Körutazások melléklet főoldal

Provence-tól az óceán partig! Languedoc és Aquitania titkai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200647
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Párizs, Lourdes, Marseille, Bordeaux, Lyon

Szállás / program részletes leírása



Középkori óvárosok és híres borvidékek! Avignon, Albi, Lourdes, Biarritz, Bordeaux…10 nap / 9 éjszaka

1. nap:
Szeged-Budapest-Genova (1080 km) Kora reggeli indulunk Szegedről Budapesten át Szlovénia felé (Tornyiszentmiklós határátkelő), majd Olaszországon át többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel érkezünk Genova környékére az esti órákban, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap:
Antibes-Aix-en-Provence (440 km) Reggeli után az olasz Riviérán, a Genova-San Remo útvonalon utazunk tovább. Antibes-ba érkezünk, Picasso több mesterművét is itt készítette, a sikátorok hangulata, piaca, kávéházi élete bennünket is megragad... A Fort Carré erőd közelében Európa legnagyobb jachtkikötője fogad bennünket, a város szívében pedig homokos szabadstrandon engedhetünk a hűs hullámok csábításának... Aix-en-Provence Anjou királyaink őseinek városa, ma kecses és kifinomult: szíve, a Cours Mirabeau, platánokkal és tetszetős épületekkel szegélyezett boulevard. Az „öreg” Aix jó állapotban maradt útvesztőiben méltóságteljes terek, elegáns kúriák, tekervényes utcácskák, szökőkutak váltakoznak. Estére Marseille környéki szálláshelyünkre érkezünk.

3. nap:
Avignon és Marseille. Hajóval IF vára (200 km) Reggeli után irány Avignon! Megtekintjük katedrálisát, a pápai palotát, sétálunk platánfás terein és hallgatjuk a kabócák „zenéjét”. A délutánt Marseille-ben töltjük: első állomásunk a Palais Longchamp épülete, ahol a Szépművészeti és Természettudományi Múzeum is található, majd a Parc Longchamp, mely Franciaország legszebb parkjainak egyike - felsétálunk lépcsősorán, majd a belvárosba érkezünk. A kikötőnél beszállunk egy városnéző kisvonatba (vonatjegy!), célunk a Notre Dame de la Garde templom. Innen, a város legmagasabb pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a tengerre… Később „Panier” városrész szűk utcái, meredek lépcsői, már-már roskadozó, pasztellszínű házai között élvezzük a város ódon hangulatát. Fakultatív ajánlatunk: Hajóval felkeressük IF várát, melynek falai között Monte Cristo grófjának alakja elevenedik meg emlékeinkből. Visszatérünk Marseille környéki szálláshelyünkre.

4. nap:
Nimes, majd Pont du Gard-on át Carcassone-ig (320 km) Első állomásunk Nimes. A város Franciaország Rómája: két lenyűgöző antik emléke a Maison Carré és az Aréna. A város címere is a régi időkre utal: a pálmafához kikötött krokodil az Egyiptomban szolgáló hajdani római légiókra emlékeztet. Következő állomásunk a Pont du Gard az I. század közepén épült, egy 50 km-es vízvezeték részeként. Naponta 20.000 köbméter vizet szállított, 49 m-es szintkülönbségével ez volt a legmagasabb, ami a római időkben készült! Később Carcassone felé vesszük az irányt, mely kettős falrendszerének tornyaival szinte bevehetetlen erőd volt. Páratlan hitelességgel helyreállított óvárosa ma a turistaipar kiszolgálására szolgál, üzletekkel, boltokkal, éttermekkel. Itt mi is „elveszünk” egy kicsit.

5. nap:
Albi és Toulouse középkori óvárosai (370 km) Albi felé haladva a Fekete-hegy szép pihenőhelyén fotószünetet tartunk. Albiban, a Tarn-folyó déli partján emelkedik az ország egyik legkülönösebb katedrálisa. Ellentétben a többi francia székesegyházzal, teljes egészében téglából emelték, szinte minden négyzetcentiméterét festmények borítják. A szomszédban levő Toulouse-Lautrec Múzeumot egyénileg látogathatjuk. A városközpontban középkori házakat fényképezhetünk, majd az Öreg Hídhoz érünk, ami az ország legrégebbi, forgalmi célokra használt hídja. Délután érkezünk a rózsaszín városba, Toulouse-ba, mely rózsaszín–vörös épületei után kapta nevét. Bazilikája Franciaország legnagyobb és legteljesebb román kori temploma, kő és tégla kombinációja. A templom a Santiago de Compostelába vezető zarándokút fontos megállóhelye volt. Szállásunk Lourdes-ban vagy környékén lesz.

6. nap:
A Pireneusok lábánál… Lourdes és Bayonne (260 km) Lourdes egészen a XIX. század végéig csendes kisváros volt, majd csodás gyógyulásokat követően az egyház templomot és kápolnát emeltetett forrására, így világhírű zarándokhellyé vált. Ma a következő programok közül választhatunk: Lourdes-ban töltjük a délelőttöt, vagy tovább utazva irány a Pireneusok! Itt a látványosságok látványossága a Cirque de Gavarnie, ahova gyalogszerrel érkezünk! Visszatérünk Lourdes-ba és Bayonne-ba indulunk. Bájos sétálóutcák, színes házak, butikok, borozók, teaházak, amatőr művészek galériái jellemzik, majd a „Petit Bayonne” baszk városrész romantikusan kopott házai várnak bennünket. Felfedezhetjük a francia csokoládékészítés bölcsőjét: kis csokimanufaktúrákból vásárolhatunk kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú csokoládét, rövid csokoládét, gömbölyű csokoládét… Szállásunk Biarritz környékén lesz.

7. nap:
Az óceán part: Biarritz és a Medoc borvidék. Bordeaux (220 km) Biarritz a francia Baszkföld elegáns üdülővárosa. A XVIII. században fedezték fel a gyógyulást kereső zarándokok, manapság az európai hullámlovasok Mekkája. A fürdőzők csíkos napernyők védelmében élvezik a napsütést és a hűs szelet a homokos óceánparton. Mi is csatlakozhatunk hozzájuk. Később Bordeaux felé haladva a híres medoc borvidék közelében utazunk, ahol kellőképpen kedvet kapunk egy „pohár vöröshöz”… Elfoglaljuk szálláshelyünket, majd a kora esti vacsorát követően ismerkedünk a várossal, ahol estefelé egycsapásra megelevenedik az élet a több száz borozó és teraszos étterem asztalainál. Fakultatív ajánlatunk: borkóstoló: a rubinvörös, rózsás illatú, fűszeresen kerek medoc vörösbor ízvilágával ismerkedünk, autentikus környezetben.

8. nap:
Bordeaux–Perigord vidéke-Lyon (570 km) A Massif Central vulkáni kúpjai mellett utazunk Lyon felé. Útközben egy festői kistelepülésen megpihenünk, egy nagyobb élelmiszerboltban ajándékokat vásárolunk. Lyonba a késő délutáni órákban érkezünk. Belvárosi sétánk során az Öreg-Lyon szűk utcái a Keresztelő Szt. János Katedrálishoz vezetnek. Fogaskerekűvel feljutunk az impozáns fourviere-i Miasszonyunk Bazilikába is, mely a város egyik szimbóluma. Belépve teljes falfelületet borító mozaikok látványa és fenséges üvegablakok élénk színei fogadnak. Megkapó innen a panoráma, alattunk a „Félsziget” – ahogy a lyoniak nevezik a területet. A Saint-Antoine rakpart minden délelőtt piaccá alakul, mely talán Európa leghíresebb élelmiszerpiaca: végig sétálni mindenképpen nagy élményt jelent! (Ide másnap, reggeli után még visszanézünk.) Szállásunk Lyonban lesz.

9. nap:
Lyon–Genf–Montreaux–Chillon vízivára-Bern (420 km) Reggelit követően továbbutazunk a „kálvinista Rómába”. Genf a Lac Léman partján épült, ott, ahol a Rhőne kilép a tóból. A parton virágóra, utalva a virágos Genfre, és a középkorban Franciaországból menekült hugenotta órásokra. Itt találjuk a középkori Szent Péter Katedrálist, a kálvinista egyház templomát, ahol Kálvin János prédikátor székét őrzik. Több ezer méteres hegyek lábánál Montreux tópartja és Belle Époque-kori szállodasora zenei rendezvények hangjától vibrál. Ezek között a legrangosabb a híres Jazz Fesztivál, a város júliusi attrakciója. A szomszédos Chillon középkori víziváránál pihenőt tartunk, ahol búcsút veszünk a frankofón világtól. Szállásunk Bern környékén lesz.

10. nap:
Innsbruck–Salzburg–Hegyeshalom–Budapest–Szeged (1150 km) Reggelit követően hazafelé indulunk az Innsbruck-Salzburg-Bécs útvonalon többszöri megállókkal, pihenőkkel. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd utazunk tovább Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest- Tornyiszentmiklós útvonalon csatlakozó utasaink kérjük, ezt vegyék figyelembe.) x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak