Körutazások melléklet főoldal

Nizza virágkarnevál & Menton citrusfesztivál

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 103429
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország, Olaszország
Város: Antibes, Cannes, Menton, Milánó, Monaco, Nizza

Szállás / program részletes leírása



A tél és a tavasz szimbolikus küzdelme a farsangban ér az igazi tetőpontjára. Eredetileg maga a fogalom is a húshagyókeddet jelölte!  Ez a vidám ünnepség a nagyböjt kezdetével, húshagyókeddel ér véget. Farsang / karnevál idején a világ számtalan országában őrzik ezt a hagyományt. Az európai karneválok sorában a XIX. század vége óta az egyik leghíresebb a nizzai, ahol hatalmas díszes kocsik menetével, virágok csatájával csalogatják a látogatókat.
 

Program

1. nap: Budapest – Milánó környéke (kb. 1000 km)

Utazás Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szállás.

2. nap: Milánó Malpensa – Monaco (kb. 380 km)
A repülőt választó utasok a kora reggeli órákban elrepülnek Milánó Malpensa repülőterére, ahol csatlakoznak buszos utasainkhoz. Továbbutazás MONACO-ba, a hercegség fővárosába, a híres és gazdag miniállamba. Az Azúr-part egyik ékszerdoboza népszerűségét nem kis mértékben a kedvező földrajzi fekvésének köszönheti. MONTE CARLO a szerencsejáték fővárosa (Óváros, Kaszinó), két völgy között az Agel-hegy sziklateraszára épült. Szállás Sanremo környékén.

3. nap: Nizza (kb. 110 km)
Reggeli után irány Nizza! A város varázsát fekvése és hangulata adja. Délután részvétel a NIZZAI VIRÁGKARNEVÁL-on, amelyet 1878 óta minden év februárjában megrendeznek, de a gyökerek a középkorig nyúlnak vissza. A felvonuláson fantasztikus virágkompozíciókat és jelmezesek parádéját csodálhatjuk meg végig a Promenade des Anglais-en. Szállás Sanremo környékén.

4. nap: Sanremo - Menton (kb. 90 km)
Délelőtt ismerkedés SANREMO-val, az elegáns üdülővárossal. Séta a középkori házakkal, pasztellszínű zsalugáterekkel szegélyezett szűk utcákon. MENTON-ban a híres CITROMFESZTIVÁL-on narancsból és citromból készült hatalmas szoborkompozíciókban, mesejelenetekben gyönyörködhetünk. A település citrom-, narancs- és mandarinkertjei miatt is ismert, de olasz hangulata, egymásba tapadó házsorai, virágpiaca, az apró kavicsokkal kikövezett Szt. Mihály tere valósággal lenyűgözi a látogatókat. A város és környéke arisztokratikus atomszférát sugároz, amelyet Maupassant is megemlített. A híres gazdagok ugyanúgy igyekeztek itt villákat, palotákat építtetni, mint idegen hírességek (pl. Winston Churchill). Szállás Sanremo környékén.

5. nap: Antibes – Cannes - Milánó Malpensa (kb. 540 km)
Reggeli után utazás ANTIBES városba. A település egyik érdekessége a Grimaldi-kastély, amely ma a modern művészeteknek ad otthont. Főként Picasso munkái vonzzák a látogatókat. CANNES a Côte d’ Azúr egyik leghíresebb és legelegánsabb üdülőhelye, a filmvilág központja. A településnek gyönyörű a fekvése, kellemes a klímája, nem véletlen lett a felső tízezer téli, tavaszi találkozó helye. Séta a városban. Délután irány Milánó Malpensa repülőtere, ahol a csoport kettéválik. A repülőt választó utasok a késő esti órákban hazarepülnek, a buszos utasok továbbutaznak szállásukhoz. Szállás Milánó környékén.

6. nap: Milánó környéke – Budapest (kb. 1000 km)
Reggeli után hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

 

Az ár tartalmazza:- utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés,
- BBP

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépő és fülhallgató díja: kb. 125 euró
- idegenforgalmi adó: kb. 10 euró

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak