Körutazások melléklet főoldal

Baltikum és Szentpétervár - repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76882
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Oroszország
Város: Riga, Szentpétervár, Tallin, Vilnius

Szállás / program részletes leírása



Program: 
 

1. NAP: BUDAPEST – VILNIUS

Reggel egyénileg bechekkolás és repülés Vilniusba, Varsón keresztül. Kora délutáni megérkezés után transzfer a szállodába, majd szabadprogram a magyar buszos csoport érkezéséig. Szállás belvárosi, a központ gyalogos sétával könnyen elérhető. A közös városnézés előtt tudnak csatlakozni a magyar csoport­hoz. (Forgalom függvényében, a kora esti órákban érkezik ez a buszos csoport Vilniusba.) A hangulatos óvárosban megcsodál­juk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot a barokk Péter Pál-templomot. A főtér katedrálisa és harangtornya szintén lát­ványos. Szállás Vilniusban.

2. NAP: VILNIUS – RIGA

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekint­jük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tar­tozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa idők­ben városfal védte. Ennek a lőportornyát, a dómot (XIII. szá­zadi), a Szt. Péter-templomot, a Fekete fejek házát és sok egyéb középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzu­gos óvárosi utcákon. Ezt követően szabadprogram vagy múze­umlátogatási lehetőség az óvárosban. Szállás Rigában.

3. NAP: RIGA – SZENTPÉTERVÁR

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

4. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos város­nézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítőként a látnivalókból: Admiralitás épü­lete, Néva-parti paloták, Nagy Péter-lovasszobor, Palota tér, Téli Palota. Ezt követően az Ermitázs megtekintésével (belépő) foly­tatódik szentpétervári programunk. Délután fakultatív program keretében Carszkoe Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Garantált fakul­tatív program: Carszkoje Szelo megtekintése belé­pővel: 20.000,- Ft. Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Idegenvezetőnk ezen az éjszakán érdekes programot szervez, mely során, akik szeretnék, meg tudják tekinteni a hidak éjszakai nyitását. Jelentkezés a helyszínen, ár a jelentkezők számától függően alakul. Visszaérkezés a szállodába kb. 01:30 – 02 órára.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC

Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondo­zott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirándulás belépővel: 18.500,- Ft. Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív progra­mokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakultatív progra­mokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR – TALLINN

Délelőtt először Nagy Péter házát és az Auróra cirkálót tudjuk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehe­tőség. Szentpétervári programunkat a Péter Pál erőd és székes­egyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Észtország felé indulunk. Szállás Tallinnban.

7. NAP: TALLINN – BUDAPEST

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hansa időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétá­lunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Kora délután transzfer a reptérre és átszállással egyénileg hazautaznak uta­saink. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés az esti órákban.


Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Ebben az esetben, már jelentkezéskor kérjük az útlevél fénymásolatát.

Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- a teljes alapprogramot
- szállást 3 csillagos szállodákban
- reggelis ellátást
- magyar nyelvű idegenvezetést a helyszínen
- a retúr repülőjegy alapárát
- egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- egy kézipoggyászt
- ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív vacsora,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív kirándulások,
- vízum díj + ügyintézés,
- reptéri illeték,
- transzfer.

Helyben fizetendő:
- belépők 

Ermitázs     15,00 €
Riga katedrális  3,00 €
Izsák székesegyház 350 RUB
Szentpétervár - Izsák székesegyház  4,00 €
Szentpétervár - Vérző Megváltó 350 RUB
Szentpétervár - Péter-Pál erőd 550 RUB
Tallin Dóm 2,00 €
Tallinn Szentlélek templom  2,00 €
Tallinn Szentlélek templom torony 3,00 €

Belépők ára: kb. 29 € + 1 250 RUB + fakultatív programok
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak