Körutazások melléklet főoldal

Dalmácia világörökségei és szigetvilága 6nap/5éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 185344
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Horvátország
Város: Klek

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető

Utunk során megcsodálhatjuk aKrka Nemzeti Parkbana lélegzetállító zuhatagrendszert és a vízeséseket. Felfedezzünk a világörökség részét képező "földi mennyországnak" nevezettDubrovnikot,áthajózunk aLokrum- szigetre. SétálunkMostarban, BlagajbanésPociteljbenis. FelkeressükKorcula-szigetét, majd megkóstoljuk a Peljesaci borokat. Hajókirándulás alkalmával meglátogatjuk az Elafiti szigeteket is. A gazdag program mellett marad még idő a csobbanásra is a szikrázó Adriai-tengerben.


Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!
Szükséges úti okmány
:érvényes személyigazolvány vagy útlevél.


Szállás
Neum H.Sunce***(2 ágy, fürdőszoba hajszárítóval, telefon, TV, klíma, ingyenes WiFi, a szobák részben erkélyesek). Csak erkélyes szoba pótágyazható.
Neum közigazgatásilag Bosznia és Hercegovina-hoz tartozik.


Ellátás (krt)
5 reggeli (svédasztalos), felár ellenében (svédasztalos) vacsora.


Fel- és leszállási lehetőség

Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
Szeptember 05-10.
Vidéki gyüjtőjáratos felszállások (Ft/fő oda-vissza):
Nyiregyháza, Deberecen, Miskolc: 8.990,-




Időpontok

2018.
Június 29-Július 04.
Augusztus 07-12.

Szeptember 05-10.

Májusban és Októberben: hasonló, rövidebb program (4 nap/3 éj) részletekITT



Program

1. nap: Krka vízesés
Indulás reggel 6 órakor. Utunkat megszakítjuk egy frissítő sétávala Krka Nemzeti parkban, mely a Plitvicei-tavak mellett a leglátogatottabb horvát nemzeti park. Megcsodáljunk a zuhatagrendszert, a vízeséseket, ahol 100 méter széles víztömeg, 5 teraszról, 17 lépcsőn keresztül zuhan alá. A Krka folyó vízének varázslatos játékán és zubogásán felül élvezhetjük a környező ösvényeken megtett sétákat is. Ezek az ösvények főként az ősi idők útjainak vonalát követik, amiről számos kőhidacska is tanúskodik. Felfrissülten folytatjuk az utunkat Neum felé, a szállásunkra. A nemzeti park belépőjegye a helyszínen fizetendő.

2. nap: Strandolásvagy fakultatív kirándulás: Dubrovnik, Lokrum sziget
A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által `földi mennyországnak”, vagy "dél smaragd szépségének” is nevezett Dubrovnik-ban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva, pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Majd kis hajókra szállva (kb.15 perc) a csodás Lokrum- szigetreérünk, mely egykor Habsburg Miksaosztrák főherceg tulajdona volt. Manapság az egzotikus fák és növények sokasága egy gyönyörű arborétumban talált helyet, a középkori kolostor mellett. A zöld sziget és a kristálytiszta kék tenger lélegzetelállító harmóniát alkot. Visszatérünk Dubrovnikba, aholmindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfalon.Visszaérkezést követően, vacsora előtt marad még idő a part menti lazításra, strandolásra.
Részvételi díj: 40 EUR/fő.

3. nap: Strandolásvagy fakultatív kirándulás:Mostar, Pocitelj, Blagaj
A mai, egész napos kiránduláson Boszniába, a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városba,Mostar-ba látogatunk. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Utunk tovább Pocitelj-be vezet, aholszinte megállt az idő, ma is úgy néz ki, mint pár száz évvel ezelőtt. A város a helyi Hollókő: olyan állapotban maradtak fent az épületei, ahogy annak idején megépítették őket. Városnézés után megpihenünk a Buna folyó forrása mellett található Dervis házban,Blagaj-ban. Gyönyörű környezetben, sziklafalba épült derviskolostor látható itt. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

4. nap: Strandolásvagy fakultatív kirándulás:Korcula sziget és Stoni "kínai fal", borkóstolóval.
Mai buszos kirándulásunk a Peljesac-i félsziget hegyes, szőlőtőkékkel borított táján halad, majd áthajózunk Korcula városába. Ez a középkori kincses város, ahol a híres utazó, Marco Polo született és ahol több műemléket, legendát és mesét őriztek meg, mint másutt. A városnézés alatt többek között felkeressük az ő házát is, a Szent Márk székesegyházat, mely 150 éven át épült, Szabó Lőrinc emléktábláját és a város falait. Szabadidő után visszahajózunk, majd megkóstoljuk a messzi földön híres peljesaci borokat egy jellegzetes Dalmát konobában. Szállodánk felé indulva még megállunk Ston városkában, mely fölött magasodik a nagy 5,5 km hosszú stoni fal. Ez a fal a kínai nagy fal után, a második legnagyobb és a XIV. század titkait őrzi. Belépő ellenében mindenki kedve szerint körbe járhatja a felújított, kisebb-nagyobb emelkedővel tarkított falat. A visszaérkezést követően marad idő még strandolásra is az Adria kristálytiszta vízében.
Részvételi díj: 30 EUR/fő.

5. nap Strandolásvagy fakultatív hajókirándulás Elafiti szigetekre
Ismét tengerre szállunk, hogy felkereshessük a környező csodálatos, vadregényes Elafiti szigeteket, Jakljan, Sipan, Lopud számos természeti csodával vár minket, és a program során lesz idő fürdésre is a kristálytiszta tengerben. Ne maradjon ki az élményből!
Részvételi díj: 35 EUR/fő.

6. nap Split
Reggeli után észak felé indulunk a világ egyik legszebb tengerpartja mentén, a festői Biokovo-hegység árnyékában. A buszozást megszakítjuk egy remek sétával a bűbájos, nyüzsgő, mediterrán hangulatú Split-ben.Közép-Dalmácia fővárosa, ahol teljes szépségében láthatjuk Diocletianus római császár gigantikus palotáját, - melynek eredeti falai az óvárost ölelik át, - a Szt. Domnius Katedrálist a szfinxekkel, az Aranykaput, és a városi piacot. Split után búcsút intünk az Adriának és irány haza. Hazaérkezés az esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó a városokról:

Dubrovnik: ITT!
Split:ITT!




Felárak és belépők


Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában, az irodánk által megjelölt szálláson és szobatipuson belül.
Üdülőhelyi díj 12 év felett
: 2 000 Ft/fő/5éj
Vacsora felár (svédasztalos): 8 500Ft/fő/5éj
Erkély felár:6 500Ft/fő/5 éj.
Tenger felőli erkély felár: 13 000 Ft/fő/5 éj.

Kedvezmények:
-2. ágyon 12 évig:-17 000 Ft/fő
-3. ágyon 12 évig (erkélyes szobában):-37 000 Ft/fő
-3. ágyon 12 év felett (erkélyes szobában):-9 000 Ft/fő


Fakultatív programok (min. 25 fő esetén):
Dubrovnik és Lokrum hajójeggyel és Nemzeti park belépővel:40 EUR/felnőtt
Korcula, Ston, borkostolóval: 30 EUR/felnőtt
Mostar, Pocitelj, Blagaj kolostor belépővel: 25 EUR/felnőtt
Hajókirándulás Elafiti szigetekre: 35 EUR/fő

Fakultatív programok kedvezményes csomag 4 kirándulásra: 130 EUR helyett csak 110 EUR/fő

Belépők a helyszínen:
- útközben: Krka Nemzeti Park: június és szeptember: 90 HRK/fő; augusztusban: 145 HRK/fő
-igény szerinti: Dubrovniki Múzeumok vagy óvárosi várfal kb 200-250 HRK
- Stoni falak: kb. 40 HRK/fő.


Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak