Körutazások melléklet főoldal

Macedónia és Makedónia legvonzóbb tájai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200654
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Görögország
Város: Thessaloniki, Olympia

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Budapest–Szeged–Belgrád–Nis (610 km)Elutazás Budapestről a reggeli órákban a Kecskemét-Szeged–Belgrád–Nis útvonalon. Kora délután Belgrádba érkezünk, ahol megtekintjük a nándorfehérvári várat, s felelevenítjük az 1456-os ütközet eseményeit. Sétálunk a városban, majd rövid szabadidőt követően folytatjuk utunkat, szállás Nis környékén.

2. nap:
Szkopje-Ohridi-tó(390 km)Reggelink elfogyasztását követően Macedónia fővárosával, a Kelet kapujának nevezett Szkopje óvárosával ismerkedünk. A Szkopje 2014 projekt keretében megújult város számtalan műemlékkel gazdagodott. Sétánk során megnézzük a szépen felújított épületeket, sétálunk az óvárosban, valamint a török negyedben, ahol minaretekkel, fürdőkkel és karavánszerájokkal övezett szűk utcácskákban nézelődünk. Látogatást teszünk egy kicsiny galériába, ahol a modern macedón képzőművészet alkotásaival ismerkedünk. Szabadidőnkben lehetőség nyílik a városban született Teréz Anya emlékházát vagy a régészeti múzeumot megtekinteni, vagy egyszerűen csak falatozni valamelyik hangulatos vendéglőben és élvezni a város hangulatát. A szláv állam fővárosából az egykori Jugoszlávia kedvelt nyaralóhelyére, az Ohridi-tóhoz (világörökség) érkezünk. Ohridban egy kellemes sétát teszünk a bizánci műemlékekben gazdag tóparti óváros legszebb részein. Szállásunk Ohridban vagy környékén lesz.

3. nap:
Szent Naum kolostor-Heraclea-KasztóriaA tó partján délre tartva Gradistébe, utunk egyik fénypontjához kirándulunk. Gyönyörűen rekonstruált, cölöpökön álló bronzkori vízi várost tekintünk meg, ahol gyönyörű kilátásban lehet részünk a káprázatosan tiszta tópartról. Utunkat folytatva ellátogatunk az albán határ közelében lévő, festői környezetben található Szent Naum-kolostorhoz. A zarándokhelyet nyaranta sok ezren látogatják. Ott tartózkodásunk ideje alatt lehetőségünk nyílik egy kitűnő balkáni kávé elfogyasztására, de az elszántak akár meg is mártózhatnak a kissé hűvös vízű tóban. Gyönyörű körnbyezetbe csöppenve élvezzük az Ohridi-tó látványát, miközben pávák billegnek méltóságteljesen a szépen gondozott kertben. Az Ohridi-tavat elhagyva, Görögország felé vesszük utunkat. Előbb azonban átszeljük a Galicsica Nemzeti Parkot, buszozunk a Preszpa-tó partján, majd tartunk egy kis pihenőt az Oszmán Birodalom egyik fontos diplomáciai központjában, Bitolában, Ezt követően megtekintjük az ókori Heraclea romjait. Görögországi célállomásunk az idegenforgalmi főáramlattól kissé távol eső, gyönyörű tóparti fekvéséről, 77 bizánci templomáról és szőrmeiparáról híres Kasztoriában lesz. Itt 1 éjszakát töltünk.

4. nap:
Vergina és Thesszaloniki (210 km)Délelőtt teszünk egy rövid sétát Kasztoria óvárosában, majd ellátogatunk az egyik legszebb, egy évezrede fennálló tóparti templomához. A várost elhagyva Verginába utazunk (világörökség), ahol a híres makedón királyi sírokat, többek között Nagy Sándor apjának, II. Filipposznak a nyughelyét tekintjük meg. Utunk innen Thesszalonikibe, Görögország Makedónia nevű tartományának fővárosába, az ország második legnagyobb városába vezet (római kori és bizánci emlékei a világörökség részét képezik). Buszos városnézés keretében ismerkedünk a település nevezetességeivel, korzózunk a tengerparti sétányon, majd a régészeti múzeumát tekintjük meg, amelynek kiállításai betekintést nyújtanak az ókori aranyművesség, illetve a hellenisztikus képzőművészet fejlettségébe. Lehetőség nyílik egy kis hajózásra is a Therméi-öbölben, ahol hajóról élvezhetjük a város látképét egy csésze kávé vagy tea mellett.

5. nap:
Athosz-félszigeti kolostorok hajóról (240 km)Délelőtt a szerzetesek által lakott Athosz-félszigeti kolostor-köztársaság megtekintésére (világörökség) indulunk. A félsziget „bejáratáig” busszal megyünk, majd hajóra szállunk, és onnan csodáljuk a vidéket, a szigeteken elhelyezkedő rejtett kolostorokat. A zárt közösségek által lakott kolostorok látványa egyedülálló élményt jelent. A hajózást követően nem sietünk buszra szállni, lehetőséget kínálunk falatozásra, illetve egy kis fürdésre a tengerben.

6. nap:
Thesszaloniki–Szeged–Budapest (1000 km)Korai reggelit követően elhagyjuk Görögországot. A macedóniai, római kori város, Stobi érintésével átszeljük Macedóniát, majd a Nis-Belgrád-Szeged útvonalon utazunk hazafelé többszöri megállókkal, ebédelési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak