Körutazások melléklet főoldal

GÖRÖGORSZÁG

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 219242
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Görögország
Város: Athén, Delphoi, Kamena Vourla, Thessaloniki

Szállás / program részletes leírása



Amióta a magyar állampolgároknak lehetőségük adódott először „devizás országokba” utazni, kitárult a világ, de az ókor történelmi emlékei, az ínycsiklandozó görög fogások, a csodás partszakaszok változatlanul turisták ezreit csábítják a legkékebb tenger országába. Athén és Thessaloniki - az ország két nyüzsgő metropolisza és a legfontosabb történelmi helyszínek felkeresése mellett a rilai kolostor és a Mamma Mia forgatási helyszínei is szerepelnek programunkban.

Program

1. nap: Budapest – Szófia (kb. 800 km) 
Egész napos utazás Újvidék – Belgrád – Nis útvonalon rövid pihenőkkel Szófiába. Vacsora, szállás

2. nap: Szófia – Kamena Vourla (kb. 700 km) 
Utazás a tengerparti kisvárosba, Kamena Vourlába. Útközben a X. század elején alapított híres RILAI KOLOSTOR megtekintése. Rövid megálló a Tempi völgyében, ahol a vadregényes szorosban Aphrodité forrását és egy sziklatemplomot találunk. Útba ejtjük a spártai hősöket dicsőítő Thermopülai-szorost. A hegy és a szűk tengerparti szakasz látványa nem keltené fel különösebben az arra járók figyelmét, de Leonídász szobra és a hozzá kapcsolódó felemelő történet mindenkinek eszébe juttatja történelmi tanulmányait az ókori görögökről. Vacsora, szállás 5 éjszakán át Kamena Vourlában.

3. nap: Delphi (kb. 250 km) 
Kirándulás az ókori görög világ leghíresebb jóshelyéhez. Az itt elhangzott kijelentések sok esetben történelemformáló jelentőségűek voltak annak ellenére - vagy éppen azért – mert a kijelentések legtöbbször félreérthetőek voltak. A régészeti körzeten kívül a múzeumot is érdemes megtekinteni. A délután folyamán a Szent Lukácsról elnevezett, több mint ezeréves kolostort is felkeressük.

4. nap: Athén (kb. 380 km) 
A mai Görögország fővárosát keressük fel, de a város igazi jelentősége nem a mában, hanem a múltban keresendő. Ha azt mondjuk Akropolisz, akkor mindenki Athénra gondol, pedig a szó jelentése: fellegvár. Az Olimpiai Stadion, a Parthenon (a világ legismertebb ókori épülete), Zeusz-szentélye, stb. megtekintése. A város görög-keleti templomai és újkori modern látnivalói, hangulatos negyedeinek felkeresése is szerepelnek a nap gazdag programjában.

5. nap: Meteorák (kb. 400 km) 
Reggeli után északra tartunk. A különleges természeti alkotások, a sziklatornyok tetején lebegő kolostorok látványa lenyűgözi a látogatókat. A bizánci időkben alapított kolostorok, a keleti kereszténység hitvilága és művészete egyedülálló kapcsolatot teremt az emberek és a Mindenható között.

6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Szkiathosz-sziget
Pihenés Kamena Vourlában, vagy egész napos fakultatív hajókirándulás a Szporádok-szigetcsoporthoz tartozó Szkiathoszra. Az apró sziget még népszerűbb lett 2008-ban, amikor bemutatták a híres Mamma Mia musical filmváltozatát, melynek főbb jeleneteit itt forgatták. Ismerkedés a sziget látnivalóival, hangulatos fővárosával, tengerpartjával.

7. nap: Thesszaloniki (kb. 600 km) 
Utazás észak felé. Városnézés THESSZALONIKI-ben. Nagy Sándor Makedón király talán az ókori világ egyik legismertebb alakja, az hellén világ uralkodója. Az ókori birodalom területe ma három országban található: Bulgáriában, Makedóniában, a legfontosabb területek - így a hajdani főváros is - Görögországban. Az ország második legnagyobb városa egyformán őrzi az ókori görög-római és a középkori görög-keleti keresztény emlékeket, valamint a kb. 400 éves török hódoltsági időszak maradványait. Késő délután elbúcsúzunk Görögországtól, szállás Makedoniában.

8. nap: Szkopje – Budapest (kb. 850 km.)
Utazás Szerbián keresztül. Az autópályán elhaladunk Nis városa mellett, mely a híres római császár, Constantinus szülővárosa. Belgrádon átutazva Hunyadi János örökké emlékezetes katonai hőstettére, a nándorfehérvári diadalra emlékezünk. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:

- Rilai kolostor
- Delphi jóshely
- Hosios Loukas monostora
- Athéni Acropolis
- Meteorák kolostorai
- Thesszaloniki ókeresztény és bizánci emlékei



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- tranzitszállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban 
- szállást Kamena Vourlában 5 csillagos szálloda 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban 
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat az útiprogram szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- a vacsorákhoz italt
- fakultatív kirándulás árát Szkiathosz-szigetre: kb. 55,- €/fő (min. 20 fő esetén) 
Kérjük részvételi szándékukat előre jelezni irodánkban!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját
- minimális utaslétszám hiányában, 30 – 34 fő indulása esetén 11.800,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Helyszínen fizetendő:
- belépőjegyek árát: kb. 80,- € / fő
- idegenforgalmi adót: kb. 20,- € / fő
- ajánlott szervízdíjat / borravalót: 5,- € / fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 504 utazás 330 131 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak