Körutazások melléklet főoldal

A Francia Riviéra legszebb városai és Provence

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227900
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Nizza, Cannes, Monaco, Antibes, Grasse

Szállás / program részletes leírása



Provence és a francia Riviéra minden utazó álma, aki pedig oda eljutott, a legszebb emlékeket őrzi erről a vidékről. Mindehhez bizonyára hozzájárulnak az Alpoktól a Földközi-tengerig húzódó, festőket és írókat is megihlető vadregényes tájak, a jellegzetes illatok, a zamatos borok, a római és középkori emlékekkel büszkélkedő városok, a vendégszerető lakosok és nem utolsósorban a változatos tengerpartokkal tarkított, sok filmben is felbukkanó elegáns üdülővárosok. A program során virágzó levendulamezők között utazunk, ellátogatunk Aix-en-Provence-ba, felkeressük az ókori Pont du Gard-t és a pápák avignoni palotáját, de barangolhatunk hangulatos kisvárosok szűk utcáin, kóstolhatunk helyi borokat és fürödhetünk az azúrkék tengerben is.

Az út kiemelt értékei:

  • Szállás jó minőségű középkategóriás szállodákban
  • Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal
  • Látnivalókban gazdag út, amely során a pihenésre is jut idő
  • Provence és a francia Riviéra ismert és kevésbé ismert nevezetességeinek felfedezése
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a nizzai érkezéstől az elutazásig

Programok:
 

június 29. kedd
Elutazás Budapestről közvetlen Wizz Air járattal Nizzába (14:35-16:35). Érkezés után buszra szállunk és megkezdjük utunkat Provence felé. Szállás elfoglalása  Manosque-ban, a régió kapujában: Best Western Hotel Le Sud***.

június 30. szerda
Reggeli után utazás a Lubéron Nemzeti Parkon keresztül, ahol utunkat illatozó levendulamezők kísérik. Kitérőt teszünk a vörös házairól ismert Roussillonban, egy fotószünet erejéig megpihenünk az egyik legszebb fekvésű, még működő kolostornál, az Abbaye de Senanque-nál, majd a hegyoldalra épült Gordes romantikus utcáin barangolhatunk. Szállás a hangulatos kisvárosban, Cavaillonban: The Originals Boutique Hotel du Parc 3*.

július 1. csütörtök
Reggeli, majd szabadidő. Szállás Cavaillonban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Avignon és a Pont du Gard: 80 euró/fő (helyben fizetendő)
Mai időutazásunk első állomása Avignon. A városnézés során sétálunk a középkori városfallal körülvett óvárosban és felkeressük a Pápák Palotáját (Palais des Papes). Provence leglélegzetelállítóbb látnivalója adott otthont a száműzött pápáknak a XIV. században. Megismerkedünk a híres avignoni híd (Pont Saint-Bénezet) történetével is. Délután továbbutaztás a Pont du Gard-hoz, a világ legszebb épen maradt római kori vízvezetékéhez, amely több mint 2000 éve íveli át a Gardon folyót.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám: 20 fő.

július 2. péntek
Reggeli után visszautazunk a Riviérára. Útközben megállunk Salon de Provence-ban, ahol elsétálunk a Château l'Empiri-hez, a középkori várkastélyhoz, majd a 16. századi látnok-csillagász-asztrológus, Nostradamus házához, mely ma múzeumként működik. A délutánt a régió szellemi központjaként ismert Aix-en-Provence-ban töltjük: sétálunk a XVII. századi paloták, a szökőkutas terek és a platánokkal szegélyezett sugárutak mentén. Érkezést követően a szállás elfoglalása Cannes-ban: Best Western Plus Le Patio Des Artistes 4*. A szálloda a belvárosban fekszik, kb. 500 méterre a homokos parttól és a La Croisette tengerparti sétánytól. A vendégek kényelmét étterem, bár, napozóterasz jacuzzival, szauna és gőzkabin, valamint egy hangulatos belső kert szolgálja (a wellness szolgáltatások felár ellenében vehetők igénybe). A célszerűen berendezett szobák szigorúan nem dohányzóak, saját zuhanyzós fürdőszobával, légkondicionálóval, kávéfőzővel, tévével, telefonnal és ingyenes wifihozzáféréssel rendelkeznek. Elhelyezés standard szobában.

július 3. szombat
Reggeli, majd délelőtt gyalogos városnézés Cannes-ban: Le Suquet a provence-i piaccal, vár, kikötő és környéke, Boulevard de la Croisette, Palais des Festivals. Délután szabadidő Cannes-ban: a város további felfedezése egyénileg, fürdési lehetőség a közeli homokos tengerparton. Szállás Cannes-ban.

Délután félnapos fakultatív kirándulás komppal a Lerins-szigetekhez: 9 000 Ft/fő
A szárazföld közelében fekvő szigetek népszerű kirándulóhelyek a helyiek és a turisták körében is. A két lakott sziget közül a közelebbi, Ile St. Marguerite mellett elhajózunk (az itt épült erődítmény foglya volt a Dumas-regényből is ismert "Vasálarcos") és a kicsit távolabbi Ile St. Honorat-n kötünk ki. Az itt élő ciszterci szerzetesek saját kezűleg készítenek Lérinat (gyógynövény likőr), fehér- és vörös borokat, levendulaolajat és mézet. A séta során felfedezzük a régi kolostort és a szőlőültetvények között elsétálunk a többszáz éves kis kápolnákhoz.
Az ár tartalmazza a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a kompjegyet. Minimum létszám: 15 fő.

július 4. vasárnap
Reggeli, majd szabadidő és fürdési lehetőség Cannes-ban. Szállás Cannes-ban. 

Egész napos fakultatív kirándulás - Eze és Monaco: 80 Euró/fő (helyben fizetendő)
Reggeli után kelet felé utazunk és felkapaszkoduk a tenger fölé magasodó, parányi faluba, Èze-be. A teljes mértékben helyreállított település egy valóságos ékszerdoboz, amely minden utcasarkon tartogat látnivalót: évszázados kéményekre, román kori ablakokra vagy apró tetőkertekre bukkanhatunk. Felkeressük az exotikus kertet (Jardin Exotique) is, amely egy hajdani erődítmény helyén létesült, közel 500 méterre a tengerszint felett. A különleges növényei mellett helyi műalkotásokkal dísztíett kertből tiszta idő esetén még St Tropez-ig is ellátni. Délután Monacóba, a világ második legkisebb országába és legsűrűbben lakott városállamába látogatunk. A hegyek és a tenger közé teraszosan épült település a kaszinóiról, az autóversenyeiről híres, illetve egész évben kellemes klímájáról ismert. Megállunk a hercegi palotánál és a katedrálisnál, majd a jachtokkal tarkított kikötő mentén átsétálunk Monte Carlóba.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a szükséges belépőjegyeket. Minimum létszám: 20 fő.

július 5. hétfő
Reggeli, majd szabadidő és fürdési lehetőség Cannes-ban. Szállás Cannes-ban. 

Egész napos fakultatív kirándulás - Opio olajmalom, St. Paul de Vence és Grasse: 25 000 Ft/fő
Ma több érzékszervünket is próbára tehetjük, dél-francia ízekkel, illatokkal és színekkel gazdagodhatunk egy nap alatt. Reggeli után a régió egyik legrégebbi olajmalmát keressük fel, a Moulin d'Opiot. A többszörös díjnyertes üzemben - amely 1848 óta működik és már 7 generáció óta egy család tulajdonát képezi - megismerkedünk a "folyékony arany" előállításával, megkóstoljuk a különböző ízesítésű olivaolajokat és helyben készült provence-i termékeket is. Továbbutazás St. Paul de Vence-ba. A hegyoldalba épült falu a középkorban védelmi szerepet töltött be és rendkívüli fekvésének, eredeti bájának köszönhetően sok festőt és művészt is megihletett, többek között Matisse-t, Chagallt és Picassot. A település ma is fontos kulturális és művészeti központ. Délután Grasse-ba, a francia parfümök fellegvárába utazunk, ahol felkeressük az egyik legrégebb óta működő parfümkészítő műhelyet.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám 20 fő.

június 6. kedd
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd a nap nagy részét Nizzában, a Riviéra fővárosában töltjük. Felkeressük a Colline du Château-t, sétálunk a Promenade des Anglais-n és a  Place Massena-n, bóklászunk a piacon és az  óvárosban. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre közvetlen Wizz Air járattal (17:10-19:00).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Nizza útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Egy db kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
  • Különbusz a franciaországi tartózkodás során
  • Szállás hét éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Magyar idegenvezető
  • Városnézések a szükséges belépőkkel, a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 Euró/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Nizza útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Egy db kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
  • Különbusz a franciaországi tartózkodás során
  • Szállás hét éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Magyar idegenvezető
  • Városnézések a szükséges belépőkkel, a program szerint


Külön fizetendő:
  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 Euró/fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak