Körutazások melléklet főoldal

A Loire-menti kastélyok - csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 139079
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Blois, Chambord, Chenonceaux, Tours

Szállás / program részletes leírása



Franciaország és Európa egyik legjelesebb időszakát mesélik el a Loire-völgyi kastélyok, melyek a reneszánsz stílus és a felvilágosodás élő hagyatékai. A Párizstól néhány órányi autóútra található Loire vidéke a középkor óta fontos kereskedelmi és oktatási központ volt. Gazdag erdei, termőföldje miatt királyok, hercegek és főurak helyezték ide állandó vagy nyári rezidenciájukat, néhány kastély már évszázadok óta ugyanannak a családnak a tulajdonát képezi. Olyan híres és nagy hatással bíró személyek hagytak itt nyomot, mint a francia uralkodók, Szent Márton püspök, Leonardo da Vinci vagy Descartes és Balzac. A korszak építészeti gazdagságát pedig tökéletesen illusztrálják az impozáns erődök és a reneszánsz emlékeket őrző kastélyok, melyek közül felkeressük Blois, Tours és Amboise városait, Chambord, Chenonceau és Villandry kastélyait. Ráadásul meglátogatjuk a chartres-i katedrálist, a francia gótikus építészet egyik kiemelkedő alkotását, valamint a Napkirály, XIV. Lajos pompás palotáját Versailles-ban.

Az út kiemelt értékei:

  • Négy teljes nap a kedvező menetrendnek köszönhetően
  • Szállás jó minőségű középkategóriás, városközponti szállodákban
  • Tartalmas, látnivalókban gazdag út a legszebb Loire-menti kastélyokkal
  • Látogatás a Versailles-i palotánál
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Programok:

május 28. csütörtök
Elutazás Budapestről közvetlen Air France járattal Párizsba (6:00-8:25). Érkezés után Blois-ba, a Loire vidékének kapujába utazunk. A város a 15. és a 17. század között a francia udvar egyik székhelyeként kiemelkedő jelentőségű volt, és középkori jellegét máig megőrizte. Felkeressük a 12. században épült várat (Château Royal de Blois), majd sétálunk a középkori városközpontban. A szállás elfoglalása: Ibis Blois Centre Chateau***.

május 29. péntek
Reggeli után a Château de Chambord-t, I. Ferenc reneszánsz kastélyát látogatjuk meg. A 16. században épült palota a legnagyobb ilyen épület a Loire mentén. Egyes történészek szerint Leonardo da Vinci is részt vett a pompás kastély tervezésében. Következő megállónk Amboise városa. A Loire folyó két partján elterülő település jelentős történelmi események helyszíne volt, és itt látta vendégül néhány évre I. Ferenc király Leonardo da Vincit, akit kérésére itt is temették el: sírja a vár kápolnájában található. Sétát teszünk az óváros középkori utcáin és felkeressük a város fölé magasodó palotát is. Délután továbbutazunk Tours városába, amely már a középkortól fontos szerepet töltött be a vallás és oktatás terén. Leghíresebb püspöke Szent Márton volt, a hozzá fűződő csodáknak köszönhetően zarándokok ezrei keresték fel sírját, a város pedig igencsak meggazdagodott. A vallásháborúk idején a hugenották központja lett. Szállás: Kyriad Tours Centre***.

május 30. szombat
Reggeli, majd szabad program Tours egyéni felfedezésére vagy egész napos fakultatív kirándulás Chenonceau és Villandry kastélyokhoz (70 Euró/fő, helyszínen fizetendő).
A Loire völgyének egyik leglátogatottabb kastélyával kezdjük a napot, a Château de Chenonceau-val, amely nem közvetlenül a Loire, hanem annak egyik mellékfolyója, a Cher partján fekszik. A „Hat hölgy kastélyának” is nevezett épület egyedülálló a maga nemében: a középkortól kezdve évszázadokon keresztül alakították, formálták saját képükre, az adott kor ízlésének megfelelően a kastély úrnői. Itt hagyta kézjegyét, többek között, II. Henrik kegyence, Diane de Poitier, a nagy befolyással bíró Medici Katalin és a felvilágosodás fontos szereplője, Louise Dupin is. Következő megállónk, a Loire völgyének utolsó reneszánsz stílusban épült és legszebb parkokkal büszkélkedő kastélya, Villandry. A korábbi erőd helyén épült palotát még a 18. és a 19. században is alakították a tulajdonosok, a felújításnak köszönhetően azonban az eredeti reneszánsz jegyek köszönnek vissza.

május 31. vasárnap
Reggeli után visszautazunk Párizs felé. Útközben megállunk Chartres-ban, ahol felkeressük a francia gótikus építészet egyik kiemelkedő alkotását, a szinte teljes egészében eredeti állapotában fennmaradt katedrálist. Délután a Napkirály, XIV. Lajos korában jelentős szerepet betöltő Versailles-i palotához látogatunk, amely közel 100 évig, egészen a francia forradalomig szolgált a francia királyok lakhelyeként. A parkokkal és kiegészítő épületeivel együtt az európai kastélyépítészet csúcspontja, egyben az abszolút hatalom, a pompa és a ragyogás szimbóluma volt. Parkbelépő: 10 Euró/fő (helyben fizetendő) vagy kombinált belépő a palotába, a parkban és a Trianon palotába: 9.900 Ft/fő (részvételi szándékot foglaláskor kérjük jelezni!).
Kora este transzfer a repülőtérre, hazautazás az Air France közvetlen járatával (21:25-23:35).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
  • Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)
  • Három éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
  • Reggeli
  • Utazás különbusszal a program szerint
  • Városnézés Blois-ban, Amboise-ban és Chambord-ban, a szükséges belépőkkel
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • Repülőtéri illetékek: 49 000 Ft/fő
  • Javasolt szervizdíj: 5 Euró/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
  • Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)
  • Három éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
  • Reggeli
  • Utazás különbusszal a program szerint
  • Városnézés Blois-ban, Amboise-ban és Chambord-ban, a szükséges belépőkkel
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt


Külön fizetendő:
  • Repülőtéri illetékek: 49 000 Ft/fő
  • Javasolt szervizdíj: 5 Euró/fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak