket és lombos erdőket is érintünk. Késő délután kitérőt teszünk a Keresztek hegyéhez. Ez egy érde­kes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő…) állítottak fel különböző méretű kereszteket ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehetőségük keresz­tet elhelyezni az emlékhelyen. (A helyszínen is lehet több fajta keresztet vásárolni.) Szállásunk Litvániában lesz.

9. NAP: LITVÁNIA – KAUNAS – LENGYELORSZÁG

Reggeli után folytatjuk utunkat az Litvánia második legna­gyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes fővá­ros is volt. Gyalogos sétánk során megtekintjük többek között a „Fehér hattyú”-nak nevezett régi városházát, a jellegze­tes téglagótika stílusában épített Perkunas-házat, valamint a Vytautas-templomot. Továbbutazunk és az esti órákban érke­zünk Kielcébe, szállásunkra.

10. NAP: KIELCE – SZLOVÁKIA – MAGYARORSZÁG

Reggeli után rövid séta Kielce központjában: XII. századi kated­rális, Püspöki palota, főutca... Városnézésünk után hazaindu­lás. Parassapusztai határátlépéssel érkezés az esti órákban Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Ebben az esetben, már jelentkezéskor kérjük az útlevél fénymásolatát. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- a leírt alapprogramot
- szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- reggelis ellátást
- magyar nyelvű idegenvezetést
- fix, foglaláskor választható ülőhelyet az autóbuszon
- útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív vacsora,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- vízum díj + ügyintézés,
- fakultatív kirándulások.

Helyben fizetendő:
- belépők 

Ermitázs     15,00 €
Trakai vára 8,00 €
Riga katedrális  3,00 €
Izsák székesegyház 350 RUB
Szentpétervár - Izsák székesegyház  4,00 €
Szentpétervár - Vérző Megváltó 350 RUB
Szentpétervár - Péter-Pál erőd 550 RUB
Tallin Dóm 2,00 €
Tallinn Szentlélek templom  2,00 €
Tallinn Szentlélek templom torony 3,00 €

Belépők ára: kb. 37 € + 1 250 RUB + fakultatív programok
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak