Körutazások melléklet főoldal

Az ír sziget meghódítása

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 12614
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Írország
Város: Dublin, Galway, Kilkenny, Tralee

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer
Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.

- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.

Törzsutas kedvezmény:  5-7%
Előfoglalási kedvezmény: 3 - 5%, max 10.000,- Ft
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft
(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Program:

1. NAP: BUDAPEST – DUBLIN

Utazás Dublinba, az ír fővárosba a repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a reggeli órákban. Megérkezésünket követően buszos városnéző túrára indulunk. Az elegáns Merrion térrel kezdünk, ahol építészeti remekek és színes boltíves kapuk találhatók. Végighajtunk a Liffey folyó partján és az O’Connell Streeten, a főutcán, láthatjuk a „Félpennys” hidat, a híres posta­hivatalt, az 1916-os ír felkelés helyszínét és az „Emlékezés kert­jét”. A Phoenix parkba folytatjuk utunk, ahol számos emlékmű közt rátalálhatunk a pápai keresztre is. Ezt követően megállunk a híres Guinness sörgyárnál egy látogatás erejéig. Az 1904‑ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták. Ma a Guinness történetét bemu­tató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, a Guinness sör egészen a kezdetektől a fogyasztá­sig. Természetesen kóstolásra is van lehetőség. Este foglaljuk el szállásunkat Dublinban.

2. NAP: DUBLIN – CLONMACNOISE – GALWAY

Reggelit követően Nyugat-Írországba, Galwaybe uta­zunk. Írország méltán híres a whiskey készítéséről, ezért elő­ször egy whisky lepárlóba látogatunk, ahol finomabbnál finomabb nedűket készítenek. Folytatva utunkat megállunk Clanmacnoise-ban. Szt. Ciaran alapította ezt a kolostort a helyi herceg, Dermot segítségével. A XI – XII. században oktatási és tudományos központ volt, rengeteg kézirat született itt, például a Book of Dun Cow. A XII. században a normannok megtámad­ták és felégették a kolostort és a várost. Az elkövetkező száza­dok során is folyamatosan fosztogatták a területet. A kolostort később sem állították helyre. A csodálatos műemlékek megte-kintése után folytatjuk utunkat Galwaybe. Szállásunkra este érkezünk.

3. NAP: GALWAY – MOHER-SZIKLÁK

Reggelit követően a Burren Nemzeti Parkba indulunk. Itt ren­geteg megalitikus sír, kelta kereszt és egy lerombolt XII. századi cisztercita apátság található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos lapos sziklák között: a sarkköri­től egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyede­ket. A következő állomásunk a világhírű Moher-sziklák lesznek. 8 km hosszú szakaszon 230 m-es óriásként magasodik az óceán felett ez a sziklasor. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte, alatta a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Kora esti órákban elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

4. NAP: KERRY GYŰRŰ

Reggeli után a híres Kerry gyűrűt járjuk be. Az út során lenyű­göző panoráma és kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsa­rak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülő­helyét is. Az egész napos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal.

5. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel-sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhe­lye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik leg­jelentősebb épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. A városnézés után folytatjuk utunkat Dublinig. A város külső, nyugati részén lesz a szállásunk. (2 éj).

6. NAP: DUBLIN – BELFAST – DUBLIN

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy pihen a szállodában, illetve a környékén, vagy eljön velünk egy különleges fakulta­tív kirándulásra. Ha a szervezett kirándulás mellett dönt, akkor reggel indulunk az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa, Belfast (vagy írül Béal Feirste) felé. Ebben a városban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztivá­lok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép vik­toriánus kort idéz, amikor a város lenyűgöző épületekkel hir-dette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Városházát, a Stormont Parlamentet és az Operaházat is. Programunk befejezése után továbbindulunk a kikötő felé, ami arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de vég­zetes útjára. A Titanic-központ kiállítását, aki szeretné megte­kintheti, a többieknek szabadprogram Belfastban. Késő délután indulunk vissza Írországba. Belfast fakultatív kirándulás (garantált indulás): 50 €.Szállásunk, mint előző nap.

7. NAP: DUBLIN – BUDAPEST

 

Reggeli után programunkat Dublin belvárosában, a Trinity Collage épületével kezdjük, melyet 1592-ben I. Erzsébet királynő alapított és az ország legrégebbi egyeteme. Nem mes­sze található a dublini vár, melyet hivatalos fogadótermei a legpatinánsabb kastéllyá avatják az országban, majd az ír védő­szentről elnevezett Szt. Patrik-székesegyházat tekintjük meg, mely a második legnagyobb protestáns templom Írországban. A Krisztus katedrálist is meglátogatjuk, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Ezt követően transzfer a repülőtérre, hazarepülünk Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás repülővel,
- helyben légkondicionált autóbusszal
- szállás
- reggelis ellátás,
- magyar idegenvezetés,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépők, kb. 88 EUR + fakultatív programok

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak