Körutazások melléklet főoldal

Izland, a tűz, jég és gejzírek földje

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 121099
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Izland
Város: Akureyri, Keflavik, Pingvellir, Reykjavík

Szállás / program részletes leírása



Tervezett program: 

1. NAP: BUDAPEST – KEFLAVIK – REYKJAVÍK

Indulás várhatóan a reggeli órákban Budapestről, délelőtt érke­zés a keflavíki repülőtérre, ahol a helyi magyar idegenvezető várja a csoportot. Bepakolunk az autóbuszunkba és indulunk a híres Kék Lagúnához. A Svartsengi Geotermikus Erőműből kiömlő, és a láván felhevült tengervíz jótékony hatására a helyiek jöttek rá, és az 1980-as években hoztak létre nyilvá­nos fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. (A belépő 75 €, mely a helyszínen fizetendő. Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható). Fürdés után transzfer Reykjavíkba, szabadidő mely során ebédelni is lehet, majd városnézés. Utunk során érintjük Perlant, a 360 fokos kilátót, a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális köz­pontot, mely operaház is egyben. Ennek különleges homlok­zata nem kis munkával a dán Henning Larsen Architects, a dán-izlandi médiaművész-látványtervező, Olafur Eliasson irá­nyításával valósult meg. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Alþingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Szállás Reykjavík közelében lesz (2 éj).

2. NAP: ARANY HÁROMSZÖG

Egész napos kirándulásra indulunk az Arany Háromszögbe. Meglátogatjuk a Þingvellir Nemzeti Parkot, amely az UNESCO Világörökségi listáján szerepel, ez egyben Izland legelső nemzeti parkja is. Továbbhaladva a Laugarvatn tavat nézzük meg, mely­nek érdekessége, hogy alulról meleg vizű források fűtik, így egész évben lehet benne fürdeni. Utunk során látunk még híres gejzíre­ket és vízeséseket, például Izland ikonikus vízesését, a Gullfoss-t. Nevének jelentése Arany-vízesés. Ezután következik Faxi, egy másik gyönyörű vízesés, mely lazaclépcsőjével pazar látványt nyújt. Végül, de nem utolsó sorban a Skálholt tekintjük meg, mely püspöki székhely volt a középkorban. Szállás, mint előző este.

3. NAP: SELJALANDSFOSS – SKÓGAFOSS – DYRHÓLAEY

Reggeli után Dél-Izland felfedezése következik, amely az ország méltán legszebb része. Fontosabb látnivalói többek közt a Seljalandsfoss vízesés, amit a 2010-es kitöréséről elhíre­sült Eyjafjallajökull vulkán nyugati lábainál lehet megcsodálni. A 66 m magas zuhatag azért is különleges, mert a vízfüggöny mögé sétálva egészen egyedi perspektívából lehet gyönyörködni az izlandi tájban. Csoportunk megnézi a Þorvaldseyri-t is, mely­ről remek kilátás nyílik az Eyjafjallajökull vulkánra. Felkeressük a közeli Hofban a templomot, melynek teteje szigetelési okok miatt is fűvel van beültetve. Utunkat folytatjuk Skógafoss zuha­tagához, majd Dyrhólaey félszigetére, egyik legizgalmasabb pontunk Reynisfjara, a fekete lávahomokos strand. Szerencsés esetben egy lundát, Izland híres madarát is tudunk fényképezni. Szállás Dél-Izlandon, gyönyörű természeti környezetben.

4. NAP: GLECCSERLAGÚNA – HÖFN – DJÚPIVOGUR – STÖÐVARFJÖRÐUR – FÁSKRÚÐSFJÖRÐUR

Ezen a napon Izland talán legkülönlegesebb látnivalójához, Jökursárlón gleccserlagúnájához érkezünk. Ez Izland egyik leg­mélyebb tava is a maga 248 méterével.Itt lehetőség lesz fakultatív kb. félórás kirándulásra, egy kétéltű hajó­val a jéghegyek között (ennek ára 50 € helyszínen fizetendő, de az igényt előre kell jelezni). Délelőtt Höfn kikötővárosába érkezünk, majd továbbmegyünk a keleti fjordok felé. Meglátogatjuk Djúpivogur halászfaluját, mely a környék fontos kikötője is, majd Hvalnes világítótornyát, Stöðvarfjörður-t tekintjük meg. Utunk továbbra is az 1-es főúton vezet. Ez az egyetlen kiépített főút, amely körbe megy Izlandon. Ezt az utat is időnként elmossa a kiömlő láva illetve a hóolvadás. Fáskrúðsfjörðurba, egy volt francia halászfaluba érkezünk, ami szinte visszarepít minket az időben. Szállásunk is itt lesz.

5. NAP: EGILSSTAÐIR – NÁMAFJALL – DIMMUBORGIR – MYVATN-TÓ

Egilsstaðir érintésével Észak-Izland változatos tájai következnek. Elmegyünk a Dettifoss vízeséshez, amelyet Európa legerőtelje­sebb vízeséseként tartanak számon. 45 méteres magasságával és 100 méteres szélességével lenyűgöző látványt nyújt. Ezt köve­tően megnézzük az örökké forrongó Námafjall geotermikus terü­letet, amely meleg vizű forrásokból, fumarolákból (olyan nyílás a földkérgen, amelyen keresztül gőz és gázok törnek a felszínre) és iszapmedencékből áll. Következő állomásunk Dimmuborgir lávaalkotta sziklaformáció lesznek, amely mai arculatát egy 2300 évvel ezelőtti vulkánkitörésnek köszönheti. Változatos domborzatát kőhalmok, üregek és barlangok tarkítják. Ezen az estén szállásunk a Myvatn tó közelében lesz.

6. NAP: HÚSAVÍK – AKUREYRI

Délelőtt elmegyünk a Goðafoss vízeséshez, amely Izland egyik leglátványosabb vízesése: a Skjálfandafljót folyó zuhan alá 12 méteres magasságból. A vízeséshez egy érdekes történet tartozik, idegenvezetőnk ezt is elmeséli. Utunk ezt követően Húsavíkba, Izland legrégebbi településére vezet. Itt fakulta­tív bálnalesre lesz lehetőség 85 € (helyszínen fize­tendő), de előre kell foglalnunk. Egy életre szóló élményt nyújt ezeknek a hatalmas teremtményeknek a látványa. Kora délután érkezünk Észak-Izlandra, ezt követően Akureyri város­ában szabadprogram. A városka a 60 km hosszú csodála­tos Eyjafjörður fjord mentén fekszik. Szállásunk ezen az estén Akureyri és Reykjavík között lesz.

7.NAP: DEILDARTUNGUHVER – BORGARNES – REYKJAVÍK

Ezen a napon Nyugat-Izland legfontosabb látnivalóit nézzük meg. Elsőként Deildatunguhver geotermikus területét, ahol Európa legerőteljesebb meleg vizű forrása található. A víz nagy részét két közeli városka, Borgarnes és Akranes házainak fűté­sére használják fel. Utunk ezt követően a Hraunfossar vízesés­hez vezet, amely egy ritka természeti jelenség. Egy földalatti hideg vizű forrás utat törve a felszínre, apró vízesések formájá­ban sebesen zuhan alá a Hvita folyóba. Következő állomásunk a Barnafoss vízesés lesz. A Barnafoss név jelentése „Gyerekek vízesése”, amelyhez egy régi izlandi monda kapcsolódik. Idegenvezetőnk természetesen ezt is elmeséli. Szállásunk ezen az estén Reykjavík közelében lesz.

8. NAP KEFLAVIK – BUDAPEST

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan a délutáni órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- a leírt alapprogramot,
- szállást 3 csillagos szállodákban,
- reggelis ellátást, 
- helyszíni magyar nyelvű idegenvezetés
- a retúr repülőjegy alapárát
- személyenként egy db, max. 20 kg-os feladható poggyászt,
- személyenként egy db kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

Helyben fizetendő:
 - fakultatív programok (előre kell jelentkezni, de kint kell fizetni)

Fakultatív programlehetőségek:

- Hajózás a jéghegyek között (50 € - helyszínen fizetendő)

- Kék Lagúna fürdőzés (75€ - helyszínen fizetendő)

- Bálnales (85 € - helyszínen fizetendő)

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak