Körutazások melléklet főoldal

Iráni körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222714
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Irán
Város: Shiraz, Yazd, Isfahan, Teherán

Szállás / program részletes leírása



Körutazás Irán "Szent városaiban"

Tervezett program:
1. nap: Budapest - Meshed
Elrepülés Budapestről Meshedbe átszállással.



2. nap: Meshed
Korai érkezés Meshedbe, mely Irán legszentebb városa és Teherán után az ország második legnagyobb települése. Pihenés, felfrissülés, majd a délelőtt folyamán körbe járjuk a város központjában található zarándokhelyet, Imam Reza sírhelyét, a köré épült komplexumot és az itt található múzeumokat. Ezután felkeressük a 18. század híres uralkodójának Nadír Shah-nak a síremlékét. Délután a város határában megtekintjük Irán ünnepelt nemzeti költőjének, a Királyok könyvének (Sáhnáme) szerzőjének, Firdauszínak a mauzóleumát. Késő délután szabadidő. Vacsora, szállás Meshedben.



3. nap: Meshed - Teherán
Reggeli, majd elrepülés Meshedből Teheránba. Érkezést követően az Alborz hegység lábánál megnézzük a Nivaran Palotát, amelyet még a 19. században kezdtek építeni a Kádzsárok uralkodása idején. Legújabb épületét Irán utolsó királya Mohammed Reza Pahlavi építtette és lakta szűkebb családjával. A palota bejárása után a Milad toronyhoz megyünk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a hegyekre. Délután szabadidő. Vacsora, szállás Teheránban.



4. nap: Teherán - Qom
Reggelit követően továbbutazás autóbusszal Qomba. A város központjában található Hazrat-e Masumeh aranykupolás sírhelyet keressük fel és körbejárjuk a köré épült lenyűgöző komplexumot. Qom a sííta iszlám egyik szent városa, tanulmányi központja és zarándokhelye. A helyi bazárba is benézünk, majd szabadidő. Vacsora, szállás Qomban.



5. nap: Qom - Hamadan
Reggeli, majd továbbutazunk Hamadan városába. A jelenkori Hamadanban - az ókori Ekbatana helyén épült város, amely település az Akhaimenida birodalom egyik fővárosa volt - a városnézés során megnézzük az ehhez kapcsolódó feltárásokat, utána pedig az egyik leghíresebb középkori muszlim tudós, az orvos és filozófus Avicenna sírhelyéhez látogatunk. Vacsora, szállás Hamadanban.


6. nap: Hamadan - Bisotun - Kermanshah
Reggelit követően, elhagyjuk Hamadant és Kermanshah felé utazunk a Zagrosz-hegység láncai között. Útközben megállunk Bisotunban, szemügyre vesszük a híres Dareiosz győzelmeit megörökítő, sziklába vájt feliratokat és domborművet. Kermanshahban megtekintjük a Szászánida uralkodók beiktatását ábrázoló sziklarajzokat (Taq-e Bostan). Este szabadprogram. vacsora, szállás Kermashahban.


7. nap: Kermanshah - Szúza - Ahvaz
Reggeli majd, a Zagrosz-hegységből a Perzsa-öböl menti síkságra ereszkedünk le látványos természeti környezetben, mely utazásunk egyik legizgalmasabb szakasza. Útközben megállunk a világ egyik legrégebbi településénél, a híres Szúzában. Felkeressük a Dareiosz által épített palota helyszínét és Dániel próféta síremlékét. Vacsora, szállás Ahvazban.


8. nap: Csogá Zanbil - Sustár - Ahvaz
Reggeli után a leghíresebb lépcsős templomot (Zikkurat) látogatjuk meg Csogá Zanbilnál, amely az i.e. 14. században épült és az Elámiak királya építtette. Ezt követően Sustár városát keressük fel, ami Szúza mellett a másik ősi városa a térségnek. Sustár leghíresebb látnivalója egyedülálló csatornarendszere, megtekintjük a város nagymecsetét és ősi várát is. Vacsora, szállás Ahvazban.



9. nap: Ahvaz - Budapest
Hajnalban elrepülés Ahvazból, érkezés Budapestre menetrendtől függően.



A változtatás jogát fenntartjuk!



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
Bisotun - Dareiosz győzelmeit megörökítő sziklába vájt írás és domborműSzúza városaCsogá Zanbil - Lépcsős templom az i.e. 13. századbólSustár - Ősi csatornahálózat


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső)

- BBP biztosítás

- közlekedés kényelmes, komfortos légkondicionált autóbusszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Helyben fizetendő:
  • Helyszíni belépők, a program szerinti étkezés és a hazaút előtti 200,00 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 200 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 EUR/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak