Körutazások melléklet főoldal

Kastélyok a Loire-völgyében és Párizs műremekei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76886
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Blois, Chenonceaux, Orleans, Párizs, Reims, Tours, Versailles

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Rövid leírás: 

·  6 mesés kastély megtekintése
·  Repülős csatlakozás Budapest – Párizs
·  Gazdag program és szállás a Loire vidéken is
·  Rövid gyalogos és buszos városnézés Párizsban

"A kastélyok ódon hangulatában felejthetetlen élmény Leonardo sírja fölött elgondolkodni, milyen is lehetett az élet Amboiseban az ő korában."

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás után Hegyeshalomnál lépünk át Ausztriába, majd folytatjuk utunkat Németországba, elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – PÁRIZS REPÜLŐS UTASOKNAK BUDAPEST – PÁRIZS

Irány Franciaország. Repülős utasainkat Párizsba történő meg­érkezésük után betranszferáljuk (helyi busszal) a belvárosba, ahol csatlakoznak a buszos csoporthoz. (Forgalom függvényé­ben várakozás előfordulhat). Közös buszos városnézés Párizsban: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően felmegyünk a Montmartre és séta a Sacre Coeur környékén. Egyrészt innen mesés a rálá­tás Párizsra, másrészt este egy nyüzsgő méhkasra emlékeztet a művészek által uralt negyed. Aki szeretne, Párizst ábrázoló kéz­zel festett képek közül választhat és vásárolhat emléket magá­nak, arról a helyről ahol évszázadokon keresztül a leghíresebb művészek töltötték napjaikat. A hegyről lejőve látjuk a híres Pigalle-t a Moulin Rouge-zsal. Városnézésünk közben megál­lunk vacsorázni. A kevés idő miatt a megfelelő színvonalú, de gyorsabb vacsorázási lehetőséget helyezzük előtérbe. Késő este érkezünk párizsi ***-os szállodánkhoz.

3. NAP: PÁRIZS – CHARTES – CHAMBORD – BLOIS

Reggel elhagyjuk Párizst és a Loire-völgyébe indulunk. Útközben megállunk, és Franciaország talán legszebb gótikus katedrálisát tekintjük meg Chartresben. A Loire-völgyébe érve az első kastély, melyet felkeresünk, a Chambord. Számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély. Az erdőből előtűnő szép parkkal körbevett épülettömb min­den ember csodálatát kiváltja. Blois-ba folytatjuk utunkat. Blois régi királyi város volt, ahol szintén található egy szép kastély. Ez olyan szempontból különbözik a többitől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. A ***-os szállodánk Toursban lesz (2 éj).

4. NAP: CHENONCEAUX – CHAUMONT – AMBOISE – TOURS

Ezen a napon egyéni döntés alapján vagy önállóan sétálnak és pihennek a szálloda környékén, vagy egy fakultatív kirándulá­son vesznek részt, mely során a környék kastélyait látogatjuk meg. Kevés utazással sok látványosságot tudunk megtekin­teni és szebbnél szebb építészeti remekművekben gyönyörköd­hetünk. Először a Chenonceaux kastélyt keressük fel, ami azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Következő kastélyunk a Chaumont, melynek nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. Délután az Amboise reneszánsz kas­télyt tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. A mai kirándulásunk végén Tours-ban sétálunk, melynek kated­rálisa és belvárosa különösen szép. Koraesti órákban fejezzük be kastélykörutunkat, és érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív garantált kastélytúra (belépő nélkül): 20 €.

5. NAP: ORLEANS – VERSAILLES – PÁRIZS

Reggel Párizs felé indulunk. Először a régió egyik központ­ját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. század­ból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz szobra áll. Továbbutazunk, és Versaillesban Franciaország leghíresebb kastélyát és parkját tekintjük meg. Azért is jó ezzel befejezni programunkat, mert ezt követően össze tudjuk hasonlítani a loire-völgyi kastélyokat a francia királyok legismertebb palotá­jával. Párizsba visszaérve a Montparnasse-toronynál lesz sza­badidő, és aki akar, lifttel felmehet a toronyba. Innen a legszebb a látvány a francia fővárosra. Ezt követően még egy érdekessé­get kínálunk: hajózás a Szajnán. Kiváló fotókat lehet készíteni a város műremekeiről. Szállás Párizsban.

6. NAP: PÁRIZS – REIMS – NÉMETORSZÁG REPÜLŐS UTASOKNAK: PÁRIZS – BUDAPEST

A délelőttöt még Párizsban töltjük. Aki szeretné, ekkor a Louvre gazdag gyűjteményét tekintheti meg, de lehetőség van a Tuileriák-kertjében, ill. a Szajna-part mentén kiállított emléktár­gyak között is nézelődni. A déli órákban elhagyjuk Párizst. A közös program után a repülősöknek transzfer a reptérre és egyénileg hazarepülnek Budapestre. Buszos utasainkkal Reimsben, a híres katedrálisnál állunk meg legközelebb. Megtekintjük a lenyű­göző alkotást, és rövid szabadprogram is lesz ajándéktárgy vásár­lási lehetőséggel. Franciaországot elhagyva késő délután érünk Németországba, ahol a szállásunk lesz.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – MAGYARORSZÁG

 

Reggeli után hazaindulás. Utazás Németországon és Ausztrián keresztül rendszeres pihenőkkel. Hegyeshalomnál lépjük át a határt, a fővárosba az esti órákban érkezünk. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás repülővel,
- szállás,
- reggelis ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív kirándulás (Kastélytúra (belépő nélkül): 9.000 Ft),
- reptéri illeték,
- transzfer.

Helyben fizetendő:
- belépők kb214 EUR. + fakultatív
- idegenforgalmi adó

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak