Körutazások melléklet főoldal

Írország

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 217062
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Írország
Város: Dublin

Szállás / program részletes leírása



Írország, a smaragd sziget - körutazás magyar nyelvű idegenvezetésselDublin - Avoca - Curracloe Beach - Wexford - New Ross - Waterford - Midleton - Kinsale - Cork - Blarney - Tipperary - Kilkenny - Dublin

Időpont
: 2018. július 4-10., szeptember 6-12.Írország drámai szépségét szavakkal kifejezni nem lehet. Ez a nagy hírnévnek örvendő kis ország nem véletlenül a világutazók egyik legkedveltebb célpontja. Az írországi körutazás során a lélegzetelállító mészkősziklák szabdalta tájak, a zöldre festett legelők, a szilaj szépségű ír partvidék, Kilkenny középkori ékszerdoboz városa, Dublin bohém bája és az elbűvölő írek vendégszeretete már az első pillanatban magával ragad. Írország nyáron a leghangulatosabb, amikor a langyos estéket különböző fesztiválok tarkítják és pezseg az élet a kis- és nagyvárosokban. Írországban járva érdemes a látnivalók és a helyi legendák mellett a jó öreg Guiness-szel és az ír whiskey-vel is megismerkedni.

Írország csoportos körutazás, a smaragd sziget 1. nap
Elutazás Budapestről átszállással Írországba. Érkezést követően transzferrel egybekötött autóbuszos panoráma városnézés Dublinban, érintve a város legfőbb nevezetességeit, a György korabeli tereket, melyek híresek az épületekről és azok egyedi bejárati ajtajukról. Látogatás a Trinity College-ban. Írország legjelentősebb egyetemét I. Erzsébet alapította 1592-ben, impozáns könyvtára 250 000 kötetet tartalmaz. Itt látható a VIII. századból származó Book of Kells is, mely a korai kereszténység egyik legszebb alkotása. Vacsora és szállás Dublin környékén.

Írország csoportos körutazás, a smaragd sziget 2. nap
Reggeli után utazás dél irányába, Wexfordba. Útközben pihenő Avoca festői kisvárosában, mely ismertségét a Fitzgerald`s pubnak, valamint az 1723 óta működő kézi szőttes manufaktúrának köszönheti. A manufaktúra látogatóközpontjában a kézi szövés rejtelmeibe avatnak be a helyi szakemberek. Továbbutazás, majd fényképezési lehetőség a Curracole Beach-en, ahol a `Ryan közlegény megmentése” című film látványos partraszállási jeleneteit forgatták. Délután érkezés az Ír Nemzeti Örökség Parkba, amely a skanzenek mintájára mutatja be a kelták életét, kezdve az első települések kialakulásától a XII. századig, a normannok megjelenéséig. A parkban egy középkori vár, egy vízimalom és egy korabeli viking hajóépítő üzem is megtalálható. Vacsora és szállás Wexford környékén.

Írország csoportos körutazás, a smaragd sziget 3. nap
A reggelit követően látogatás a Hook világítótoronynál, amely a korai XIII. században épült és egy rövid periódust leszámítva 800 éve folyamatosan működik. Utazás tovább New Ross-ba, ahol a várost már messziről uralja a lenyűgöző SS Dunbrody vitorlás gálya, mely pontos mása a Graves család 1845-ben készült hajójának. Ez a hajó több ezer bevándorló ír családot szállított a nagy éhínség idején az anyaföldről az Egyesült Államokba. Délután utazás Waterfordba, a vikingek alapította kikötővárosba, mely megőrizte középkori karakterét, de a George Street és az O`Connell Street épületein felfedezhetők a György kori építészet jellegzetes stílusjegyei. Autóbuszos panoráma városnézés után vacsora, majd szállás Waterford környékén.

Írország csoportos körutazás, a smaragd sziget 4. nap
Délelőtt látogatás az 1783-ban alapított waterfordi kristály manufaktúrában. A látogatók megismerkedhetnek a kristálykészítés folyamataival, az üvegfújástól a vésésen keresztül a kész műalkotásokig. Ezt követően utazás Midleton városába, ahol a IX. század óta foglalkoznak égetett szesz előállításával. Ismerkedés az ír whiskey készítésének fázisaival az 1825-ben alapított Old Midleton lepárlóban, amely mai napig évente 24 millió üveg whiskey-t állít elő. A vezetést követően kóstoló. Vacsora és szállás Cork környékén.

Írország csoportos körutazás, a smaragd sziget 5. nap


Reggeli után utazás Kinsale városába, ahol látogatás a XVII. századi Károly erődben. A klasszikus csillag alakú, ötbástyás erődítmény stratégiailag fontos védelmi szerepet töltött be. Ezt követően autóbuszos panoráma városnézés Cork városban, mely 2005-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Látogatás a belvárosban található fedett Angol piacon, ahol 1786 óta árulnak halat, húst, gyümölcsöket és zöldségeket. Délután látogatás a McCarthy család ősi várában Blarney-ban, mely a legerősebb erődök egyike Munsterben. Az 1446-ban épült vár egyik érdekessége a Blarney kő, mely a legenda szerint ékesszólással és meggyőzőerővel ruházza fel azt, aki megcsókolja. Vacsora és szállás Cork környékén.



Írország csoportos körutazás, a smaragd sziget 6. nap
Reggelit követően utazás Cashel sziklájához, amely Írország egyik legismertebb turisztikai látnivalója. A masszív kőfalak ma a lakótornyot, a katedrálist és a XII. századi román stílusban épült kápolnát rejtik. Látogatás a Ballyowen House-ban, amely szép példája a vidéki kúriáknak. Délután gyalogos városnézés a `márvány város”-nak nevezett Kilkenny-ben, amely talán a legjobban őrizte meg középkori látképét. Vacsora és szállás Kilkenny környékén.

Írország csoportos körutazás, a smaragd sziget 7. nap
Utazás Dublinba, útközben látogatás a Nore-folyó partján álló, festő elhelyezkedésű Kilkenny kastélyban. Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre átszállással. Érkezés a késő esti órákban.Minimum létszám: 15 fő.


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Dublin - Budapest útvonalon,  turista osztályon
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 6 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás (reggeli és vacsora 6 alkalommal)
  • a programleírás szerinti programok belépőjegyek nélkül
  • magyar idegenvezető  
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • belépőjegyek felára
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak