Körutazások melléklet főoldal

Plitvicei tavak és Dalmácia kincsei 5 nap/4 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 183858
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Horvátország
Város: Filip i Jakov

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető

Csodáljuk meg aPLITVICEItavak szépségét és vízesések varázsát, sétáljunk a májusi és szeptemberi napsütésben fürdőzőTROGIRtörténelmi óvárosában, lépkedjük Diocletianus császár nyomában,SPLITvárosban, hajózzunk aKORNATI SZIGETEKközött,vagy strandoljunk aZADARkörnyéki tengerparton!


Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).Nincs éjszakai utazás.
Szükséges úti okmány:
érvényes személyigazolvány vagy útlevél.



Szállás
H. ALBA*** Sv Filip Jakov- Biograd mellett (2-3 ágyas szoba, fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi, erkély)


Ellátás (krt)
4 reggeli (svédasztalos), svédasztalos vacsora felár ellenében.


Fel- és leszállási lehetőség
Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.


Időpontok

2019.
Május 22-26.
Szeptember 14-18.



Program

1. nap:Zágráb
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. Félúton kitérőt teszünk a horvát fővárosba,Zágráb-ba. Rövid buszos városnézés után sétálunk a főtéren, a felsővárosban megismerkedünk a neogótikus stílusú Szt. Marko templommal és térrel. Séta után továbbutazunk a tengerpart irányába.Szállás és vacsora Zadar környékén, a tengerparton.

2. nap: Biograd, Zadar, strandolás
Délelőtt a szomszédos, királyi városba, Biogradba utazunk, ahol egykor Kálmán király is uralkodott. A várossal való ismerkedés utánZadaróvárosába vezet utunk. A történelmi belváros számos magyar vonatkozású emléketrejt. Felkeressük a nevezetességeket (Nagy Arzenál, Szt. Donát templom, Szt. Anasztázia székesegyház, római fórum), meghallgatjuk a tengeri orgonát, megcsodáljuk a `nap üdvözletét” - séta a természetes fényt kibocsátó univerzumban. Délután szabad program, strandolás a szállás aprókavicsos strandjain.

3. nap:Pihenés vagy fakultatív kirándulásSplit és Trogir,borkóstolóval
Ezen a napon választhat programot: pihen a tengerparton, vagy részt vesz az igazi csemegének számító, Split és Trogir városát bebarangoló, kulturális, egész napos fakultatív programon, helyi idegenvezetővel. Észak-Dalmácia fővárosában,Split-ben teljes szépségében láthatjuk Diocletianus, római császár gigantikus palotáját is, melynek eredeti falai az óvárost ölelik át. A közös városnézés után mindenki kedvére átkutathatja a várpince rendszert, a város tágas tereit és szűk utcáit. Trogir és Split között felfrissülünk egy borkóstoló mellett, majd továbbutazunkTrogir-ba, ahol egyedülálló élményben lesz részünk e világörökség részeként számon tartott, kis szigetre épült, festői, olaszos hangulatú város látogatása során. Trogir, a vidék ékszerdoboza rejti Dalmácia egyik legjelentősebb egyházi épületét is, a Szt. Lőrinc katedrálist. Élményekkel telve indulunk vissza a szálláshelyre. Részvételi díj: 35 EUR/fő.

4. nap:Pihenés vagyhajókirándulás a Kornati szigetekre
Mivel töltsük a mai napot? Strandolhatunk a tengerparton, vagy részt vehetünk egy egész napos fakultatív hajókiránduláson, mely elvisz minket a Kornati szigetekhezés a Telascica Nemzeti parkba. Mint szikla óriások, úgy bújnak ki a lakatlan szigetek a kék Adriából. Mellettük elhajózva gyönyörködhetünk ennek az egyedülálló tájnak a bájában. Délben megállunk a Telascica öbölben, amíg a legénység az ebédet készíti, felsétálunk a sziklákra, melyek 200 méterre a tengerszint felett magasodnak. Lesétálunk a Sós-tóhoz, ahol ki-ki kedve szerint fürödhet a tóban vagy a tengerben. Az ebédhez ital is tartozik (bor, víz, üdítő), illetve a kirándulás alatt az üditők és a víz fogyasztása is. Részvételi díj: 35 EUR/fő, nemzeti park belépővel.

5. nap Plitvicei-tavak
Reggeli után búcsút veszünk az Adria-tól, és elindulunk hazánk irányába, de félúton, kora délutáni órákbanelérjük a Világörökség részeként számon tartott, Európa-szerte ismert, lenyűgöző természetvédelmi területet, aPlitvicei tavakat és vízesések kavalkádját. A tájat a folyamatosan változó karsztbarlangok, varázslatos zuhatagok és zubogók sokaságának különleges természeti szépsége jellemzi. Vízen ringatózó hajókról és fából készült kis hidakon, időnként lépcsőkön és ösvényeken sétálva megközelíthető csodálatos tájak ejtenek minket ámulatba, mely 16 tóból és számtalan káprázatos vízesésből áll. Az ott töltött idő kb. 5 óra, mely idő alatt 6-8 km gyaloglásra kell számítani. Az 5 órás túra, kijelölt gyalog- és hajóútvonalakon történik, mely együttesen teszi a teljes kirándulást. A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

TÉRKÉP MEGTEKINTÉSE ITT


Felárak és belépők

Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában!
Üdülőhelyi díj 12 év felett:
2 400Ft/fő/4éj
4 vacsora (svédasztalos):9000 Ft/fő
Egyágyas felár:17 900 Ft/fő/4éj
3. ágy kedvezmény 12 évig: 3.000 Ft/fő

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):

Split, Trogir, bórkostoló:35 EUR/fő
Kornati szigetek hajókirándulás:35 EUR/fő
Belépők a helyszínen:
*Plitvicei Nemzeti Park: májusban 90 HRK, szeptemberben 150 HRK
*egyéb kb. 100-150 HRK, nem kötelező (különböző múzeumok, katedrálisok, igény szerint a szabad időben látogathatóak)


Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak