Körutazások melléklet főoldal

Izlandi csillagtúra a gejzírek és vulkánok szigetén - magyar idegenvezetéssel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 104797
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Izland
Város: Reykjavík

Szállás / program részletes leírása



A csoportos utazás során Izland legérdekesebb látványosságaival ismerkedhetünk meg. A közkedvelt Viking faluban és Reykjavík központjában kínálunk szállásokat, és innen kiindulva fedezzük fel a főváros és távolabbi környékének a szépségeit. Az ár tartalmazza a repülőjegy, a szállás, a transzferek és az idegenvezetés mellett a reykjavíki városnézést, az Arany Körút kirándulást valamint egy kirándulást a Reykjanes-félszigeten!

Szállodák:

Viking falu
A kellemes hangulatú szálloda és étterem Izland egyik legkedveltebb szálláshelye Reykjavíktól 10 km-re délre, Hafnarfjördur központjában, a tengerparton. A fürdőszobás standard szobák tévével, telefonnal felszereltek, wifikapcsolattal rendelkeznek. A standard szobák elfogytak!
Felár ellenében szuperior szoba foglalható.

Fosshotel Baron
Reykjavík sétálóutcájához, a Laugavegurhoz közel található mindhárom középkategóriás szálloda. A fürdőszobás standard szobák tévével, telefonnal felszereltek, wifikapcsolattal rendelkeznek.

Tervezett menetrendek: 

2018. október 4. csütörtök Budapest 2B 06:00 - Keflavík 08:35
2018. október 8. hétfő Keflavík 19:25 - Budapest 01:45 (október 9.)

Utazás a Travel Service légitársaság Airbus 320-as repülőgépével, menetrendek helyi idő szerint (az időeltolódás Izlandon Magyarországhoz képest -2 óra).

Programok:

október 4. csütörtök
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal Reykjavíkba. Transzfer a repülőtérről, majd reykjavíki városnézés busszal és gyalogosan: Bessastaðir (a köztársasági elnök lakhelye), régi kikötő, Hallgrímskirkja (templom jó kilátással a fővárosra), Dómkirkja (katedrális), Alþingi (Parlament), Rádhus (Városháza) és a Höfði-ház. A szállás elfoglalása Hafnarfjördurban vagy Reykjavíkban, a választott szállodában.

október 5., péntek
Egész napos kirándulás az Arany Körúton, mely során megnézzük a Kerið vulkánt, a Skálholti-templomot (ami a középkorban az izlandi egyház székhelye volt), a Gejzírt, a világ egyik leglátványosabbjának tartott Gullfoss-vízesést, Laugarvatnt (tóparti falu hőforrással) valamint a Þingvellir Nemzeti Parkot, ahol a világ legelső parlamentjét tartották 930-ban(!). A hely további érdekessége, hogy itt jól megfigyelhető az Európa és Amerika közötti geológiai törésvonal.

október 6., szombat
Szabad program mely során felfedezhetjük Reykjavík színvonalas múzeumait, lovagolhatunk egy közeli lovasfarmon, strandolhatunk a termálfürdőben, a Laugardalslaugban vagy egész napos fakultatív kiránduláson is részt vehetünk.

Dél-Izland természeti csodái (csoportos fakultatív program, magyar idegenvezetéssel):
Seljalandsfoss (vízesés), Þorvaldseyri (kilátás az Eyjafjallajökull vulkánra), Reynisfjara (fekete lávahomokos tengerpart), Vík (tengerparti falu), Sólheimajökull (gleccser), Skógafoss (vízesés) (19 900 Ft/fő).

október 7., vasárnap
Szabad program, fakultatív programlehetőségekkel.

Délelőtt:
Hajózás és bálnales a Reykjavíki-öbölben, transzferekkel (75 euró/fő, helyben fizetendő).

Délután:
Fakultatív kirándulás az Ölfusá-folyó torkolatához, a színes házairól ismert Eyrarbakki faluba, a Hveragerði földrengés-kiállításra, valamint megfelelő időjárás esetén a Füstölgő Völgy geotermikus területre (13 900 Ft/fő).

október 8., hétfő 
Szabadidő Reykjavíkban, majd buszra szállunk és felkeressük a Kleifarvatn tavat, a kénes fortyogóiról ismert krýsuvíki geotermikus területet, majd fürdési lehetőség a közeli Kék Lagúnában. A fekete lávaföldek között húzódó, 37 fokos türkizkék tó vize gőzölög, felejthetetlen élményt biztosítva (fürdőruhát hozzunk magunkkal!). Fürdés után transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre közvetlen repülőjárattal, hazaérkezés a késő esti órákban.

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Repülőjegy a Budapest-Reykjavík-Budapest útvonalon, közvetlen charterjárattal
  • Fejenként 1 db feladható poggyász (maximum 20 kg) és 1 db kézipoggyász (maximum 5 kg)
  • Szállás a Viking faluban standard kétágyas vagy szuperior szobában, vagy a reykjavíki Fosshotel Baronban, standard kétágyas szobában, négy éjszakára
  • Reggeli
  • Repülőtéri transzferek
  • Reykjavíki városnézés
  • Arany Körút kirándulás
  • Reykjanes-félszigeti kirándulás
  • Magyar idegenvezetés
Az ár nem tartalmazza:
  • Repülőtéri illeték: 49 000 Ft
  • Útlemondási biztosítás: 1,7 %

Helyszínen fizetendő:

  • Fakultatív kirándulás: Hajózás és bálnales, transzferekkel kb.75 EUR
  • Kék Lagúna belépőjegy kb.70 EUR
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak