Körutazások melléklet főoldal

Shalom Izrael, barangolás a Szentföldön

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 158405
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Izrael
Város: Tel Aviv, Jeruzsálem, Netanya, Betlehem, Nazareth, Haifa

Szállás / program részletes leírása



Az `Emberiség Bölcsője" a mai Izrael földje, történelmi és kulturális öröksége egyetemes kincsünk. Ez a körutazás betekintést nyújt Izrael múltjába és jelenébe, nagy tudású idegenvezetőink segítségével megeleveníti az évezredeket és egy könnyed kikapcsolódással zárul a Földközi-tenger partjánál.

Program:

1. nap: Elutazás Tel Avivba a menetrend függvényében. Transzfer a jeruzsálemi szálláshelyre. Jeruzsálem - a három világvallás központja a júdeai hegyvidéken fekszik. A vallási központ már a középkorban is jelentős helyet foglalt el a térképeken, akkoriban annyira, hogy a világ középpontjaként ábrázolták. Az emberiség egyik legszentebb városában mindhárom vallás emblematikus helyszíne is megtalálható, melyek a Siratófal, a Szent Sír templom és a Sziklamecset.

A város korai történelmének írásos anyagai csak a Bibliában maradtak fent, jelentősebb irodalmat a régészek csak a nyolcadik század végétől találtak. Magyar vonatkozásban már 12. századtól találtak emlékeket: magyar remeték telepedtek le a város melletti völgyben és nemsokára létrejött a magyarok zarándokháza is, mely a Szent Sír közelében épült fel. Jeruzsálem életét minden korban befolyásolták a nagy birodalmak, hódítások és háborúk, melyek közepette máig megtartotta titokzatosságát és vonzerejét az emberiség kulturális bölcsőjeként. Szállás Jeruzsálemben.

2. nap: Egész napos városnézés Jeruzsálem óvárosában: Olajfák-hegye (történelmi, vallási események színhelye az olajfa ligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején), Getshemane kert (az Olajfák-hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő olajprésről kapta. Jézus kedves helye volt, de elárulása is itt történt - fontos vallási színhely), Nemzetek Temploma (Római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése. A magyar címer is látható itt.). Majd az Óváros: Zion kapu, Zsidónegyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Masszív városfalai az Ottomán Birodalom idején épültek a 15. században.

A Dávid király uralkodása után fia, Salamon király bővítette a várost nagyobbra. A mai városfalak 4,5 km hosszúak, 11 kapuval, melyek közül általában 7 van nyitva a látogatók előtt. Az óváros negyedei: muszlim, örmény, keresztény, zsidó. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálának helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érdeknek is. Szállás Jeruzsálemben.

3. nap: Szabad vagy egész napos fakultatív kirándulás a Holt-tengerhez. Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd Massada - a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes kori erőd - maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. Massada a Júdeai sivatag keleti csücskén található, sziklafennsík. A Nagy Heródes által alapított erőd és palota i.e. 37 és 31 között védte a területet és folytatott máig fennmaradt hírű, heroikus harcot a behatolókkal - a zsidók bátorságának jelképévé vált ezzel.

Massada 2001- ben az UNESCO világörökségei közé került. Az erődből letekintve látható a Holt-tenger kies tája. Vize az évek során csökken, így nő mindegyre sótartalma az izraeli, palesztin és jordán határnál lévő különleges tónak, mely egyben a világ egyik legmélyebb szárazföldi pontján fekszik. Mikroklímája és ásványi anyagai kifejezetten asztma, bőrproblémák és egyéb légzőszervi megbetegedések gyógyítására alkalmasak, és erre számtalan intézmény, szálloda, gyógy-wellness hotel épült a tó köré. Igazán izgalmas a Holt-tengeri fürdőzés, a magas sótartalom miatt a test könnyedén lebeg a vízen. Szállás Jeruzsálemben.

4. nap: Szabadnap Jeruzsálemben vagy egész napos fakultatív városnézés Jeruzsálem új városrészében. A kirándulás során az új városrész megtekintése: Izraeli Múzeum (az 1965-ben alapított intézmény a legnagyobb kulturális helyszín Izraelben és egyben a világ egyik vezető múzeuma), Knesset (Izrael parlamentje), Menora (Izrael egyik fő jelképe - a bronz emlékmű kb. 5 méter magasan emelkedik a parlament épülete előtt) Yad Vashem - a Holocaust áldozatainak megindító emlékparkja, Keresztelő Szent János temploma. Délután továbbutazás Betlehembe, a Születés templomához - Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb.10 kilométerre. A Születés templomát a 4. században építettek. Az eredeti épületet a történelem során lerombolták, újjáépítették, a hosszú évszázadok során sok gazdája volt. Napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán. Délután transzfer Netanyára, ahol szállás.

5. nap: Elutazás Názáretbe - a történelmi Názáretet keresztények és muzulmánok lakják, a település eredete az ókorig nyúlik vissza. A vallástörténet szerint Jézus gyermekkorának színhelye. A program útvonala és látnivalói: Angyali Üdvözlet temploma, majd az egész napos autóbuszos kirándulás folytatása a Galil-tó (Genezáreti-tó) szent helyeire. A Galil-tó és vidéke Izrael legészakibb tartománya - termékeny föld, a tó gyógyító vize és a Szentföld emblematikus helyszíneit jelenti a látogatónak. Az ősi időkben Galileán keresztül vezettek az utak Damaszkuszba, Egyiptomba és Izrael keleti vidékére. A 16. században Tiberias volt a négy szent városok egyike, ma fontos idegenforgalmi központ. Látnivalók és útvonal: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, Tabgha - a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, a bizánci mozaik, Tiberias, a csodálatos Genezáreti-tópart megtekintése. Szállás Netanyán.

6. nap: Egész napos kirándulás autóbusszal: Haifa a szép kikötőváros az ország harmadik legnagyobb városa különlegesen szép fekvéssel a Földközi-tenger partjánál - a Carmel-hegy és a Bahai szentély kívülről; Akko - a keresztes lovagkori várrendszer, mely a tengerpart mellett magaslik; a bazár; és az ókori romjairól híres Caesarea római kori maradványainak - csodás épségben ránk maradt akvadukt és nagyszerű akusztikájú színház - megtekintése. Szállás Netanyán.

7. nap: Szabad program Netanyán. A Földközi-tenger partjánál lévő üdülőváros kifejezetten a pihenést és aktív kikapcsolódást keresők kedvelt tengerpartja. Rengeteg szálloda, szórakozási lehetőségek, éttermek és a hosszú, homokos tengerparti strand (kb. 14 km) mellett romantikus sétány várja a látogatókat, kb. 30 km-re Tel Aviv-tól. Fakultatív programlehetőség: félnapos kirándulás Tel Avivba és Jaffába. Tel Aviv és Jaffa megtekintése, vásárlási lehetőséggel: a tengerparti nagyváros modern részei (Dizengoff utca, tengerparti sétány, Carmel piac), a jaffai hangulatos óváros a művész negyeddel és a kikötő.

Tel Aviv városát a XIX. században alapították a régi Jaffa város mellett, mely utóbbi ma az óvárost jelöli macskaköves mediterrán utcákkal, galériákkal, kiállításokkal, pici üzletekkel, kávézókkal és hangulatos tengerparttal. Tel Aviv mára Izrael kozmopolita városa lett, telis-tele jókedvvel és szórakozási lehetőségekkel. Nyüzsgő terek és a tengerparti luxus szállodák idézik a mediterrán Európa és az egzotikus kelet hangulatát. Szállás Netanyán.

8. nap: Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 509 utazás 330 467 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak