Körutazások melléklet főoldal

Tartalmas pihenés az olimposzi riviérán

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228075
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Görögország
Város: Paralia, Thessaloniki

Szállás / program részletes leírása



Csillagtúrák Észak-Görögországban9 nap / 8 éjszaka

1. nap:
Budapest-Kecskemét-Szeged-Pétervárad-Nis (620 km) Indulás a reggeli órákban Budapestről a Szeged-Belgrád útvonalon. Útközben kitérünk Novi Sad felé, ahol meglátogatjuk a „Duna Gibraltárjának” nevezett erődítményt Péterváradon. Belgrádon áthaladva a buszból láthatjuk a nándorfehérvári várat. Szállásunk Nis környékén lesz.

2. nap:
Szkopje-Olimposzi Riviéra (500 km) Reggelit követően indulunk Görögország felé. Macedónián áthaladva megállunk a kis délszláv állam fővárosában, Szkopjéban, ahol közös sétát teszünk az óvárosban, a török bazár környékén. Délután érkezés az Olimposzi Riviérára, ahol 7 éjszakát töltünk el.

3. nap:
Pihenés és fürdőzés a tengerben A teljes napot a pihenés és fürdőzés jegyében töltheti el. Adja át magát a tenger simogató hullámainak és a kellemes napsütés érzésének, pihenjen, kapcsolódjon ki.

4. nap:
Kirándulás a Meteora sziklakolostoraihoz (340 km) Egész nap pihenhet, fürdőzhet a tenger hullámaiban vagy jöjjön velünk! Fakultatívajánlatunk: reggelinket elfogyasztjuk, majd útnak indulunk a mindenki által képeslapokból is jól ismert Meteorákhoz. Egy kolostort belülről is megtekintünk, buszozunk és nézelődünk a sziklakúpok tetejére épített kolostorok között, majd tartunk egy kis pihenőt a sziklák lábánál fekvő Kalambaka városkában. Útközben megnézzük a sziklába vájt Szent Paraszkevé kápolnát is a Tembé völgyében. Szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk vissza.

5. nap:
Pihenés és fürdőzés a tengerben. A teljes nap a pihenés és fürdőzés jegyében töltheti el. Adja át magát a tenger simogató hullámainak és a kellemes napsütés érzésének, pihenjen, kapcsolódjon ki.

6. nap:
Látogatás Verginába, a makedón királyi sírokhoz és Thesszaloniki (230 km) Egész nap pihenhet, fürdőzhet a tenger hullámaiban vagy jöjjön velünk! Fakultatívajánlatunk: reggelit követően útnak indulunk. Miután megnéztük Görögország egyik legszebben kialakított ásatási területét Verginát, amely az ókori makedón uralkodók temetkezőhelye volt, folytatjuk utunkat az ország második legnagyobb városába, a hangulatos kikötőjéről, bizánci templomairól és a Fehér Toronyról nevezetes Thesszalonikibe. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a város nevezetességeivel. Sétálunk egyet a tengerparti sétányon, ahol lehetőség esetén felszállunk valamelyik kávézóhajóra. Ezt követően látogatást teszünk a város híres régészeti múzeumába, majd szabad idő keretében vásárlási lehetőséget biztosítunk. Szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk vissza.

7. nap:
Pihenés és fürdőzés a tengerben A teljes napot a pihenés és fürdőzés jegyében töltheti el. Adja át magát a tenger simogató hullámainak és a kellemes napsütés érzésének, pihenjen, kapcsolódjon ki.

8. nap:
Egy kellemes olimposzi kirándulásra hívjuk! (170 km) Egész nap pihenhet, fürdőzhet a tenger hullámaiban vagy jöjjön velünk! Fakultatívajánlatunk: autóbusszal felkapaszkodunk közel 1000 m magasságba, Litohoróból indulva teszünk egy kellemes sétát az Enippeas-folyó völgyében, majd ugyanitt tartunk egy kis pihenőt, hogy betérve valamelyik hangulatos kávézóba eszmét cserélhessünk a helybéliekkel, vagy bekukkantsunk valamelyik falusi henteshez, fűszereshez vagy pékhez. Tovább utazva az Olimposz leghangulatosabb falujába érkezünk, Paleos Panteleimonasba, ahol festői panorámában lehet részünk. Ugyanitt egy kis falatozásra is lehetőség nyílik, valamelyik hamisítatlan hangulatú görög tavernában. Koradélután érkezünk vissza szálláshelyünkre.

9. nap:
Olimposzi Riviéra - Szeged - Kecskemét - Budapest (1120 km) Korai reggelit követően Nis-Belgrád-Szeged útvonalon hazafelé utazunk. Útközben pihenőket tartva érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak