Körutazások melléklet főoldal

Karnevál Rijekában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 212275
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Horvátország
Város: Punat

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Kecskemét – Budapest – Zágráb – Isztria (490 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás a Budapest–Nagykanizsa–Letenye útvonalon az Isztriai-félszigetre. Útközben Horvátország fővárosában időzünk, mely két város egyben: az alsóvárosban széles sugárutakat, hatalmas tereket, és szecessziós épületeket találunk, míg a felsővárosnak meghitt, középkori hangulata van. Kevés főváros van a világon, amely ilyen barátságosnak, lakhatónak, és emberi léptékűnek számít. Városnézésünket a Lotrscak toronynál kezdjük, ahova siklóval jutunk fel, innen szép kilátás nyílik Zágrábra. Városnézésünket folytatva megtekintjük a székesegyházat, Jelasics-teret, a Kőkaput, és sétálunk a Tkalciceva utcán, mely a város legszínesebb és egyik legszebb utcája, a régi Zágráb hangulatát nyújtja. Zágrábban felkeressük a horvát bánok egykori palotáját és Petőfi Sándor emlékhelyét is. A zágrábi Medvevárban élt rövid ideig a mandulafák virágzását megéneklő püspök-költő Janus Pannonius. Késő délután érkezünk szálláshelyünkre, ahol kicsit megpihenve ízletes vacsorával várnak bennünket. Kellemesen eltelítődve a vacsorát lesétálva indulunk útnak a tengerparton, élvezzük a tenger sós levegőjét.

2. nap:
KRK-szigettúra: Punat – Koslunj – KRK város és a Nemzetközi Fesztivál RijekábanRijekában a karneváli felvonulás a délutáni órákban lesz látványos, ezért délelőtt KRK szigeten kirándulunk.Reggelit követően kirándulásra indulunk a Kvarner-öböl legnagyobb szigetén, a KRK-szigeten. A sziget központjával, KRK várossal ismerkedünk, ahol sétát teszünk ódon városfalai között, citadellája, katedrálisa megőrizték a régi idők hangulatát. Felkeressük a festői öböl partján fekvő Punatot, majd kishajóval átmegyünk Košljun szigetére a ferences kolostorhoz. A múzeumban történelmi gyűjtemény és kiállítás található. További érdekessége Košljunnak, hogy csaknem 500 növényfaj él ezen a parányi területen. A délutáni órákban érkezünk Rijekába, hogy részt vegyünk a Rijekai Karnevál forgatagában! A Rijekai Karnevál színvonalát dicséri, hogy felkerült az 500 legrangosabb európai rendezvény listájára! A felöltözött jelmezes felvonulók tömegét figyelve élvezzük a karneváli hangulatot. A késő estig tartó felvonulásban több mint 100, városonként eltérő feldíszített kocsi vesz részt, melyet körül vesznek a vidám táncosok és maskarás felvonulók, emlékezetes hangulatot varázsolva Rijeka főutcájára. Szállodánkba a késő esti órákban térünk vissza, ahol ismét a már megszokott finom és bőséges vacsorával várják utasainkat!

3. nap:
Opatija (Abbázia) – Varasd – Budapest – Kecskemét – Szeged (490 km)A monarchia legjelentősebb kikötőjébe, Fiuméba utazunk, a mai Rijekába melynek belvárosa máig megőrizte kellemes mediterrán hangulatát. Sétálunk a város főutcáján, megtekintjük a XVII. századi barokk városkaput, a városházát és a Kormányzósági palotát, a színház épületét és a vásárcsarnokot. Szabadidőt követően hazafelé indulunk. A Dráva parti Varasd szépen gondozott, barokk óvárosába utazunk. Az Óváros körül ma is láthatók az egykori városfalak maradványai. Tornyaiból mára kettő maradt meg. Sétálunk hangulatos utcáin, megtekintjük főterén a barokk városházát, székesegyházát, Nemzeti Színházát. Letenye határátkelőn keresztül Budapestre az esti órákban érkezünk, majd utunkat folytatjuk Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak