Körutazások melléklet főoldal

SZILVESZTER HORVÁTORSZÁGBAN - RIJEKA 4 nap/3 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228012
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Horvátország
Város: Rijeka

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető
Szilveszterezett már sokszor, de így még nem! Hűvös éjszakában forró hangulatú utcabál az Adria mellett!


Utazás
légkondicionált autóbusszal (videó, italautomata)Nincs éjszakai utazás!
Szükséges útiokmány:érvényes személyigazolvány vagy útlevél.


Szállás
Rijeka Hotel Neboder 3*
A szálloda 10 perc sétára található Rijeka központjától és kb 400 m-r a tengertől.Szobák: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, TV, telefon, ingyenes WiFi.


Ellátás (krt)
3 félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora). Szilveszter este normál ellátás, gálavacsora nincsen.


Fel- és leszállási lehetőség
Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.



Időpontok


2020.12.30-2021.01.02.



Program


1. nap Zágráb, Rijeka

Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. A déli órákban Zágráb-ba érkezünk és megismerkedünk a város szépségeivel: főtér, a neobarokk Színház épülete. A felsővárosban megtekintjük a neogótikus stílusú Szt. Markó templomot és teret, a kőkaput, valamint a többi, gazdag múlttal rendelkező épületet. A városnézés után mindenki kedve szerint kiválaszthatja a számára legvonzóbb óévi vásárt a város valamely terén, vagy kis utcáján, ahol felváltva sorakoznak a különböző stílusú standok, zenés műsorok, a sok ízletes forralt bor és vidám arcok. Élményekkel telve irány az Adria partja. Érkezés Rijeka-ba, szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap: Rovinj, hajókázás, Pula
Ezen a napon eldöntheti, hogy Rijeka-ban pihenéssel tölti-e az egész napot, vagy inkább megismeri a csodás Isztriát, és részt vesz a fakultatív kiránduláson. Reggeli után irányPula. Teljesen más színben pompázik ez a nagyváros, mint Rijeka, kikötőjével és a római korból maradt műemlékeivel, melyek közül a legismertebbek közé tartozik a lenyűgöző amfiteátrum, a római Colosseum "ikertestvére" (Arena, Arany kapu stb.). Pula után irányRovinj, ahol megismerjük a város szűk utcáit, melyek a hegyre kapaszkodva viszik fel a látogatót a Szt.Eufemia templomig. Óvárosát már a VII. században megerősítették városfalakkal és 7 ajtóval, melyek közül három a mai napig megmaradt és őrzi ősi titkait. Sétánkat megszakítjuk egy frissítő, 1 óráshajókirándulással. A tengeren ringatózva csodálhatjuk meg a várost és a körülvevő fantasztikus szigeteket. A szépséges látvány mellett koccintunk egy pohár pezsgővel a búcsúzó óévre. Felejthetetlen élményekkel telve térünk vissza vacsorára a szálláshelyre.Részvételi díj: 30 EUR/felnőtt, 20 EUR/gyermek 12 évig.
A szilveszteri vacsorához ünnepi ruha nem szükséges, mert csak klasszikus vacsorát tálalnak a szállodában. Ezt követően kényelmes cipőben és meleg ruhában kimegyünk a főtérre, az utcabálba. Élőzenés koncertek, ünnepi hangulat és vidám arcok várnak minket és nyugodtan táncra is perdülhetnek a forgatagban. Éjfélkor, tűzijáték mellett köszöntjük az újévet! Mindenki addig ünnepelhet, táncolhat, amíg a lába bírja. Mindazok, akik már nem tudnak lépést tartani az ünneplőkkel, nyugodtan visszasétálhatnak a szállodába.

3. nap:Rijeka, Trsat vára, Opatija

Az év első délelőttjét mindenki a kedve szerint töltheti el, sétával, kávézással, vagy sima lazítással a kék Adria mellett. Keresve a helyi hagyomány őrzőit, akik január elsején tengerbe csobbannak. Dél körül idegenvezetőnkkel gyalogos városnézés keretében megismerkedünk Rijeka város szépségeivel és felkutatjuk a magyar vonatkozású emlékeket, valamint a Monarchia idejéből híressé vált kikötőt. TovábbutazunkOpatija-ba,mely patinás villáival, épületeivel, parkjával és utcáival ejt rabul mindenkit. A városnézést követő szabadidőt megkoronázhatják egy romantikus sétával aLungo Maretengerparti sétányon. Élményekkel telve indulunk a középkori, Rijeka fölé magasodóTrsati várba,mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált. A várat 11.000 kis égővel ünnepi ruhába bújtatják és ezzel egyedülálló élményt nyújt. Udvarából gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában.

4. nap: Rijekai piac, karácsonyi fénykert
Ízletes reggeli után meglátogatjuk a Rijekai piacotés az újévi felhozatalt. Déltájt elhagyjuk a szállodát, s búcsút intve a tengernek, a hegyek felé vesszük az irányt. Zágráb közelében megállunk akarácsonyi fénykertnél,melynek 2 millió kis lámpással feldíszített kertje, fái, bokrai, a fényárban úszó tavak és patakok hangulata egy karácsonyi mesébe varázsolja a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt (belépős). Igazi fotós édenkert. Élményekkel feltöltődve folytatjuk utunkat. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Egy kis ízelítő videó a Rijekai szilveszterről ITT


Felárak és belépők

Üdülőhelyi díj 12 év felett: 1 800 Ft/fő

Kedvezmények:

-3. ágyon:12 évig 30%; 12 évtől 10%

Fakultatív program (min. 25 fő esetén):
- Pula, Rovinj, hajókázás*: 30 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 20 EUR/fő.
* hajókázás az időjárás függvényében!

Belépők a helyszínen:kb. 150 HRK/fő.


Minimum létszám

35 fő.
Figyelem! Társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak