Körutazások melléklet főoldal

Lengyelországi körutazás - Fehéroroszországgal színesítve

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 181407
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Fehéroroszország, Lengyelország
Város: Breszt, Gdansk, Varsó, Wrocl‚aw, Zakopane

Szállás / program részletes leírása



Program: április 27-től

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – WROCLAW (620 km)
Reggeli indulás és utazás Lengyelországba. A határ átlépése után nem sokkal az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezésére indulunk, amely 2 éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes hom­lokzatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Centenárium Csarnoka, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Ha nincs hivatalos esemény az épü­letben (gyakran van), akkor belülről is megtekintjük. Szállás Wroclawban.

2. NAP: WROCLAW – TORUN – MALBORK (620 km)
Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan közép­kori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb neveze­tességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpozánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legnagyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erő­dítmény az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban Gdansk közelében lévő szálláshelyünkre buszozunk.

3. NAP: GDANSK – MAZURI-TAVAK – VARSÓ (490 km)
Reggeli után bemegyünk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. A település már a középkorban fontos keres­kedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő neve­zetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monu­mentális városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. A déli órákban továbbindulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére utazunk. A gleccserek által kialakított, vál­tozatosan dombos tóvidék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mondják, hogy „Lengyelország a tíz­ezer tó hazája”. Ezt követően Varsóba buszozunk, elfoglaljuk szál­lásunkat, ahol két éjszakát töltünk.

4. NAP: VARSÓ
Reggeli után városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Az Óvárost, a főváros történelmi központját, a háború után szinte az alapokról állították helyre, amely a világon az egyetlen ilyen jellegű városrész-rekonstrukcióként kiérdemelte, hogy felvették az UNESCO Világörökség Listájára. Itt található a Piactér, a tér körül pedig impozáns polgárházak. Ezt köve­tően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is megcso­dálhatjuk. További látnivalók: Barbakán körbástya valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok találhatóak. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város központjában emelkedik a főváros legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. Nagy élmény felmenni lifttel a hatalmas épület tetejére, ahonnan mesés körpanoráma tárul elénk. Beazonosíthatjuk az eddig látott nevezetességeket fentről is. Szállás, mint előző éjszaka.

5. NAP: VARSÓ – ZAKOPANE – SZLOVÁKIA – BP. (670 km)
Reggel hazafelé indulunk Varsóból, és mielőtt elhagynánk Lengyelországot, rövid időre (kb. 1 óra) megállunk Zakopanéban. Séta a belvárosban, mely során jellegzetes helyi sajtok­ból is vásárolhatunk. Ezt követően elhagyjuk Lengyelországot és Szlovákián keresztül az esti órákban érkezünk Budapestre. Szokás szerint, ezt követően mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.


Program a nyári csoportoknál: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – WROCLAW

Reggeli indulás és utazás Lengyelországba. A határ átlépése után nem sokkal az Odera partján fekvő szépséges Wrocław fel­fedezésére indulunk, amely 2 éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes homlok­zatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Centenárium Csarnoka, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Ha nincs hivatalos esemény az épületben (gyakran van), akkor belülről is megtekintjük. Szállás Wrocławban.

2. NAP: WROCŁAW – TORUN – MALBORK
Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan középkori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb nevezetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpo­zánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legna­gyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban Gdansk közelében lévő szálláshelyünkre buszozunk.

3. NAP: GDANSK – MAZURI-TAVAK – VARSÓ
Reggeli után bemegyünk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. A település már a középkorban fontos keres­kedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő neve­zetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monu­mentális városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. A déli órákban továbbindulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére utazunk. A gleccserek által kialakított, vál­tozatosan dombos tóvidék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mondják, hogy „Lengyelország a tíz­ezer tó hazája”. Ezt követően Varsóba buszozunk, elfoglaljuk szállásunkat, ahol két éjszakát töltünk.

4. NAP: VARSÓ/ BRESZT
Reggeli után városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Az Óvárost, a főváros történelmi központját a háború után szinte az alapokról állították helyre, amely a világon az egyetlen ilyen jellegű városrész-rekonstrukcióként kiérdemelte, hogy felvették az UNESCO Világörökség listájára. Itt található a Piactér, a tér körül pedig impozáns polgárházak. Ezt követően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is meglátogat­juk. További látnivalók: Barbakán körbástya valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok sora. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város köz­pontjában emelkedik a főváros legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. A júli­usi csoport a késő délutáni órákban továbbindul a fehérorosz­országi Breszt városába, ahol a szállásunk ****-os szállodában lesz. Az áprilisi és az augusztusi csoport marad Varsóban, és ugyanott alszik, mint előző éjszaka.

5. NAP: VARSÓ / (BRESZT – LUBLIN)
Innentől kezdve különbözik az április, a júliusi és az augusztusi csoport további programja.

Az áprilisi csoport ezen a napon elhagyja Varsót és Zakopane érintésével, ahol városnézés is lesz, hazaindul és a kirándulás 5. napjának estéjén hazaérkezik Budapestre. Ezt követően ter­mészetesen, mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.

A júliusi csoport reggeli után megtekinti Breszt belvárosát, mely középkori eredete mellett, napjainkban Fehéroroszország egyik leghaladóbb városa. Legfontosabb nevezetessége a XIX. század­ban épült erőd, amely ma a Nagy Honvédő Háború emlékhelye. A program befejezése után a csoport továbbindul a lengyelországi Lublinba, ahol a szállásunk is lesz.

Az augusztusi csoport ezen a napon folytatja Varsó nevezetessége­inek megtekintését. Ebben szerepel a Lazienski park, a város leg­szebb zöld területe. Ezt követően a város közelében lévő nagyon szép barokk kastélyt, a Willanow palotát keressük fel. A délután hátralévő részében szabadprogram Varsó belvárosában. Szállás az augusztusi csoportnál továbbra is Varsóban, mint előző este.

6. NAP: (VARSÓ – ZAKOPANE) / LUBLIN – SZLOVÁKIA – BP.

Reggeli után a júliusi csoport megtekinti Lublin belvárosát. A várost a VI. században alapították. A központban több szép épület pl. vár, Krakkói kapu, Katedrális… található. Ezt köve­tően hazafelé indulnak.

Az augusztusi csoport elindul Varsóból, és mielőtt elhagyná Lengyelországot, megáll Zakopanéban. Séta a belvárosban, mely során jellegzetes helyi sajtokból is vásárolhatnak.

Mindkét nyári csoport Szlovákián keresztül az esti órákban érke­zik Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- A teljes alapprogramot
- Szállást 3 csillagos szállodákban
- Reggelis ellátást
- Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
- Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
- Felszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosból
- Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

A fakultatív vacsora az áprilisi csoportnál 23 000 Ft 
A nyári csoportok esetén 28 000 Ft 


Külön fizetendő:
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

Helyben fizetendő:
- belépődíjak

Áprilisi csoport esetén:
Wroclaw - Század Csarnoka 12 PLN
Malbork 22 PLN
Gdansk - Mária templom 5 PLN
 hajó 20 PLN
Torun - Kopernikusz háza 20 PLN
Varsó - Királyi Vár 25 PLN
Varsó - kulturpalota 20 PLN
Varsó - Wilanów 20 PLN
Wilanów park 5 PLN

Belépők ára: kb. 149 PLN + fakultatív program
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Nyári csoportok esetén: 
Wroclaw - Század Csarnoka 12 PLN
Malbork 31 PLN
Gdansk - Mária templom 5 PLN
 hajó (augusztusi csoport) 20 PLN
Torun - Kopernikusz háza 20 PLN
Varsó - Királyi Vár 25 PLN
Varsó - kulturpalota 20 PLN
Varsó - Wilanów 20 PLN
Wilanów park (augusztusi csoport) 5 PLN


Belépők ára: kb. 158 PLN 

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak