Körutazások melléklet főoldal

Fehér éjszakák Izlandon

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 233756
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Izland
Város: Reykjavík

Szállás / program részletes leírása



Szikrázóan tiszta levegő, méltóságteljes hegyek, vízesések, lávahomokos tengerpartok, gejzírek, bugyogó források, jégmezők, gleccserek, bálnák, fókák - nem kérdéses, hogy Izland a világ egyik legszebb országa. Magyarországnyi terület, ahol Magyarországnál harmincszor kevesebben laknak. Az ember a végtelennek tűnő természetben is úgy érezheti: ez maga a szabadság. Hol van még egy hely, ahol tiszta időben akár 100 kilométerre is ilyen könnyen ellátni...? Fedezzék fel velünk kényelmes tempóban a szigetország látnivalóit körutazásunk során!

Az út kiemelt értékei:

  • Izland legszebb látnivalói: Þingvellir Nemzeti Park, Gejzír, vízesések, lávaföldek, fjordok, geotermikus területek
  • Teljes körutazás Izlandon
  • Utazás közvetlen járattal, kedvező menetrenddel
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető
  • Fakultatív programok: kirándulás kétéltű hajóval a jéghegyek között a Gleccserlagúnán, bálnales Reykjavíkban és fürdés a Kék Lagúnában

Programok:

június 22. csütörtök
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Reykjavíkba (15:10-17:55). Transzfer a szállodába. Szállás Reykjavík közelében, Hafnarfjörðurban: Hotel Vellir.

június 23. péntek
Reggeli után átmegyünk Izland leghosszabb alagútján a Bálnafjord alatt, majd az első megállónk a nagyon szép fekvésű Borgarnes kisvárosban lesz. Utána megnézzük a Grábrók krátert, majd a Glaumbær tanyamúzeumot. Szállás a 80 km hosszú Szigetfjord mélyén fekvő Akureyriben, Észak-Izland fővárosában: Edda Akureyri, közös fürdőszobás kétágyas szobában.

június 24. szombat
Délelőtt elmegyünk a Goðafosshoz, az Istenek vízeséséhez, a Mývatn tó partján megnézzük a különösen látványos Námafjall geotermikus területet, ahol a Majmok bolygója egyes részeit is forgatták és a Dimmuborgir sziklaformációkat, majd lakatlan felföldeken és a Jökulsá á Fjöllum (jelentése: gleccserfolyó a hegyekben) völgyében megyünk tovább. Szállás Kelet-Izlandon, Egilsstaðirban: Hotel Edda Egilsstadir.

június 25. vasárnap
Ma a keleti fjordokat járjuk be: megállunk az egykor francia halászok lakta Fáskrúðsfjörður faluban és áthaladunk a fjordok mélyén fekvő Stöðvarfjörður településen. Ezt követően a szép kikötőjéről és régi házairól ismert kisvárosba, Djúpivogurba érünk, majd délután megállunk a különösen látványos természeti környezetben fekvő Hvalnes világítótoronynál. Szállás Höfnben: Hótel Höfn.

 június 26. hétfő
Eddig is szép dolgokat láttunk, de ma igazán különleges helyekre megyünk. A Gleccserlagúnánál lehetőségünk nyílik fakultatív program keretében a jéghegyek között hajóznunk kétéltű hajóval (65 EUR/fő, helyszínen fizetendő). Utána megnézünk Hofban egy fűtetejű templomot, majd délután egymást érik a látnivalók: Víkben lemegyünk a fekete lávahomokos tengerpartra; a Dyrhólaey szikláról szép panoráma tárul elénk, és némi szerencsével lundákat is láthatunk; végül a 62 méter magas Skógafoss vízesés felé akár fel is mehetünk. Szállás Hellában: Hotel Stracta.

 június 27. kedd
Délelőtt megállunk az Eyjafjallajökull vulkán oldalán található Seljalandsfoss vízesésnél, majd megállunk Skálholtban, mely Izland egyházi székhelye volt a középkorban. Ezt követően Izland leghíresebb látnivalóihoz megyünk az Arany körúton. A Þingvallavatn Izland legnagyobb tava, melynek a partjainál található a Þingvellir Nemzeti Park. Ez egyrészt arról ismert, hogy már 930-tól kezdve itt ülésezett a parlament, másrészt arról, hogy itt található az eurázsiai és az észak-amerikai tektonikus lemez közötti törésvonal. A későbbiekben megállunk Laugarvatnban egy tóparti hőforrásnál, ahol olyan meleg a föld, hogy kenyeret lehet benne sütni. A néhány percenként kitörő Gejzír a következő állomásunk; itt lesz az ebédszünetünk is. Utána továbbmegyünk a világ egyik legszebb vízesésének tartott Gullfosshoz (Arany-vízesés). Szállás Reykjavík közelében, Hafnarfjörðurban: Hotel Vellir.

 június 28. szerda
Ma délelőtt a főváros, Reykjavík felfedezésével telik. Főbb látnivalóink: Hallgrímskirkja (templom), Sun Voyager (szobor), Harpa (kulturális központ), régi kikötő, Tjörnin (tó), Rádhús (városháza), Dómkirkja (katedrális), Alþingishúsið (parlament), Stjórnarráðshúsið (miniszterelnöki hivatal).

Délután szabadidő vagy fakultatív bálnales Reykjavíkban (85 EUR/fő, helyszínen fizetendő). 

június 29. csütörtök
Délelőtt utazás a Reykjanes-félszigetre: Kleifarvatn (tó), Krýsuvík (geotermikus terület), majd fakultatív fürdési lehetőség a Kék Lagúnában (80 EUR/fő, helyszínen fizetendő). A fekete lávaföldek között húzódó, 37 fokos türkizkék tó gőzölgő vize felejthetetlen élményt biztosít. (fürdőruhát hozzunk magunkkal!).

A program után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre közvetlen Wizzair repülőjárattal (18:35-01:00). Hazaérkezés június 30-án hajnalban.

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Büféreggeli
  • Magyar idegenvezetés Izlandon
  • A programban leírt összes városnézés és kirándulás (kivéve a külön jelzett fakultatív programok)
  • Utazás Izlandon különbusszal
  • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
  • Belépőjegy a glaumbæri skanzenbe


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Büféreggeli
  • Magyar idegenvezetés Izlandon
  • A programban leírt összes városnézés és kirándulás (kivéve a külön jelzett fakultatív programok)
  • Utazás Izlandon különbusszal
  • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
  • Belépőjegy a glaumbæri skanzenbe


Külön fizetendő:
/ul>
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 484 utazás 337 437 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak