Körutazások melléklet főoldal

Pliitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 233297
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Horvátország
Város: Opatija, Plitvice, Porec, Pula, Rijeka, Rovinj

Szállás / program részletes leírása



1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – ZÁGRÁB

Reggel indulás, utazás rövid pihenőkkel. Letenyei határátlé­pés után továbbutazva Horvátország fővárosába, Zágrábba érkezünk. A mai lüktető nagyvárost már a buszból szemlélhet­jük. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. Megtekintjük a Kaptol városrészben a székesegyházat, sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren, a Gradecben megnézzük a kor­mányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvá­rosát. Városnézésünk után szabadprogram keretében tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárlóutcába. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vás árlására, vagy éppen beül­hetünk a hangulatos kávézók egyikébe. Zágráb robbanásszerű fejlődése a XX. század utolsó évtizedeiben ment végbe. Áthaladva a Száva folyó hídján, „Új-Zágrábba” jutunk. Ezt követően utazunk szállásunkra, mely a Plitvicei-tavak közelében lesz. Vacsora.

2. NAP: PLITVICEI-TAVAK – RIJEKA

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A tórendszer 16 tavát szinte megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nem­zeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során, pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Több mint 5 órás gyalogtúrás kirán­dulásunk – melyet természetesen pihenőkkel szakítunk meg –, ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. A délutáni órákban indulunk Rijekába, mely a Monarchia idején az egyik legnagyobb tengeri kikötőváros volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépesebb települése. Séta a belvárosban és a Korzón, majd elfoglaljuk szálláshelyünket (2 éj).

3. NAP: RIJEKA – POREC – ROVINJ – PULA

Egésznapos kirándulást teszünk az Isztriai-félsziget legszebb városaiba. Átszeljük a félszigetet és gyalogos programunkat a hangulatos, római emlékektől hemzsegő kisvárosban, Porecben kezdjük. A belváros ma is az ősi római városszerkezetre épül. Látni fogjuk többek közt az Euphrasius-bazilika épületegyüt­tesét, melyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Ezt követően egy kiálló szirtfokra épült festői szépségű város­kába, Rovinjba utazunk. A települést a barbárok támadásai elől menekülők alapították. A velenceiek védelme idején a szerény kis halászfalu lakói hajósok, matrózok, nem ritkán kalózok vol­tak. Délután érkezünk Pulába. A város egyik legismertebb és leggyakrabban látogatott híressége az I. századból ránk maradt, gyönyörű római kori Amfiteátrum. Ez a kiváló állapotban meg­őrzött aréna valamikor a gladiátorjátékok helyszíne volt. Megnézzük a város főterén lévő Augustus-templomot, valamint a boltíves Aranykaput is. Mindhárom városban lesz idő emlék­tárgyak vásárlására is. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: RIJEKA – OPATIJA – BUDAPEST

Reggeli után átmegyünk a közelben lévő Opatijába, mely a Monarchia idején az egyik legkedveltebb üdülőhely volt Abbázia néven. A „horvát riviérán” töltjük a délelőtti órákat. Sétálunk a szépen kialakított tengerparton, miközben gyö­nyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Megtekintjük a Villa Angiolina botanikus parkját és a Szent Jakab-templomot. Szabadprogram alatt, aki akar, egy kelleme­set fürödhet is a tengerben. Programunk befejezése után haza­indulunk. Budapestre érkezést követően utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Helyszínen fizetendő: belépők
Plitvicei-tavak 180 HRK
Plitvicei-tavak (július) 250 HRK
Poreč – Szent Euphrasius (Múzeum + Bazilika) 40 HRK
Pula – Aréna (Amfiteátrum) 43 HRK
Villa Angiolina 10 HRK

Belépők ára: kb. 343 HRK
(Július, Augusztusban magasabb a belépő)

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Ingyenes fel- és leszállási helyek: Budapest, Budaörs, Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Miskolc, Pécs, Siófok, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- A leírt alapprogramot
- Szállást 3 csillagos szállodákban
- Félpanziós ellátást
- Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
- Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
- Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
- Magyar nyelvű idegenvezetést
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

Helyszínen fizetendő:
- belépők:
Plitvicei-tavak 180 HRK
Plitvicei-tavak (július) 250 HRK
Poreč – Szent Euphrasius (Múzeum + Bazilika) 40 HRK
Pula – Aréna (Amfiteátrum) 43 HRK
Villa Angiolina 10 HRK

Belépők ára: kb. 343 HRK
(Július, Augusztusban magasabb a belépő)

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak