Körutazások melléklet főoldal

Az ókori Hellász szépségei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 181708
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Görögország
Város: Athén, Delphoi, Mükéné, Nauplion, Olimpos, Tolo

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

 

Program

1. NAP: BUDAPEST – ATHÉN

Menetrend függvényében, várhatóan reggel indulás Budapestről, és a délelőtti órákban érkezés Athénba. Egyből a görög főváros felfedezésére indulunk. Autóbuszos és gyalogos város­nézés keretében ismerkedünk Athénnal: Újkori Olimpiai Stadion, Akadémia, Dionüszosz-színház, Zeusz templom, visszavezetnek bennünket Archimedes korába. Természetesen bebarangol­juk az ikonikus Akropoliszt és környékét is. Az Akropolisz görö­gül „felső várost” jelent, ami az épület elhelyezkedésére utal. Az épület fő funkciója a valláshoz kötődött, ezért is épült a város legmagasabb pontjára. Görögországban számos Akropolisz épült, azonban méreteiben az athéni a legnagyobb, és egyben a legismertebb is. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot. Itt található például a számos ókori emlék mellett a „Moszkhotorosz”, az a nevezetes archaikus kori szobor, amely egy fiatalembert ábrázol, aki kost visz a vállán (Kr. e. 570). A dél­után folyamán továbbutazunk a Peloponészoszi-félszigetre. Útközben megállunk a Korinthoszi-csatornánál, melynek épí­tésében magyar szakemberek is segédkeztek. Este elfoglaljuk szálláshelyünket a félsziget keleti részén.

2. NAP: EPIDAUROSZ – NAFPLION – MÜKÉNÉ

Délelőtt Epidauroszba látogatunk el, ahol az ókori Görögország legjobb állapotban fennmaradt színházát keressük fel ami idő­számításunk előtt a negyedik században épült. A színház akusz­tikája a mai napig elképesztő. A terület az ókorban nagyon fontos gyógyhely is volt. A görög mitológiában a gyógyítás iste­nének számító Aszklépiosznak a szentélye, az Aszklépieion állt itt. Ez egyúttal gyógyhely és kezelési központ is volt, mert a szen­tély papjai egyben orvosok is voltak, akik orákulumokkal és az orvostudomány eszközeivel igyekeztek visszaadni a páciensek egészségét. Ezután a félsziget talán leghangulatosabb kisvá­rosába, Nafplionba utazunk, ahol a belvárosban egy kellemes sétát teszünk. Láthatjuk a város fölé magasodó Palamidi erő­döt, 216 méteres magasságban építették a velenceiek barokk stílusban, majd 1715-től több mint száz évig török kézen volt; a városból közel 1000 lépcsőn lehet feljutni. A déli órákban tovább­utazunk Mükénébe és a város gazdag történelmi emlékeivel ismerkedünk. Ez az első olyan város, amelynek volt fellegvára, ennek romjait is természetesen meg fogjuk nézni. Láthatjuk majd többek között a világhíres oroszlános kaput is, ami a fel­legvár bejárataként szolgált. Az ókor ősi útjain sétálni és közel 2.000 éves épületek maradványait megtekinteni maradandó élmény. A nap végén elfoglaljuk szállásunkat a félsziget közepén.

3. NAP: OLÜMPIA

Reggeli után Olümpia romvárosába látogatunk el, mely az ókor legfontosabb sporteseményének, az olimpiai játékok helyszíne volt. A versenyt minden olimpiászban (négyévente) tartot­ták. Az eseményt i. e. 776-ban vagy korábban rendezték meg először Zeusz tiszteletére, majd 1170 évvel később, 393-ban törölte el I. Theodosius római császár, mivel a versenyt pogány jellegűnek tartotta. Megtekintjük az ókori arénát, a futópályá­kat, sőt idegenvezetőnk megmutatja, hol gyújtják meg 4 évente az olimpiai lángot. Ezt követően megnézzük a város népszerű múzeumát, amelynek legértékesebb darabja a híres Hermész-szobor. Hermészt a görög istenek hírnökének tartották, ismert volt ravaszságáról és furfangjairól. Olümpiai nézelődésünk után továbbutazunk és Pátranál elfoglaljuk szállásunkat, ahol szintén lesz fakultatív vacsorázási lehetőség.

4. NAP: DELPHOI – ATHÉN – BUDAPEST

A reggelit követően Apollón híres jóshelyére, Delphoiba látoga­tunk el. A delphoi jóshely eredete a mükénéi korba, az i. e. 1500 körüli időkre nyúlik vissza. Ekkor még csupán egy egyszerű, babérágakból készített kunyhó állt itt – ami a Föld istennőjé­nek, Gaiának szentelt hely volt. Azért választották éppen ezt a helyet, mert a talaj nyílásaiból kábító hatású vulkáni gázok szi­várogtak elő, és az ősi hiedelem szerint a jóserő a Föld méhé­ből áradt. Az archaikus időkben a települést a világ közepének tartották, itt volt a „Föld köldöke”. Az Apollón-templom szívé­ben égett az az örökmécses, amelynek lángját Prométheusz az Olümposzról lopta el az embereknek. Többek között eme temp­lom és az ókori színház romjai között is fogunk sétálni. A hangu­lat magával ragadó lesz. Mitológiai és vallási emlékek tucatjával ismerkedünk meg abban a városban, amely több mint ezer évig volt a hellén világ vallási központja. Delphoi programunk után az athéni repülőtérre indulunk. Várhatóan a késő esti órákban hazautazás Budapestre.

 

A program változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Szállást 3 csillagos szállodákban
- Reggelis ellátást
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- A retúr repülőjegy alapárát
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)


Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- félpanziós ellátás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

Helyben fizetendő:
- belépődíj, kb 60EUR

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak