Körutazások melléklet főoldal

Svájc-Európa gyémántja és Ausztria

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 198623
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Salzburg

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Salzburg-Innsbruck
Kora reggeli indulás Budapestről. Utazás Salzburgba. Az Alpok északi szélén fekvő, varázslatos barokk város, a vár sziluettjével, a dóm és a templomok tornyaival már régóta az UNESCO Világörökségének része. Városnéző séta a hangulatos óvárosban (Mirabell kastély, Mozart háza, Érseki Palota stb.), majd a késő délutáni órákban elutazunk Innsbruck környéki szállásunkra.

2. nap: St. Gallen-Schaffhausen-Zürich
Reggeli után folytatjuk az utunkat az Arlberg-hágón keresztül a hófödte hegycsúcsok, fenséges hegyek, gyönyörű tavak, kastélyok és reneszánsz katedrálisok országába. Először St. Gallenbe, Svájc ősrégi kereskedelmi és egyházi központjába látogatunk. A barokk katedrális és a Világörökséghez tartozó kolostorkönyvtár megtekintése után folytatjuk utunkat a schaffhauseni Rajna-vízeséshez (Európa legbővizűbb vízesése), majd ismerkedés Svájc élénk tóparti metropoliszának és egyben legnagyobb városának, Zürich-nek a nevezetességeivel. Séta a bankárváros nevezetességei között: Grossmünster, Fraumünster, Városháza stb. Szállás elfoglalása Luzern környékén az esti órákban.

3. nap: Luzern-Bern-Genf
A mai napunkat az ország egyik leghangulatosabb kisvárosában, Luzernben kezdjük, mely a romantikus Vierwaldstatti tónál és a Pilatus-hegy lábánál található, hídjai a korai középkor emlékét őrzik. Séta az óvárosban, ahol megtekintjük a város jelképeit is- a középkori fedett fahidat és az Oroszlános emlékművet. Ezután Svájc fővárosába, Bernbe utazunk, ami 1983 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. A városnézés alkalmával megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit: Bärengraben, Harangtorony, Városháza, Münster. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

4. nap: Genf-Yvoire-Annecy
A Genfi-tónál kezdjük programunkat. Alpesi panoráma, faházas falvak, szőlő borította lejtők és a vitorlások erdeje a tó kék vizén, évszázadok óta híres írók, zeneszerzők, színészek sorát vonzotta. Városnézés Genfben, melyet a “Kálvinista Rómának” is neveznek. A Genfi-tó partján elterülő város éppúgy híres természeti adottságairól, mint az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Mindezek tükrében próbálunk egységes képet kialakítani a Svájc és Franciaország határán fekvő városról. Következő állomásunk Franciaországban vár minket: látogatás a középkori hangulatú Yvoire festői városkájában, mely a Genfi tó déli partjánál található majd a szintén tóparti Annecy-be látogatunk. Itt az alpesi kisváros csatornákkal szelt, mesébe illő óvárosát tekintjük meg. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Chillon-Liechtenstein
Az ország egyik legérdekesebb történelmi emlékét keressük fel Chillonba látogatva. A sziklára épült vízivár megtekintése után elbúcsúzunk Svájctól és továbbutazunk Liechtenstein mini hercegségen keresztül. Rövid megálló Vaduzban, a fővárosban. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre.

6. nap: Kufstein-Budapest
Hazautunkon első megállónk Kufsteinben lesz. Tirol egyik legszebb városkájában érdekes látnivaló a vár, ahol több magyar között Rózsa Sándor is raboskodott. A festett polgárházak, cégérek által ékesített utcákon sétálva ismerkedünk a várossal. Továbbutazás Ausztria egyik festői tavához, a Mondsee-hez, rövid séta a tóparton, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK:Ausztria, Svájc, Franciaország


Utazás: autóbusszal Szállás: ***-os szálloda Ellátás: reggeli

Félpanzió: 50.000,- Ft/fő, Egyágyas felár: 70.000,- Ft/fő
Biztosítás: 4.200,- Ft/fő Sztornó biztosítás: 2,8 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide 3.300,- Ft/fő

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Salzburg kb. 5 EUR
St. Gallen 10 CHF (10 EUR)
Schaffhausen, Rajna-vízesés 2 EUR
Kufstein 10 EUR
Chillon 9,5 CHF

Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:15
Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő - 06:00
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arabona pihenő - 06:45
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő - 07:20

Szállás: A kétágyas, zuhanyozós szobák egyszerűen berendezettek.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak