Körutazások melléklet főoldal

Világörökségek nyomán Görögországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211634
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Görögország
Város: Athén

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Utazás Budapest-Predejane
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Utazás a Kecskemét-Szeged-Újvidék-Belgrád útvonalon. Tartalmas pár nap vár ránk, hogy felfedezzük Görögország ősi városait és felelevenítsük a történelemkönyvek sorait. Vár ránk az Akropolisz, az égbetörő kolostorváros, Epidavros ókori színháza és még sok-sok látnivaló. A görög istenek legendái mellett részletes betekintést kapunk Görögország mindennapjaiba és végül a helyiek kedvelt nyaralóhelyén pihenhetünk majd meg a tengerparton. Utunkat rövid pihenőkkel szakítva meg utazunk a tranzitszállásra. Érkezés Predejaneba az esti órákban. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Nis-Paralia

Reggeli után továbbutazás Görögországba. Délután rövid városnézés Thessalonikiben, Görögország második legnagyobb városában, ahol ókori emlékek és a bizánci építészet remekei is megtalálhatóak. Közös séta a legfontosabb nevezetességekkel: Szent Demeter Bazilika, Fehér torony, Galeriusz diadalíve. Városnézésünk után folytatjuk az utazásunkat a szálláshely felé. Estefelé érkezés Paralia városába, Görögország egyik legnépszerűbb üdülővárosába. Szálloda elfoglalása, szabadprogram.

3. nap: Vergina-Edessa
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk ismerkedésünket az ország történetével és látnivalóival. Utunk első állomása az Aliákmonasz folyó déli részénél, Pieria lábainál található Aigai, a mai Vergina , a makedónok ősi fővárosa. Itt megtekintjük a világszerte híres föld alatti makedón királysírok múzeumát, mely az UNESCO Világörökség része. Itt tárták fel Nagy Sándor édesapjának, II. Philipposznak, a híres makedón hadvezérnek 2500 éven keresztül a föld mélyén pihenő monumentális kriptáját, felbecsülhetetlen értékű kincsekkel. A program végén a csodálatos vízeséseiről nevezetes Edessába látogatunk el, melyet a Vizek városának is neveznek. Görögország legnagyobb vízesését láthatjuk majd, mely több szinten, lépcsősen 70 m magasból zúdul alá, és hatalmas vízimalmok kerekét forgatta.

4. nap: Meteórák-Athén
Reggeli a szállodában, majd utazásunk egyik legszebb és legizgalmasabb programja következik, hiszen a Meteorák a legnevezetesebb látnivalók közé tartoznak Görögországban. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán és Trikalán keresztül érkezünk Kalambakába. A vidék és a hegység elnevezése: sajátságos környék tele gigantikus torony- és csipke alakú sziklákkal. Maguk a sziklák egyenként 100–150 méter magasak. A Meteora (görög szó) "levegőben lebegőt" jelent. A sziklák elnevezése nem véletlen, valóban az égbolt közelében keresendők a csúcsok. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorák két kolostorát tekinthetik meg. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. A kolostorok megtekintése után egy ikonfestő műhelybe látogatunk el. Itt lehetőség lesz betekinteni egy kicsit az ikonkészítő mesteremberek lenyűgöző munkáiba. Megcsodálhatjuk a kézzel készült ikonokat és természetesen vásárolhatunk is, majd rövid szabadidő. Ebéd lehetőség egy közeli tavernában. Miután kicsit megpihentünk, folytatjuk az utazásunkat a világ egyik legrégebbi városa, Athén felé. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

5. nap: Athén
Reggeli a szállodában, majd megkezdjük a főváros felfedezését. Athén, a nyugati civilizáció egyik legcsodálatosabb szimbóluma, az antik görög kultúra jelképe. Autóbuszos városnézés során láthatják az Olympiai Stadiont, a Zappiot, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét és egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropoliszhoz vezet, melyet természetesen mi is megnézünk. Ezt követően rövid szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát vagyis az óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt. Délután szabadprogram.

6. nap: Epidavros-Mükéné-Nafplion
Reggeli után kirándulás Peloponnészoszi-félsziget három fénypontjához. Az egész napos kirándulás keretében megtekinthetik Epidavroszban az ókor egyik legnagyobb színházát. A mészkőből épült, mégis az egyik legjobban megőrzött klasszikus görög építmény a csodálatos akusztikájáról híres. A színház közepén leejtett érme hanga a legfelső ülésen is tökéletesen hallható. A 14.000 férőhelyes színház bejáratát korinthoszi pilaszterek szegélyezik. A nyári hónapokban görög komédiákat és tragédiákat adnak elő itt csak úgy mint kétezer évvel ezelőtt. Apollon fia, Aszklepiosz a gyógyítás istene volt a görög mitológiában. Epidauroszi szentélye volt a legnevezetesebb gyógyító hely az ókori világban. A nap második állomása a Heinrich Schliemann által, Homérosz írásainak segítségével felfedezett Mükéné. A mítosz szerint Mükéné alapítója Perszeusz volt, aki a város hatalmas falainak felépítéséhez küklopszok segítségét kérte. Látogatásunk alkalmával legismertebb látnivalóit az oroszlános kaput, és a királyi sírokat csodáljuk meg. Mai napunk utolsó programjaként, Görögország első újkori fővárosát, Nafplion gyönyörű belvárosi sétányát és a Palamidi várat tekintjük meg. Gyönyörű tengerpart, hangulatos tavernák és kedves kis utcák várnak itt ránk. Amennyiben az időjárás megfelelő, áthajózhatunk a magyar mérnökök közreműködésével készült korinthoszi csatornán.

7. nap: Delfi-Kamena Vourla

Reggeli után Görögország talán legimpozánsabb szentély együttesét, Delfit keressük fel. Az ókorban a világ közepének, azaz „a Föld köldökének” tekintették. A szentélykörzetben végighaladunk az ún. Szent Úton. A kincsesházakat elhagyva megérkezünk az Apollón templomhoz, mely az áldozatok bemutatásának és a jóslásoknak a színhelye volt. A színháztól egy sétaúton lehet feljutni a stadionhoz. A múzeum gyűjteménye páratlan látnivalókat kínál. Délután érkezünk meg Kamena Vourlába, amely mára a görögök kedvelt nyaralóhelye is a környék termálvizes forrásai miatt.

8. nap: Kamena Vourla-Paralia

Reggeli utánbúcsú Kamena Vourla városától. Utazás az ókor egyik leghíresebb csatájának színterére. A Thermopülai-szorosnál, Thermopylénél megtekintjük a spártaiak emlékművét, majd ezután megállunk az Olymposz hegynél, ahol egy skanzenfalut keresünk fel. Látogatás Palios Panteleimonas hegyi falucskájában az Olimposz lejtőjén. A macskaköves utcák, apró házak minden látogatót elvarázsolnak. A szűk utcákban üzletek, tavernák és csodálatos panoráma vár ránk. Ezt követően sétát teszünk a Vythos-szorosban, ahol egészen Zeusz fürdőkádjáig sétálhatunk el kényelmes tempóban. Délután érkezés a szállásra.

9. nap: Paralia-Budapest

Indulás a kora hajnali órákban Paraliáról. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Utazás a Nis-Belgrád-Szeged útvonalon. Érkezés a késő esti órákban Budapestre.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató belépőjegy árak:
Meteorák 2x 3 EUR
Delphoi 12 EUR (65 év felett 6 EUR, 18 év alatt, illetve diákigazolvány felmutatásával ingyenes)
Korinthoszi ásatási terület 6 EUR
Mükéne fellegvára 8 EUR
Epidaurosz színház 6 EUR
Athén Akropolisz+Múzeum tárlatvezetéssel: 35 EUR (tartalmazza a belépőket)
Poseidon templom 4 EUR
Idegenforgalmi adó Paralia,Kamena Vourla: 0.50/szoba/éj
Idegenforgalmi adó Athén: 1.50 EUR/szoba/éj


Felszállási lehetőségek:

Budapest-Déli pu. Koronaőr köz: 06:00 TÉRKÉP
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő: 07:10
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4.: 08:10



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak