Körutazások melléklet főoldal

Párizs - Normandia és a vadregényes Bretagne - autóbusszal

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228029
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Deauville, Rouen

Szállás / program részletes leírása



Legendák és Artúr király földjén. Atlanti partok és a híres partraszállás8 nap / 7 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Mannheim (körny.) (970 km) Elutazás a reggeli órákban Szegedről. A Budapest–Hegyeshalom–Passau–Regensburg útvonalon utazunk tovább Németországba rövid pihenőkkel és napközben fakultatív ebédelési lehetőséggel. Tranzitszállás Németország területén.

2. nap:
Mannheimtől Párizsig (520 km) Reggelit követően továbbindulunk Franciaországba. Párizsba a kora délutáni órákban érkezünk és a francia főváros nevezetességeivel ismerkedünk, az egyik legszebb részletébe kapunk bepillantást a városnak: a Montmartre dombon található festői Sacre Coeur bazilikához könnyed sétával érkezünk, ahonnan páratlan „köszöntőt” kapunk a várostól! A Montmartre dombról lesétálva a Festők terén át a Moulin Rouge ikonikus bejáratához érkezünk és élvezzük a Place Pigalle hangulatát. Repülővel érkező utasaink városnézés előtt csatlakoznak a csoporthoz. Az éjszakát párizsi szálláshelyünkön töltjük.

3. nap:
Rouen–Breuil kastély–Deauville-Honfleur (250 km) Megreggelizünk, majd Normandia egykori fővárosába, Rouenbe utazunk. Megtekintjük óvárosát, a Notre Dame katedrálist – amit az impresszionista festészetben Monet tett felejthetetlenné, majd innen a városközponti piactéren lévő egykori vesztőhelyig, Jeanne d’Arc utolsó lépteit követjük. Délután ellátogatunk a gyönyörű környezetben lévő Breuil kastélyához, ahol egy Calvados lepárló rejtelmeivel ismerkedünk (felár ellenében). Ezt követően végig festői normann falvak között vezet utunk a híres üdülővárosba, Deauville-be. Az elegáns fürdőhely a párizsiak tradicionális üdülőhelye, melyet széles sugárutak, patinás sétányok tesznek kellemessé. Szállásunk 1 éjszakán át Honfleurben vagy környékén lesz.

4. nap:
Bayeux-Arromanches- Mont-Saint-Michel-Saint Malo (310 km) Normandia városai és falvai ma is őrzik a II. világháború egyik legjelentősebb eseményének az emlékeit. A normandiai partraszállásra ma múzeumok emlékeznek, és katonai temetők, melyeknek súlyos csendjében az ember halkan köszönetet mond mindannyiunk szabadságáért. A tengerben és a partokon még ma is állnak a bunkerek, és néhány helyen még annak a pontonhídnak az elemei is láthatók, melyeket a szövetségesek építettek azon a bizonyos júniusi éjszakán. Délelőtt a normann partok mentén folytatjuk utunkat, Bayeux-n át Arromachesba a normandiai partraszállás egyik legemlékezetesebb színhelyére. A hatalmas part menti falak tetején állva megelevenedik előttünk a partraszállás hajnala, a sok ezer tengerről a partnak küldött fiatal félelme, hősiessége, áldozata, a háború addig soha nem látott logisztikája, napok alatt épített kikötője, melynek egyes elemei szemünk előtt még ma is a tengerben „úsznak”. Tovább utazva Bretagne és Normandia határvidékén Mont-Saint-Michel apátsághoz, Normandia legmonumentálisabb műemlékéhez érkezünk. A tenger által nagyobb részt körbezárt szigeten, egy hatalmas gránitsziklára épült ezeréves apátság falai között idézzük meg a monostor aranykorát. Majd a továbbiakban sem távolodunk el a tengerparttól, az egykori kalózváros Saint Malo érintésével az elegáns tengerparti üdülőhelyre, Dinardba vagy környékére, szálláshelyünkre érkezünk.

5. nap:
Frehel-fok-Carnac és a Quiberon-félsziget (200 km) Reggeli után a Frehel-fokhoz utazunk. E vad parton az Atlanti-óceán valóban megmutatja féktelen erejét, elbűvölő szépségét. Az óceán felett több száz méterre magasodó sziklafalak látványa köszönt bennünket. Egy itteni tenger és szél hangját követő, séta felér egy igazi magashegyi meditációval. Gondjainkat a tengernek adva a déli partok felé indulunk. Menetidő függvényében meglepetéssel szolgálunk kedves utasainknak… Átutazva a legendás Brocéliande-i erdőn, Carnac-ban sétálunk a titokzatos bretagnei menhireknél (hatalmas szikla-tömbök). A Le Menec mezőn álló Menhirek 11 kősort alkotnak. Megérthetjük, hogy Asterix világa nagyonis valós mese, mégis csupa rejtély, hisz ma sem tudjuk pontosan, hogy kik, hogyan, mi végett emelték őket. Tovább utazunk a Quiberon félszigeten, a „vadparton”, ahol gyönyörködhetünk az óceán félelmetes látványában. A félsziget csücskében fürdőzési lehetőséget ajánlunk. Szállásunk Auray-ben vagy környékén lesz.

6. nap:
Vannes és Angers, Párizs (590 km) Szálláshelyünket elhagyva Vannes-ba, a Morbihan öböl mélyén fekvő, műemlékekben gazdag városba utazunk. Megtekintjük óvárosát, székesegyházát, fagerendás házait, melyeket városfal vesz körül. Szabadidőnket követően Párizs irányába folytatjuk utunkat, útközben már a Loire-vidékre érve megállunk Angers-ben. Az egykori Anjou hercegség központjában láthatjuk Anjou urainak (leszármazottaik közé tartoztak Anjou-házi királyaink) roppant erejű várkastélyát, különleges hangulatú kanonok városát, és megismerkedünk egy titokzatos, egykor ott élt magyar királlyal. Az esti órákban érkezünk Párizsba, szálláshelyünkre.

7. nap:
Szabadidő Párizsban, Reims, Mannheim (530 km) Reggelit követően szabadidejében válogathat Párizs gazdag kulturális kínálatából (Orsay múzeum, Louvre, Rodin múzeum), vagy átadhatja magát egy könnyed hangulatos sétának a belvárosban. Repülős utasainknak menetrendtől függően szabadidő, vagy transzfer a repülőtérre, hazautazás. Autóbuszos utasainkkal továbbutazunk Reimsbe, melynek megtekintjük világhírű katedrálisát. Szállásunk estére már Németországban lesz.

8. nap:
Mannheim–Budapest–Szeged (970 km) Megreggelizünk, majd Németországon és Ausztrián keresztül utazunk hazafelé, útközben rövid pihenőkkel és napközben fakultatív ebédelési lehetőséggel. Érkezés Budapestre az esti-éjszakai órákban, továbbutazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak