Körutazások melléklet főoldal

A rettenthetetlenek földjén Skóciában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76208
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Írország, Nagy-Britannia
Város: Aberdeen, Dublin, Edinburgh, Galway, Glasgow, Inverness, Kilkenny, Stirling

Szállás / program részletes leírása



Program:

1. NAP: BUDAPEST – GLASGOW – MELROSE
Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. A város szíve a George tér a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Innen a skót határvidékre indulunk. Útközben megtekintjük a híres Rosslyn-kápolnát, majd továbbutazunk Melrose-ba. A város apátságát I. Dávid skót király építtette a XII. században. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol titokban az egykori szentély falánál temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Ezután felkeressük Sir Walter Scott hangulatos házát, mely festői környezetben, a Tweed-folyó mellett ékeskedik. Szállás Közép-Skócia.

2. NAP: FORTH BRIDGE – ST. ANDREWS – GLAMIS – DUNNOTTAR – ABERDEEN
Reggeli után Firth of Forth tengeröböl mentén átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. sz. technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015‑ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. Ezután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Délután felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély és állítólag sok a visszajáró szellem is. E különleges hangulatú helyszín után Aberdeen felé vesszük az irányt. Természetesen útközben a lélegzetelállítóan szép, meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál megállunk és idő illetve érdeklődés függvényében be is mehetünk. Szállás Aberdeen környékén.

3. NAP: ABERDEEN – CRATHES-KASTÉLY – TOMNAVERIE STONE CIRCLE – WHISKYLEPÁRLÓ
Délelőtt Aberdeenben egy kisebb buszos városnézéssel kezdjük a napot, majd a XVI. században épült Crathes-kastély következik a programban. A bámulatos kastélykert több különleges virágnak és gyógynövénynek is otthont ad, és nyolc tematikus részre van osztva. Utunk következő állomása a több mint 4.000 évvel ezelőtt épült Tomnaverie Kőtömb Kör, majd az elmaradhatatlan whiskylepárló üzem következik, ahol elmagyarázzák és bemutatják a gyártási folyamatot és a végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Szállásunk a Skót Felföldön lesz.

4. NAP: INVERNESS – LOCH NESS – FORT WILLIAM
Reggel a Felföld fővárosában, Invernessben, városnézéssel kezdünk. A város a híres Loch Ness tó északi részén van. Ez a majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Partján találhatók Skócia egyik legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjai. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a hatalmas égszínkék tóra. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie. Ezt követően sétálhatunk egyet a Nessie központban, ahol emléktárgyakat vásárolhatnak. Folytatjuk utunkat Fort Williambe, ahol időjárás függvényében lesz lehetőség egy igazi fókanézéses hajókázásra. Szállásunk felé haladva áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben). Szállásunk a Loch Lomond & The Trossachs Nemzeti Parknál lesz.

5. NAP: LOCH LOMOND – STIRLING – FALKIRK – EDINBURGH
Loch Lomond Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely és ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. Kellemes sétára megállunk Luss városánál, amely egy festői szépségű régi bányaváros. A déli órákban Stirling vára következik. A Stirling Castle úgy építészetileg, mint történelmileg az egyik legnagyobb és legfontosabb vár Skóciában. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen, itt aratott fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert de Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. Ezután rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, mely a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezet. Napunkat Edinburgh buszos városnézéssel zárjuk. A fővárosnak két része van; az Óváros, a maga szűk, sötét utcáival, és az Újváros, mely György-korabeli és elnevezése ellenére is már több mint 200 éves múltra tekint vissza. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról, és láthatjuk a Holyrood palotát, mely a brit királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Szállásunk Edinburghben lesz.

6. NAP: EDINBURGH – BUDAPEST
Délelőtt meglátogatjuk a királyi várat, ahol a skót koronázási ékszereket is őrzik, majd szabadidő keretein belül rövid séta következik az Óvárosban, mely az UNESCO világörökség része. Kora délutáni órákban transzfer a repülőtérre, majd az esti órákban érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre.

7 + 1 Garancia, mely biztosítják utazása nyugodt megrendelését!

1. ) Garantáljuk, hogy utazásaink során az összes szálláshely az adott ország előírásai alapján minimum 3 csillagos besorolású.

2.) Garantáljuk, hogy gyakorlott, hozzáértő idegenvezető kíséri a csoportot, így biztosítva a színvonalas kikapcsolódást és a gondtalan pihenést.

3.) Garantáljuk, hogy online megrendelés esetén, az előleg fizetése előtt, a megrendelést követő 14 napon belül írásban díjmentesen lemondhatja utazását.

4.) Garantált, ingyenes ülőhelyválasztás: foglaláskor minden utasunk ingyenesen választhat magának ülőhelyet az autóbuszon az összes aktuálisan szabad ülőhely közül.

5.) Garantált biztonság, felár nélkül: ingyenes szolgáltatásként útlemondási biztosítással ajándékozzuk meg Önt, bármiféle extra költség nélkül. Így egészségügyi okokból vagy egyéb – a biztosító szabályzatában meghatározott – esetekben a biztosító a felmerülő károkat megtérítheti.

6.) Lemondásnál garantált kompenzáció: büszkék vagyunk rá, hogy utazásaink, kevés kivételtől eltekintve, magas létszámmal valósulnak meg. Ha mégis előfordulna, hogy le kell mondanunk egy utunkat alacsony jelentkezési szám miatt, akkor extra kedvezménnyel biztosítunk átjelentkezést ugyanazon program másik időpontjára, vagy bármelyik másik szabad kapacitással rendelkező utunkra!

7.) Garantáljuk, hogy minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy utasaink igényeit a lehető legmagasabb szinten elégítsük ki, így teljessé téve utazási élményeiket, hiszen valljuk, Ön is megérdemel egy kis pihenést!

+ 1 Start Utazás védelem: csődbiztosítás felsőfokon, tekintse meg Védőháló programunkat ide kattintva: https://startutazas.hu/info/vedohalo >>

Plusz szolgáltatások & kedvezmények:
- minden autóbuszos utunknál ingyenes oda-vissza transzfert biztosítunk utasaink számára az alábbi városokból: Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd. (További felszállási helyek bizonyos utaknál Budaörs, Győr, Nagykanizsa, Siófok, Székesfehérvár, Tatabánya, Tiszaújváros.)
- ingyenes parkolás repülős útjainknál, a repülőtér közelében, a parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. A parkoló igényes, aszfaltozott és a nap 24 órájában őrzött.
- 65 év felettiek kedvezménye = Kedvesség a tapasztaltaknak!
Minden utasunknak, aki  az utazása indulásáig betölti 65. életévét extra, mindennel összevonható kedvezményt biztosítunk, mindössze születési dátumát kell megadnia foglaláskor. A kedvezmény mértéke egységesen: 2.000,- Ft/fő.
- Egyágyas felár kedvezmény = Segítség, ha nem sikerülne a társítás!
Egyedül utazó utasaink kérhetnek társítást, Ha mégsem sikerülne társat találni (azaz páratlan számú társítást kérő van az úton), akkor 20.000 Ft-ot a Proko Travel átvállal az egyágyas felárból minden Proko Travel által szervezett utazás esetében. A kedvezmény igénybevételéhez indulás előtt min. 30 nappal le kell adni a foglalást. Az egyágyas felár összege, maximum: 20.000 Ft.
Utolsó sor kedvezmény:  Autóbuszainkban az utolsó széksor (általában jobboldali 11. és baloldali 13. sor) kevésbé, vagy egyáltalán nem dönthető. Azon utasainknak, akiknek már máshol nem tudunk helyet biztosítani, és ezt előzetesen igénylik, 5.000 Ft extra, egyéb kedvezménnyel összevonható árengedményt adunk.

Ingyenes audio guide rendszer = A modern körutazás eszköze
2011 óta egyre több körutazásunknál használunk audio guide rendszereket. Ezek olyan fülhallgatóval ellátott adó-vevők, melyek segítségével akár 100 méterről is tökéletesen hallhatja az utas az idegenvezetője ismertetőjét. A városnézések jóval szabadabbá és könnyedebbé válnak ezen eszközök által. Sok utazási irodától eltérően mi a saját audio guide rendszereink használatáért nem számítunk fel plusz díjat, sőt minden utasunkat megajándékozzuk egy fülhallgatóval a rendszer használatának kezdetekor. A rendszerek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, így nem tudjuk minden körutazásunk esetében biztosítani.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás repülővel, helyszínen autóbusszal
- szállás
- félpanziós ellátás
- programok idegenvezetővel
- útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:
- foglalási díj
- repülőtéri illeték
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
- transzfer

Helyben fizetendő:
- belépők kb. 103 GBP

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak