Körutazások melléklet főoldal

Irán - perzsa emlékek

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210887
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Irán
Város: Teherán

Szállás / program részletes leírása



Irán - perzsa emlékek - körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Idegenvezető: Dr. Sárközy Miklós történész, a Magyar-Iráni Baráti Társaság elnöke


Teherán - Isfahan - Yazd - Persepolis - Shiraz


Időpontok: 2018. június 22-30., október 26. - november 3.
`Perzsia, mai nevén Irán a világ egyik meghatározó civilizációjának a bölcsője. A több ezer éves iráni világról minden laikusnak vannak ismeretei, hiszen Perszepolisz, Avicenna, az aszaszínok, Stein Aurél vagy Vámbéry Ármin nevét szinte mindenki ismeri. Az iráni civilizáció két nagy és gazdag periódusra osztható. Az iszlám előtti Perzsia nagy iráni dinasztiái, az óperzsák, a párthusok és a szászánidák emlékét őrzik olyan lenyűgöző helyszínek, mint Perszepolisz, Paszargadai és Naqs-e Rosztam. Az iszlámkori Perzsia mesebeli világa, az Ezeregyéjszaka gazdagsága kel életre, ha Iszfahánban sétálunk a hatalmas Imám téren, a világ második legnagyobb zárt terén vagy a Negyvenoszlopos palota freskóiban gyönyörködünk. Jazd oázisvárosa, a klasszikus Selyemút igazi sivatagi gyöngyszeme a Kevír homoksivatag peremén. A nemes Kásán pazar kereskedőpalotáival, a romantikus Shiráz pedig költőivel és fényűző parkjaival bűvöl el. A modern Teheránban pedig a modern iráni világ legjobb múzeumai és a világhírű Golesztán palota vár ránk.”- dr. Sárközy Miklós iranista, történész, tanszékvezető, egyetemi docens, az iráni körutazások idegenvezetője.

Irán - Perzsa emlékek körutazás - 1. nap: Budapest - Teherán
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Irán fővárosába, a mintegy 14 millió lakosú Teheránba. Éjszaka a repülőgépen.

Irán - Perzsa emlékek körutazás - 2. nap: Teherán
Érkezés a kora reggeli órákban. Transzfer a szállodába. Rövid pihenés után félnapos városnézés Teheránban: látogatás az ősi Perzsia 2500 éves történelmének emlékeit bemutató Archeológiai Múzeumban, valamint a Pávatrónt és az iráni sahok koronáit kiállító Ékszermúzeumban. A program végén az egykori uralkodói rezidencia, a Golesztán Palota-együttes megtekintése. Szállás Teheránban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás - 3. nap: Isfahan,Kashan
Reggeli után elutazás autóbusszal Isfahanba. Útközben Khomeini Ayatollah mára zarándokhellyé vált síremlékének megtekintése kívülről. Az iráni körutazás következő megállója Kashan, a sivatag szélén fekvő oázisváros, mely tradicionális stílusban épült házairól híres. Broujerdi, a dúsgazdag kereskedő gyönyörű széltornyokkal díszített házának megtekintése, majd pihenő a természetes forrású kútjairól nevezetes Fin kertben. A program után továbbutazás Isfahanba. Szállás Isfahanban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás - 4. nap: Isfahan
Egész napos városnézés Isfahanban, Irán talán legtöbb látnivalójával rendelkező városában: séta az Imam téren, látogatás az Ali Qapou palotában, és az iszlám építészet remekműveinek számító Imam és Sheikh Lot Follah mecsetekben. Rövid vásárlási lehetőség a térről nyíló nagybazárban. Délután látogatás az örmény negyedben található Vank Katedrálisban, mely Isfahan egyik legnagyobb és legszebb temploma, majd a város folyóján átívelő hangulatos, régi hidak megtekintése. Szállás Isfahánban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás - 5. nap: Isfahan, Yazd
Reggeli után a város világörökségi helyszíneinek felkeresése, a negyvenoszlopos Chehel Sotun palota majd a Péntek mecset megtekintése. Továbbutazás Irán és a világ egyik legrégebbi óvárosával büszkélkedő Yazdba. Szállás Yazdban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás - 6. nap: Yazd
Reggeli után városnézés Yazdban: séta a nyüzsgő sikátorokban, látogatás a Jame mecsethez és az Amir Chakhmaq komplexumhoz. Majd az iszlám előtti, ősi perzsa vallás, a zoroasztrizmus jegyében épült Tűz Templomának felkeresése. Nevezetessége az itt őrzött, több mint ezernégyszáz éve lobogó szent tűz. Az iráni körutazás napi programja egy kirándulással zárul a város melletti, sivatagi temetkezési helyhez, a Csend tornyához. Szállás Yazdban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás - 7. nap: Shiraz, Pasargad
Továbbutazás autóbusszal Shirazba. Útközben megálló Pasargadban, ahol az Akhamenid dinasztia alapítójának, Kürosz királynak a sírhelye található. Elutazás a Naqshe Rostam sziklafalhoz, ahol több perzsa uralkodó, többek között Dareios, valamint Xerxes kőbe vájt sírhelye látható. Továbbutazás Irán egyik legcsodásabb helyére, a Világörökség részét képező Persepolisba, melyet mintegy 2500 évvel ezelőtt, a legendás királyok, Dareios és Xerxész építettek. Séta az egykori főváros romjai között. Megérkezés Shirazba, majd az Imam Zade Aliebne Hamzeh tükörmecset megtekintése. Szállás Shirazban.

Irán - Perzsa emlékek körutazás - 8. nap: Shiráz
Egész napos városnézés Shirázban, Irán és Perzsia egyik legrégebbi városában, mely gyönyörű kertjeiről is híres: ezek közül a Narenjestan vagy az Eram kert, majd a város egyik legszebb mecsetének a Nasir ol Molk mecsetnek a megtekintése. Látogatás a híres perzsa költő Háfiz sírjánál. Délután séta a belvárosban: a Karim Kán erőd (Arg) és a Vakil mecset felkeresése. Idő függvényében a híres iráni költő Saadi sírja illetve a Shah Cheragh mecset megtekintése kívülről. Az iráni körutazás este szabadprogrammal, vásárlási lehetőséggel zárul, majd transzfer a repülőtérre.

Irán - Perzsa emlékek körutazás - 9. nap Shiraz - Budapest
A hajnali órákban elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre.Minimum létszám 25 fő.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest-Teherán és Shiraz - Budapest útvonalon, turista osztályon
  • utazás a körutazás során autóbusszal
  •  júniusi időpontnál 7, illetve az októberi időpontnál 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • magyar idegenvezető

Külön fizetendő:
  • illetékek
  • vízumdíj
  • kötelező szervizdíj
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak