Körutazások melléklet főoldal

UTAZÁS A KÖZÉPKORBA

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 219097
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Carcassone, Moissac, Sarlat, Toulouse

Szállás / program részletes leírása



Mintha megállt volna az idő, Dél-Franciaország nyugati felének látnivalói révén tényleg úgy érezhetjük, a középkorba érkeztünk. Szokták mondani távoli vidékekre, hogy ahol a madár se járt... A régió szerencséjére nem járt erre a XX. század két nagy háborúja, de kimaradt a korábbi évszázadok angol-francia majd német-francia vetélkedéseiből is. Az eredeti állapotukban megmaradt településeken sétálva igazi időutazáson vehetünk részt!

Programok

1. nap: Budapest – Barcelona – Carcassonne
Kora reggel Barcelonába repülünk, ott autóbuszra szállunk és a Pireneusokon átkelve érkezünk meg Franciaországba, no és a középkorba. Első állomásunk egy kis zöldellő völgyben található hajdani cisztercita apátság, FONTFROIDE. Vezetői közül meg kell említeni Pamiers püspökét, aki XII. Benedek néven lett pápa. A délutáni órákban már egész Nyugat-Európa egyik emblematikus városában az ódon várfalak által körülvett CARCASSONNE-ban ismerkedünk a régi századok örökségével. Szállásunk Toulouse környékén lesz.

2. nap: Toulouse - Moissac – Albi
Reggeli után Dél-Franciaország legfontosabb városát tekintjük meg. TOULOUSE gazdag történelmi és építészeti örökséggel rendelkező milliós metropolisz. A St. Sernin bazilika és a Jakobinusok temploma, kihagyhatatlan látványosságok. Ezután Dél-Franciaország legjelentősebb kolostorát, MOISSAC világhírű apátságát járjuk végig. Nehéz eldönteni, hogy maga a templom, vagy a gyönyörű kerengő a nagyobb látványosság. A legenda szerint az apátságot még a frank államiság atyja, maga Clovis alapította a VI. század elején, a ma is látható épület alapjait 1100 körül tették le. ALBI városa a régió meghatározó települése a Tarn folyó partján. A XIII. században téglából épült, hatalmas Sainte Cécile katedrális közvetlen szomszédságában álló egykori érseki palota a tragikus sorsú Toulouse-Lautrec alkotásainak ad otthont. Észak felé utazunk tovább, három éjszakát maradunk a Dordogne vidékén.

3. nap: Sarlat – Domme – La Roque-Gageac - Castelnaud
SARLAT-LA-CANÉDA az „architektúra szabadtéri múzeuma” írja róla a Knaurs Reiseführer. Méltán viseli a „Művészet és Történelem Városa” címet, utcáin sétálva, középkori időutazást teszünk. A közeli DOMME, egy erődített apró város. Magasan a folyó felett építették ki, híresek tornyai, kapui és városfalai. A Dordogne-folyó következő kanyarulatában fekszik, LA ROQUE-GAGEAC, egy újabb bűbájos falu, ahol sétahajózást tehetünk a mesebeli kastélyok övezte folyón. CASTELNAUD kastélyában kiállítás mutatja be az 1442-ben lezajlott ütközetet az angolok ellen és a középkori háborúk fegyvereinek használatát a faltörő kostól a katapultig.

4. nap: Rocamadour – Castelnau-Bretenoux – Collonges-la-Rouge 
A ma alig több mint 600 lakosú ROCAMADOUR évszázadokon át a keresztény Európa egyik legismertebb zarándokhelye volt. Egyedülálló módon egy szikla oldalára épült, házai úgy emelkednek egymás fölé, mintha beletapadtak volna a sziklába. Egyszerre testesíti meg az építészeti csodát, a hit és a legendák világát. CASTELNAU-BRETENOUX erődítménye a középkori katonai építészet jellegzetes példája, míg MONTAL kastélya már a régi főúri lakhelyek hangulatát idézi. Franciaország legszebb falvai közé választották COLLONGES-LA-ROUGE települést, ahol a rózsaszínbe játszó vörös homokkőből épült házak között a vidéki idill köszönt ránk.

5. nap Cahors – Figeac – Conques - Saint Simon 
A Dordogne után a Lot folyóhoz teszünk egy kis kerülőt, hiszen CAHORS-ban található az 1308-ban épült híd a folyón, amely a középkor egyik jelképévé vált. FIGEAC felé vesszük az irányt, de útközben egy rövid megállót tartunk, hogy a szépséges faluról, SAINT-CIRQ-LAPOPIE-ről is készülhessen egy fénykép. Figeac szülötte Jean François Campollion, akinek sikerült megfejtenie az egyiptomi hieroglifák titkát. CONQUES következik, melynek fekvése és főutcája elbűvöli a látogatót. Felkeressük a Sainte Foy apátságot és a híres, IX. századi ereklyét. Utunk fontos állomása SAINT SIMON. Itt született Gerbert, aki II. Szilveszter néven lett az első francia származású pápa. Ő küldte a koronát István királynak, így a magyar államiság és kereszténység szimbolikus alakja is. A falu templomának belsejét Szinte Gábor festőművész alkotása ékesíti. Szállás Aurillac környékén.

6. nap: Anjony – Salers – Orcival 
ANJONY ma is lakott ősi kastélyában az alapító család leszármazottja kalauzol végig bennünket. Auvergne vadregényes tájain utazva jutunk SALERS-be, az 1000 méter tengerszint feletti magasságban fekvő néhány százfős kisvárosba, amely hűen őrzi történelmi és építészeti emlékeit. Franciaország ezen részét elkerülték a háborúk, így sikerült megőrizni a középkor örökségét. ORCIVAL temploma is a régi idők tanúja. A hegyi legelőkön bóklászó tehenek mellett elhaladva eszünkbe jut, hogy a sajtok hazájában járunk, így aztán egy sajtbemutató sem maradhat ki programunkból. Az éjszakát egy kisebb településen töltjük Cantal megye hegyeinek lábánál.

7. nap: Murol – Issoire – Le Puy
A mai napot MUROL kastélyának meglátogatásával kezdjük, majd a XII. század építészetének kiemelkedő alkotását, ISSOIRE templomát csodáljuk meg. A Szent Jakab zarándoklat egyik kiinduló pontja, a vulkánkúp ölébe épült LE PUY EN VELAY koronázza meg a napot. Városnézés a több mint ezer éves történelmi múltra visszatekintő ikonikus településen. Sétánk csúcspontja az UNESCO világörökségi listájára is felkerült Notre Dame katedrális és a hozzátartozó kerengő. Szállás a városban.

8. nap: Pérouges – Milano – Budapest
Igazán stílusosan búcsúzunk Franciaországtól és a középkortól, utunk PÉROUGES érintésével egy újabb romantikus sétát tartogat még az utolsó napra is. Talán, úgy érezzük, már csak ezért a egy kisvárosért is érdemes volt eljönnünk, nem beszélve az elmúlt hét nap megannyi élményei kedvért. Hazautazásunk Itáliából lesz, de közben egy hegyóriás az Alpok állja az utunkat. Nincs más hátra, mint legyőzni az akadály. Vagy hágón, vagy alagúton. Mi ez utóbbit választva érkezünk meg Olaszországba. Estére érünk a milánói repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre éjfél előtt a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek: 
- Le Puy-en Velay kolostora
- Albi püspökvárosa



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

  • Utazás repülővel
  • a programok során autóbuszos közlekedést
  • szállást 2-3 csillagos szállodákban
  • idegenvezetést
  • kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás
     

Az nem tartalmazza:

  • Repülőtéri illeték 
  • belépőjegyek és a fülhallgató 160,- €/fő
     

Helyszínen fizetendő:

Idegenforgalmi adó 10,- €.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak