Körutazások melléklet főoldal

Dalmácia világörökségei és szigetvilága 4nap/3éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211293
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Horvátország
Város: Klek

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető

Utunk során megcsodálhatjuk a Krka Nemzeti Parkban a lélegzetállító zuhatagrendszert és a vízeséseket. Felfedezzük a világörökség részét képező "földi mennyországnak" nevezett Dubrovnikot, áthajózunk a nemzeti parknak nyilvánítottLokrum- szigetre.
Májusban, Dubrovnik város történelme mellett a "Trónok harca" című sorozat forgatási helyszíneit is felkereshetjük, majd megkóstoljuk a Peljesaci borokat és felmászunk a "horvát kínai falra". Az októberi programunk alatt pedig mandarint szedünk és hajózunk a Neretván!
A gazdag program mellett marad idő fürdőzésre is a szikrázó Adriai-tengerben.


Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).Nincs éjszakai utazás!
Szükséges úti okmány:érvényes személyigazolvány vagy útlevél.


Szállás
NeumH.Sunce***(2 ágy, fürdőszoba hajszárítóval, telefon, TV, klíma, ingyenes WiFi, a szobák részben erkélyesek). Pótágyazni csak az erkélyes szobákat lehet.
Neum közigazgatásilag Bosznia és Hercegovina-hoz tartozik.


Ellátás (krt)
3 reggeli (svédasztalos), felár ellenében (svédasztalos) vacsora.


Fel- és leszállási lehetőség


Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár,Nagykanizsa.

Vidéki gyüjtőjáratos felszállások (Ft/fő oda-vissza):
Nyiregyháza, Deberecen, Miskolc: 8.990,-
Gyöngyös, Eger: 7 590,-




Időpontok
2018.
Május 26-29. - A Trónok harca nyomában!
Október 04-07. - Mandarin szürettel!

Júniusban , augusztusban és szeptemberben: hasonló, hosszabb program (6 nap/5 éj) részletek ITT




Program


1. nap: Krka vízesés
Indulás reggel 6 órakor. Utunkat megszakítjuk egy frissítő sétávala Krka Nemzeti parkban, mely a Plitvicei-tavak mellett a leglátogatottabb horvát nemzeti park. Megcsodáljuk a zuhatagrendszert, a vízeséseket, ahol 100 méter széles víztömeg, 5 teraszról, 17 lépcsőn keresztül zuhan alá. A Krka- folyó vízének varázslatos játékán és zubogásán felül élvezhetjük a környező ösvényeken megtett sétákat is. Ezek az ösvények főként az ősi idők útjainak vonalát követik, amiről számos kőhidacska is tanúskodik. Felfrissülten folytatjuk az utunkat Neum felé, a szállásunkra.

2. nap: Strandolás vagy fakultatív kirándulás: Dubrovnik, Lokrum sziget
A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív, autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által `földi mennyországnak”, vagy "dél smaragd szépségének” is nevezett Dubrovnik-ban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva, pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Majd kis hajókra szállva (kb.15 perc) a csodás Lokrum- szigetreérünk, mely egykor Habsburg Miksaosztrák főherceg tulajdona volt. Manapság az egzotikus fák és növények sokasága egy gyönyörű arborétumban talált helyet, a középkori kolostor mellett. A zöld sziget és a kristálytiszta kék tenger lélegzetelállító harmóniát alkot. Visszatérünk Dubrovnikba, aholmindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfal mentén. A visszaérkezést követően, vacsora előtt még marad idő a tengerparton lazítani, strandolni. Részvételi díj: 40 EUR/fő.
Májusban, a szabad idő alatt, előjegyzés mellett, lehetőség nyílik a "Trónok harca" c. sorozat helyszíneit, külön helyi idegenvezetővel végiglátogatni, "The Red Keep" várban belépővel együt 28 EUR/fő (min 10 fő esetén).
Egy kis ízelitő vídeo ITT

3. nap: Strandolás vagy fakultatív kirándulás:
Májusban: Korcula, Stoni "Kinai fal", borkóstolóval.
Mai buszos kirándulás során a Peljesac-i félsziget hegyes, szőlőtőkékkel borított táján utazunk, majd áthajózunkKorculavárosába. Ez a középkori kincses város, ahol a híres utazó, Marco Polo született és ahol több műemléket, legendát és mesét őriztek meg, mint másutt. A városnézés alatt többek között felkeressük az ő házát is, a Szent Márk székesegyházat, mely 150 éven át épült, Szabó Lőrinc emléktábláját és a város falait. Szabadidő után visszahajózunk, majd megkóstoljuk a messzi földön híres peljesaci borokat egy jellegzetesdalmát konobában. Szállodánk felé indulva még megállunkStonvároskában, mely fölött magasodik a nagy 5,5 km hosszú stoni fal. Ez a fal a kínai nagy fal után, a második legnagyobb és a XIV. század titkait őrzi. Belépő ellenében mindenki kedve szerint körbe járhatja a felújított, kisebb-nagyobb emelkedővel tarkított falat. A visszaérkezést követően marad idő még strandolásra is az Adria kristálytiszta vízében.Részvételi díj: 30 EUR/fő.

Októberben: Mandarin szüret, Neretva folyói hajózással és ebéddel
Ma egy rövidebb időre buszra szállunk, hogy elérjük a Neretva folyót. Jellegzetes, kis neretvai hajókról csodálhatjuk meg a folyó szűk ágait, mély folyóit, a természet szépségét. Később házigazdánk elárulja a mandarin sikeres termesztésének titkát, majd vidám hangulatban átmegyünk az ültetvényekhez mandarint szedni és mindenki hazavihet 3 kg mandarint, mint munkája gyümölcsét. A fárasztó munka után házigazdáink finom, helyi ebéddel és itallalkedveskednek nekünk és ízelítőt kapunk még az ottani dalokból is. Ez egy igazi, nem mindennapi lazító program a természet ölében.A visszaérkezést követően marad idő még strandolásra is. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

4. nap: Split
Reggeli után észak felé indulunk a világ egyik legszebb tengerpartja mentén, a festői Biokovo-hegység árnyékában. A buszozást megszakítjuk egy remek sétával a bűbájos,nyüzsgő, mediterrán hangulatú városban, Split-ben.Közép-Dalmácia fővárosában teljes szépségében láthatjuk Diocletianus római császár gigantikus palotáját, - melynek eredeti falai az óvárost ölelik át, - a Szt. Domnius Katedrálist a szfinxekkel, az Aranykaput, és a városi piacot. Split után búcsút intünk az Adriának és irány haza. Hazaérkezés az esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó a városokról:

Korcula:ITT!
Split:ITT!
Krka-vízesés:ITT!




Felárak és belépők

Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában, az irodánk által megjelölt szálláson és szobatipuson belül.
Üdülőhelyi díj 12 év felett: 1 200 Ft/fő/3 éj.
Vacsora felár (svédasztalos): 5 000 Ft/fő/ 3éj.
Erkély felár:3 900 Ft/fő/ 3 éj.
Tenger felőli erkély felár: 8 000 Ft/fő/3 éj.
Egyágyas felár: 13 900 Ft/fő/3 éj.

Kedvezmények:
- 2. ágyon 12 évig:-8 900 Ft/fő
- 3. ágyon 12 évig (erkélyes szobában):-15 000 Ft/fő
- 3. ágyon 12 év felett (erkélyes szobában):-5 000 Ft/fő

Fakultatív programok (min. 25 fő esetén):
Dubrovnik és Lokrum hajójeggyel és nemzeti park belépővel:40 EUR/felnőtt
Korcula Ston, borkostolóval (májusban):30 EUR/felnőtt
Mandarin szüret ebéddel és hajózással (októberben): 30 EUR/fő

Fakultatív programok kedvezményes csomag 2
kirándulásra:
Októberben: 70 EUR helyett csak 60 EUR/fő

Belépők a helyszínen:
- útközben: Krka Nemzeti Park: 90 HRK/fő
- igény szerinti: dubrovniki múzeumok vagy óvárosi fal kb. 200-250 HRK




Minimum létszám
35 fő.
Figyelem! Társítási lehetőség!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak