Körutazások melléklet főoldal

Romantikus Provence, kis svájci kitérővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 207285
Indulás dátuma:2024.08.22. (Cs)
Időtartam:6 nap/5 éj
Ár:  239 900 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  247 097 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: San Remo, Monaco, Nizza, Antibes, Cannes, Annecy, Yvoire, Genf, Lausanne, Luzern, Innsbruck

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Ligúria
Elutazás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Ligúr tengerparton található szálláshelyig. Szálláshely elfoglalása az esti órákban. Ezen a napon a késői érkezés miatt nincs vacsora. (3 éj)

2. nap: Monaco-Monte Carlo–Eze–Cap Ferrat- Nizza
A reggeli órákban elutazunk Monacoba. Megcsodáljuk a hercegi palotát és az innen nyíló felejthetetlen kilátást a luxus yachtok kikötőjére. Az Oceanográfiai Múzeumban fantasztikus utazást tehetünk a tengerek és óceánok élő világába. Buszunkkal végighaladunk a Forma 1-es pálya egyik szakaszán. Ezután Eze faluba látogatunk. A helyszín egy középkori tündérmese, ahol a sziklákkal egybeolvadt, futónövények mögé bújt házikók és a minden irányba lejtő utcácskák hálószerű szövevénye egyre beljebb csábítja a távoli utazót. Itt látogatást teszünk Franciaország legnagyobb parfümgyárában. Ezután ellátogatunk a millárdosok egyik félszigetére, a francia világhírességek kedvelt helye ez: Cap Ferrat. Pálmafái mögött húzódik meg az Ephrusi villa, amely több évezredet felölelő berendezésével és lélegzetelállító botanikus kertjeivel garantáltan ámulatba ejti a látogatót. Ezután átfogó gyalogos és buszos városnézésen veszünk részt Nizza-ban (régi kikötő, óváros, Promenade des Anglais, orosz negyed). Visszautazás az olaszországi szálláshelyre.

3. nap: Cote D`Azur - Antibes - Cannes
Szabadidő Imperia városában, vagy fakultatív kirándulás (Ár: 30 EUR/fő): Az Azúr part egyik legfestőibb kisvárosába a Nizza és Cannes között fekvő Antibes városába utazunk. A város népszerűsége rohamosan megnőtt az elmúlt évtizedek folyamán. A hajdani Grimaldi birtok kikötője, tengerpartja, és a leghíresebb provanszál piac töretlen vonzerővel bír. Séta a hangulatos belvárosban majd délután kirándulás a Côte d’Azur világhírű üdülővárosába, Cannes-ba, ahol sétánk folyamán megismerkedünk a Filmfesztiválok helyszíneivel (palota, La Croisette sétány, filmpalota), de felsétálunk a Suquet dombra is, amely a város középkori bölcsőjét képezi. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

4. nap: Annecy – Yvoire - Genf
Mai úti célunk Szavoja, Franciaország legalpesibb régiója. Látogatás Annecybe. Ez a város az Alpok Rómája, de egyben az Alpok Velencéje is, melyről a csatornákkal szelt, óvárosi sétánk folyamán meggyőződhetünk.Délután továbbutazunk a Világörökség részét képező Yvoire városkába. A középkorban kiemelkedő szerepet töltött be a szavojai hercegség és a környékbeli ellenséges grófságok közti háborúkban. Több százéves álmából úgy ébredt fel, ahogy elaludt annak idején. Utolsó állomásunk Genf. A Genfi-tó partján elterülő város éppúgy híres természeti adottságairól, mint az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Mindezek tükrében próbálunk egységes képet kialakítani a Svájc és Franciaország határán fekvő városról. Szállásunk Genf mellett lesz.

5. nap: Genf - Lausanne - Luzern - Innsbruck
Reggel Lausanne-ba utazunk, ahol megtekintjük a város jelképét, a katedrálist, amely egyben egész Svájc legpompásabb gótikus építménye. Következő állomásunk középsvájc társadalmi, gazdasági és kulturális központja, a német ajkú Svájc meghatározó városa Luzern. A festői Vierwaldstatt tó északnyugati végénél fekvő várost a Pilatus és Rigi hegyek ölelik közre, gyönyörű fekvése a svájci turizmus egyik fellegvárává emelte a várost. Sétánk folyamán megismerkedünk az óvárossal. A város szimbólumainak számító fedett fahidakon túl betekintést nyerhetünk a gleccserek világába is. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Innsbruck környékén.

6. nap: Innsbruck- Budapest
Városnézés Tirol tartomány székhelyén. Az Inn völgyben található várost a műkincsek városának is szokás nevezni. A hatalmas hegyek között, az Inn folyó partján fekvő Innsbruckban megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit (Császári Palota, az Aranytető, mely a városjelképe, Ambras kastély, Császári Palota, Diadalkapu, Várostorony…) majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.BEUTAZÁSI FELTÉTELEK:SzlovéniaOlaszországFranciaországAusztria

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 4.380-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 5.700-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 7.200-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Kötelezően fizetendő audio-guide: 3.300,- FtTájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekrőlMonaco Hercegi palota 10 EUREphrussi villa 16 EUROceánográfiai Múzeum 18 EURMonaco, kötelező regisztrációs adó és behajtási díj 10 EURFrancia idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő (kb. 1,20 €/fő/éj)Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.Felszállási lehetőségek:Budapest - Déli pu. Koronaőr köz: 05:00Székesfehérvár - Shell kút M7 59km: 05:50Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:10Balatonlelle - Marche: 07:05Nagykanizsa - TESCO parkoló: 07:50Leszállási lehetőségek:Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkútGyőr - M1-es autópálya 119-es km, Arrabona pihenő, OMV benzinkútTata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak