Körutazások melléklet főoldal

Advent Zágrábban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210821
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Horvátország
Város: Zagrab

Szállás / program részletes leírása



Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,
- november 1-től az autóbuszon a maszk viselése ismét mindenki számára kötelező visszavonásig,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Indulás reggel 6.00 órakor a Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Horvátországig, útközben egy rövid megállással. Délelőtt érkezés Varasdra. A város egyik legnagyobb vonzereje impozánsan felújított vára, melyet a 14. században kezdtek építeni. Rendkívül fontos erődítménynek számított a törökök ellen. Az óvárosban, a váron kívül, hangulatos utcácskák, és paloták találhatóak. Az adventi időszakban Varasd is ünnepi díszbe öltözik, kis bódék várják az idelátogatókat. Programunk után továbbutazunk a horvát fővárosba, Zágrábba. Alapítása egy magyar király, Szent László nevéhez kötődik, aki 1093-ban alapította meg itt a püspökséget. A horvát főváros két város egyben: az alsóvárosban széles sugárutakat, hatalmas tereket, és szecessziós épületeket találunk. A felsővárosnak pedig meghitt, középkori hangulata van. A kettőt sikló köti össze. Rövid sétát teszünk, melynek során megtekintjük a főbb nevezetességeket: Jelasics tér-Kőkapu-Mária Mennybemenetele Székesegyház-Szent Márk templom. A városnézés után részvétel az adventi forgatagban, melynek több helyszíne is van a városban. A főtéren egy hatalmas adventi koszorút állítanak fel, ez a rendezvények központja. Itt és a környező utcákban szinte egymást érik a forralt bort árusító helyek és a színesebbnél-színesebb ajándék ötletek. Az Európa téren modern hangulatú vásár, mellette pedig korcsolyapálya várja az érdeklődőket. A zágrábi adventi vásár külső része a Zrinjevac parkban található. Szépen kivilágított fák, pavilonok, szökőkutak vannak itt. Ide is, és a fő térre is felállítanak egy élő zenei színpadot. Délután hazaindulás, érkezés a késő esti órákban Budapestre.

A program abban az esetben tud megvalósulni a meghirdetett programelemekkel, amennyiben a rendezvények szervezése nem ütközik törvényi akadályba. A helyszíneken a járványügyi előírások betartása szükséges.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak