Körutazások melléklet főoldal

Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201032
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Horvátország, Szlovénia
Város: Bled, Bohinj, Ljubljana, Opatija, Plitvice, Postojna, Ptuj, Rijeka

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – PTUJ – ®ALEC

Reggeli indulás. Szlovéniába érve megállunk a Lendva köze­lében lévő kilátónál, melynek különlegessége, hogy körbete­kintve 3 országba (Szlovénia, Magyarország, Horvátország) is bepillanthatunk. Délután már Ptujt, az ókor egyik fontos kereskedelmi útvonalának központját keressük fel. A belvá­rosban sétálunk, megnézzük az Orfeus-oszlopot, városházát, Szt. György templomot és a Dráva partját. Utazásunk követ­kező állomása egy ®alec nevű kisváros. Ellátogatunk ahhoz a 2016 ban létrehozott nevezetességhez, amely ismertté teszi ®alec városát. A központban sörkutakat állítottak fel. Itt vásárol­hatunk egy „varázskorsót”, amelybe 6 féle, azaz 6-szor 1 dl sört csapolhatunk. A sörkóstolás mellett (sör)vásárlási lehetőség is lesz. Továbbhaladva Szlovénia tájait csodálhatjuk meg. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, vacsora (2 éj).

2. NAP: BOHINJ – BLED – LJUBLJANA

Délelőtt a Triglav Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji- és Bledi-tóhoz kirándulunk. Megkapó a magas hegyek és a türkiz­kék tavak harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a Savica-vízesést. Ide is elsétálunk, túrázós cipő szükséges. A túra után rövid pihenő a szépsé­ges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Ha szeren­csénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb csúcsát, a Triglavot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látványa. Itt megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővá­rost. Csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplom­hoz. Délután folytatjuk utunkat a fővárosba. A ljubljanai városnézés során megtekintjük az óvárost, melynek épüle­teit a függetlenség után fokozatosan újították fel, majd a dómot, és a Hármas hidat, mely a város szíve és mindig höm­pölyög körötte a tömeg. Felkeressük a ferences templomot is. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana.

3. NAP: POSTOJNA – OPATIJA – RIJEKA

Délelőtt megnézzük Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatalmas cseppkőbarlangot elő­ször kisvonattal, majd gyalogosan tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi. A hűvös barlangból a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában, mely híres monarchiai üdülőhely volt, sétálunk a szépen kialakított ten­gerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Megtekintjük a Villa Angiolina botani­kus parkját és a Szent Jakab-templomot. Aki akar, az napozhat és fürdőzhet az Adriai-tengerben. Ezt követően a közeli Rijekába megyünk, mely a Monarchia idején az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépe­sebb települése. Séta a belvárosban és a Korzón, mely mindig rendkívül népszerű. A kikötőben tengerjáró hajókat, teherszállító hajókat láthatunk. Szállás Rijekában.

4. NAP: RIJEKA – PLITVICEI-TAVAK

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A nap további részében gyönyörködünk a természetvédelmi terület mesés tavaiban, vízeséseiben. A tórendszer 16 tavát szinte megszám­lálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, erdei ösvényeken, egyenetlen talajon is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több mint 5 órás gyalogtúrás kirándulásunk – melyet természetesen pihenőkkel szakítunk meg – ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. Nem véletlenül választotta az UNESCO a világörökség részévé ezt a tórendszert. A nemzeti park pihenőhelyein lesz étkezési és aján­dékvásárlási lehetőség is. Az esti órákban foglaljuk el Plitvice környéki szállásunkat, vacsora.

5. NAP: PLITVICE – ZÁGRÁB – BUDAPEST

Reggeli után az ország fővárosába, Zágrábba megyünk. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Megtekintjük a Kaptol városrészben a székesegyházat, sétálunk a város mai központjában, a Jelasics téren, a Gradecben megnézzük a kor­mányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvá­rosát. Városnézésünk után szabadprogram keretében tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe vagy elfogyaszthatunk egy kel­lemes ebédet a sok szép étterem egyikében. Zágrábi progra­munk befejezése után hazaindulás. Letenyénél határátlépés. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszál­lási helyére szállítunk.

Helyszínen fizetendő: belépők
Savica vízesés 3,00 €
Bled - Pletna 14,00 €
Bled- templom 6,00 €
Postojna - cseppkőbarlang + audio guide 30,00 €
Rostoki 30 HRK
Plitvicei-tavak 180 HRK
Plitvicei-tavak (július, augusztus) 250 HRK
Orchidea park 5,00 €
kilátó 5,00 €

(Július, Augusztusban a Plitvicei-tavakhoz a belépő magasabb.)
Belépők ára: kb. 63 € + 280 HRK

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Ingyenes fel- és leszállási helyek: Budapest, Budaörs, Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Miskolc, Pécs, Siófok, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- A leírt alapprogramot
- Szállást 3 csillagos szállodákban
- Félpanziós ellátást
- Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
- Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
- Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
- Magyar nyelvű idegenvezetést
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:
- foglalási díj
- fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

Helyszínen fizetendő:
- belépők:
Savica vízesés 3,00 €
Bled - Pletna 14,00 €
Bled- templom 6,00 €
Postojna - cseppkőbarlang + audio guide 30,00 €
Rostoki 30 HRK
Plitvicei-tavak 180 HRK
Plitvicei-tavak (július, augusztus) 250 HRK
Orchidea park 5,00 €
kilátó 5,00 €
(Július, Augusztusban a Plitvicei-tavakhoz a belépő magasabb.)

Belépők ára: kb. 63 € + 280 HRK
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak