Körutazások melléklet főoldal

Tartalmas pihenés az olimposzi riviérán

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 163158
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Görögország
Város: Paralia, Thessaloniki

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Budapest – Kecskemét – Szeged – Pétervárad – Nis (620 km)Indulás a reggeli órákban Buda­pestről a Szeged-Belgrád útvona­lon. Útközben kitérünk Novi Sad felé, ahol meglátogatjuk a „Duna Gibraltárjának” nevezett erődít­ményt Péterváradon. Belgrádon áthaladva a buszból láthatjuk a nándorfehérvári várat. Szállásunk Nis környékén lesz.

2. nap:
Szkopje – Olimposzi Riviéra (500 km)Reggelit követően indulunk Görög­ország felé. Macedónián áthaladva megállunk a kis délszláv állam fő­városában, Szkopjéban, ahol közös sétát teszünk az óvárosban, a török bazár környékén. Délután érkezés az Olimposzi Riviérára, ahol 7 éjsza­kát töltünk el.

3. nap:
Pihenés és fürdőzés a tengerben.A teljes napot a pihenés és fürdő­zés jegyében töltheti el. Adja át ma­gát a tenger simogató hullámainak és a kellemes napsütés érzésének, pihenjen, kapcsolódjon ki.

4. nap:
Kirándulás a Meteora sziklakolostoraihoz (340 km)Egész nap pihenhet, fürdőzhet a tenger hullámaiban vagy jöjjön ve­lünk! Fakultatív ajánlatunk: reg­gelinket elfogyasztjuk, majd útnak indulunk a mindenki által képes­lapokból is jól ismert Meteorákhoz. Egy kolostort belülről is megtekin­tünk, buszozunk és nézelődünk a sziklakúpok tetejére épített ko­lostorok között, majd tartunk egy kis pihenőt a sziklák lábánál fekvő Kalambaka városkában. Útközben megnézzük a sziklába vájt Szent Paraszkevé kápolnát is a Tembé völgyében. Szálláshelyünkre a dél­utáni órákban érkezünk vissza.

5. nap:
Pihenés és fürdőzés a tengerben.A teljes nap a pihenés és fürdőzés jegyében töltheti el. Adja át magát a tenger simogató hullámainak és a kellemes napsütés érzésének, pi­henjen, kapcsolódjon ki.

6. nap:
Látogatás Verginába, a makedón királyi sírokhoz és Thesszaloniki (230 km)Egész nap pihenhet, fürdőzhet a tenger hullámaiban vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: reggelit követően útnak indulunk. Miután megnéztük Görögország egyik legszebben kialakított ása­tási területét Verginát, amely az ókori makedón uralkodók temet­kezőhelye volt, folytatjuk utunkat az ország második legnagyobb városába, a hangulatos kikötőjéről, bizánci templomairól és a Fehér To­ronyról nevezetes Thesszalonikibe. Autóbuszos és gyalogos városné­zés keretében ismerkedünk a város nevezetességeivel. Sétálunk egyet a tengerparti sétányon, ahol lehe­tőség esetén felszállunk valamelyik kávézóhajóra. Ezt követően látoga­tást teszünk a város híres régészeti múzeumába, majd szabad idő kere­tében vásárlási lehetőséget bizto­sítunk. Szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk vissza.

7. nap:
Pihenés és fürdőzés a tengerben.A teljes napot a pihenés és fürdő­zés jegyében töltheti el. Adja át ma­gát a tenger simogató hullámainak és a kellemes napsütés érzésének, pihenjen, kapcsolódjon ki.

8. nap:
Egy kellemes olimposzi kirándulásra hívjuk! (170 km)Egész nap pihenhet, fürdőzhet a tenger hullámaiban vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: autóbusszal felkapaszkodunk közel 1000 m magasságba, Litohoróból indulva teszünk egy kellemes sétát az Enippeas-folyó völgyében, majd ugyanitt tartunk egy kis pihenőt, hogy betérve valamelyik hangula­tos kávézóba eszmét cserélhessünk a helybéliekkel, vagy bekukkant­sunk valamelyik falusi henteshez, fűszereshez vagy pékhez. Tovább utazva az Olimposz leghangula­tosabb falujába érkezünk, Paleos Panteleimonasba, ahol festői pa­norámában lehet részünk. Ugyanitt egy kis falatozásra is lehetőség nyí­lik, valamelyik hamisítatlan hangu­latú görög tavernában. Koradélután érkezünk vissza szálláshelyünkre.

9. nap:
Olimposzi Riviéra – Szeged – Kecskemét – Budapest (1120 km)Korai reggelit követően Nis-Bel­grád-Szeged útvonalon hazafelé utazunk. Útközben pihenőket tartva érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak