Körutazások melléklet főoldal

Párizs és kastélyok tavasszal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 175109
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Amboise, Chenonceaux, Orleans, Párizs, Reims

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:
    Versailles és 2 Loire-menti kastély
    Párizsi körpanoráma az Eiffel-toronyból
    Orleans és Reims gótikus katedrálisai
    Párizs műremekei és hajózás a Szajnán


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – ENNS – NÉMETORSZÁG (920 km)

Reggeli indulás után Ausztriában egy aranyos kisvárost, Ennst keressük fel. A város már a római időkben is fontos település volt. Gyalogos séta a belvárosban és a főtéren. Fő látványosságok: várostorony, városháza, barokk stílusú szép házak. Folytatjuk utunkat Németországba, szállás.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – PÁRIZS (620 km)

Délutáni órákban érkezés Párizsba és először egy buszos városnézés keretében ismerkedünk a fővárossal: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartra. Gyalog sétálunk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacre Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a kivilágított városra. Montmartról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd szállásunkra megyünk (4 éj).

3. NAP: PÁRIZS – VERSAILLES – HAJÓZÁS A SZAJNÁN (50 km)

Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A délelőtti programunkban szerepel Cité szigete a mindenki által ismert Notre Dame-mal és a szintén itt található Conciergerievel. Ezt követi a St. Chapelle templom. Déli órákban kimegyünk a versailles-i palotához. A meseszép kastély és a park a barokk művészet remekműve. Visszaérve a párizsi városnézés folytatása; felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon síremléke fölé emeltek, majd aki akar a híres szobrász alkotásait is megtekintheti a Rodin Múzeumban. A fakultatív vacsora után este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4. NAP: PÁRIZS

Délelőtti programunk: Tüleriák-kertje, Arc de Caroussel, valamint a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeum, a Louvre megtekintése. Délután egy híres parfümgyár termékei közt válogathatunk, majd sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki akar, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet. Fakultatív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, ahol lifttel a tetejéig vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni.

5. NAP: CHENONCEAUX – AMBOISE – ORLEANS (500 km)

Ezen a napon egyéni döntés alapján vagy önállóan sétálnak Párizsban, vagy egy fakultatív kiránduláson vesznek részt, mely során a Loire vidék kastélyaiból két csodaszépet tekintünk meg. Először a Chenonceaux kastélyt keressük fel, ami azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízi kastély az országban. Következő kastélyunk az Amboise reneszánsz kastély, Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. Ezt követően a régió egyik központját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. sz-ból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz szobra áll. Az esti órákban fejezzük be kastélytúránkat, és érkezünk vissza párizsi szállásunkra. Fakultatív kastélytúra 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 35 €.

6. NAP: PÁRIZS – REIMS – NÉMETORSZÁG (650 km)

A délelőttöt még Párizsban töltjük. A Latin negyed, a Sorbonne és a Pantheon – melyekről különlegességeket mesél idegenvezetőnk –, szerepel programunkban. Lesz egy kis idő ajándékvásárlásra is. A déli órákban buszunk elindul és Párizst elhagyva a szintén Világörökségek listáján szereplő fantasztikus gótikus katedrálishoz Reimsbe utazunk. Itt össze lehet hasonlítani a két gótikus katedrálist a Notre Dame-ot és a reimsi katedrálist. Mindenki eldöntheti, hogy neki melyik tetszik jobban. Szállás már Németországban.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST (880 km)

Utazás kisebb megállásokkal. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- kontinentális reggeli,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív vacsora (6 alkalom): 35.000 Ft.
- fakultatív program: Kastélytúra (belépőkkel)


Helyben fizetendő:
- belépők 
 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak