Körutazások melléklet főoldal

PROVENCE - Riviéra

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 165269
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Franciaország, Olaszország, Spanyolország
Város: Aix en Provance, Arles, Avignon, Cannes, Garda, Girona, Grasse, Nimes, Pont du Gard, St. Tropais

Szállás / program részletes leírása



PROVENCE, ha meghalljuk ezt a szót, sok embernek a levendula jut az eszébe. Nagyon helyesen, mert az egyik jelképe a tájnak. Az utazási időpontunk, szeptember már jóval túl van a levendula virágzásán, de ezt leszámítva, egy csodálatos csokrot állítottunk össze, mely felöleli Franciaország déli területeinek legszebb, legérdekesebb látnivalóit. A régió központi egysége Provence és a szomszédos Languedoc-Roussillon megannyi látnivalót kínál, amely átöleli a római kortól napjainkig az elmúlt több mint 2000 évet! Katedrálisok, várak, paloták, amfiteátrumok és színházak, valamint múzeumok mellett a táj megkapó hangulata, a legújabb kor emberének kényelmét, szórakozását biztosító épületek és építmények, a tengerparton horgonyzó jachtok sokasága, mind elbűvöli az arra járót.

Programok

1. nap: Budapest – Nizza – Monaco (kb. 100 km)
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Nizzába, majd autóbusszal irány a mini állam MONACO. Látogatás az Oceanográfiai Múzeumban, a Katedrálisban (hercegek temetkezési helye), a Hercegi palotában, majd következik MONTE CARLO, a kaszinózás fellegvára. Buszos és gyalogos városnézés a „Côte d’Azur Párizsában”, NIZZA-ban. A XIX. sz.-i angol és orosz arisztokrácia hagyta örökül a sugárutak és az árnyas sétányok mondén hangulatát. Ezt érezzük a Promenade des Anglais-n és az orosz negyedben, a várdombról gyönyörű panoráma tárul elénk a régi kikötőre. Természetesen besétálunk a fűszer és virágillattól átitatott, erősen liguriai hatású ó Nizzába, ahol Matisse is több éven keresztül lakott. Szállás Cannes környékén.

2. nap: Grasse – Gourdon – St. Paul de Vence (kb. 100 km)
Utazás GRASSE-ba, a parfümgyártás fővárosába. Látogatás a Fragonard üzemben (vásárlási lehetőség). Továbbutazás a Farkastorok-szurdok érintésével a festői GOURDON-ba. A hegycsúcsra épült hangulatos települést lélegzetelállító panorámája miatt keresik fel az utazók. Következő állomásunk Yves Montand kedvenc helye, a Cote d'Azur legattraktívabb művészvárosa St. PAUL DE VENCE, ahol egymást érik a képző- és iparművészeti galériák. Szállás Cannes környékén.

3. nap: Cannes – St-Tropez – Port Grimaud (kb. 240 km)
Mai napunk új program! CANNES-i séta, kikötő, La Croisette tengerparti sétány, Filmfesztivál palota, Suquet domb, a város középkori magja. Utazás hajóval ST-TROPEZ-ba. A Côte d’Azur legszebb partszakasza, az aranypart mellett hajózunk St-Tropez-ig. Ez a város soha nem megy ki a divatból. Ma is az arany ifjak és „arany vének” kihagyhatatlan találkozóhelye. Látni fogjuk, hol szaladgált ide-oda Louis de Funés, a világhírű komikus csapata „Lütyő” „Fityesz” „Pacuka” és a többiek, azaz, a st-tropez-i csendőrök! A kikötő, Place des Lices, Fellegvár panorámája, majd ismét hajózunk PORT GRIMAUD-ba, amely egy mesterséges Velence, luxus kikötő, lagúnák és nyaraló paradicsom. Végül hajóval visszatérünk St-Tropez-ba, visszaszállunk a autóbuszra és Toulonon keresztül Aix-en-Provence környéki szállásunkra tartunk.

4. nap: Aix-en-Provence – Arles – Les Baux-de-Provence – Tarascon – Nîmes (kb. 160 km) 
Provence egykori fővárosa, AIX-EN-PROVENCE, amely több mint kétezer évre tekint vissza. Városnéző séta: városháza, Igazságügyi Palota, St. Sauveur (Szent Megváltó) Székesegyház, a három sellőt ábrázoló Rotonde szökőkút. Ezek a látnivalók a város egy-egy jellemzőjét szimbolizálják: igazságosság, művészet, kereskedelem és mezőgazdaság. Amennyiben követjük Paul Cézanne munkásságának emlékét őrző körséta útvonalát, úgy megtudhatjuk hol élt és alkotott a művész. Franciaország „legrómaibb” városa: ARLES. A legtöbb műemlék az ún. Centre Monumental (római építmények és középköri templomok körzete), valamint az Alyscamps (ősi temető) környékén található. A város másik híres látnivalója a csodásan megmaradt, eredetileg háromszintes római aréna. A település hosszú éveken keresztül Van Gogh és barátja, Gaugin otthona volt. Látogatás Van Gogh házában, melynek kertjét egyik festménye alapján rekonstruálták. Rövid megálló LES BAUX-DE-PROVENCE városkában, melynek nevét gyakran emlegetjük, lévén a bauxit ásvány (alumínium előállítása) innen kapja a nevét, de valójában, egy elbűvölő városka. A látványos TARASCON váránál rövid fotószünetet tartunk, majd késő délután városnézés Franciaország Rómájában, NÎMES városában. Az i.e. I. században épített Amfiteátruma a legjobb állapotban maradt fenn Franciaországban. Szinte pontosan azonos Arles arénájával, nézőtere valamelyest nagyobb. Szállás Nimes környékén.

5. nap: Pont du Gard – Orange – Avignon (kb. 150 km)
Elsőként rövid megálló a PONT DU GARD-nál, a Gardon folyó felett átívelő római vízvezetéknél, majd ORANGE-ba látogatunk, mely a tartomány kapuja, s a világ egyik legjelentősebb római kori műemlékének városa. A település római kori színháza egyedülálló a világon, hiszen a nézőtere és a színpad mögötti fal is teljes épségben megmaradt. Továbbutazás AVIGNON-ba. A város legnevezetesebb épülete a pápai palota, amely egy sziklaszirt, a Rocher des Doms tetején épült. A St-Bénézet hídról messze földön is népszerű dal született. A városháza múlt századi épülete magában foglalja a XIV. században emelt óratornyot is, tetején harangjátékkal. Szállás Nimes környékén.

6. nap: Camargue – Aigues-Mortes – Montpellier – Béziers (kb. 360 km)
Reggel az egyedülálló nádból, tavakból, lagúnákból álló CAMARGUE-i természetvédelmi területre kalandozunk, mely félvad lovairól, flamingóiról és fekete bikáiról híres. AIGUES MORTES a holt vizek városa, a tengertől sok kilométerre található, de tengeri kikötőnek létesült a XIII. században. Hatalmas, szabályos téglalap alakú vára mindmáig sértetlen maradt. Languedoc-Roussillon fővárosa MONTPELLIER, elsősorban többszázados orvos-tudományi egyeteméről híres. Itt végezte tanulmányait a jövendőmondásairól híres Nostradamus is. Séta a történelmi belvárosban. A település központi terét, a Place de la Comédie-t a helyiek ellipszis formájára utalva csak „tojás”-ként emlegetik. Itt látható a kecses nőalakokkal ékes szökőkút és a színház. A központból kivezető út végén áll XIV. Lajos diadalíve, túloldalán a Jardin des Plantes, Franciaország legrégebbi botanikus kertje. Cathédrale St. Pierre a város egyetlen temploma, amely túlélte a vallásháborúk pusztításait. Franciaországtól lassan elbúcsúzva BÉZIERS-be érkezünk. A Saint-Nazare Katedrális egy lenyűgöző XIII. századi székesegyház, meredek sziklafal tetején helyezkedik el. Szállás a spanyol (katalán) Costa Brava mentén, Rosesban.

7. nap: Roses – Figueres – Barcelona (kb. 200 km)
Reggeli után, a szép tengerpartól elbúcsúzva FIGUERES (spanyolul Figueras) városkába utazunk. A város híres szülötte Salvador Dalí a szürrealista festőművész. Franciországban járva, neves művészeket emlegettünk, Matisse, Cézanne, Van Gogh, Gaugin, akiket a mediterrán hangulat múzsája ls megcsókolt, de Salvador Dalí, ettől eltérő ihletet kapott, s alkotta meg különleges műveit. Utazásunk végefelé közeledik, s a katalán főváros Barcelona repülőterére tartunk, hogy a fellegek szárnyán hazatérjünk Budapestre. Érkezés az esti órákban.


UNESCO Világörökségek:
- Arles
- Orange római kori színháza és környéke
- Pont du Gard
- Avignon óvárosa



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- utazás autóbusszal,
- szállás középkategóriás szállodákban,
- reggeli,
- BBP utasbiztossítás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás

Helyben fizetendő:
- belépők, hajójegy, fülhallgató (kb. 160 €/fő).

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 519 utazás 332 002 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak