Körutazások melléklet főoldal

Látogatás a Szentföldre - Izrael

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211133
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Izrael
Város: Betlehem, Jeruzsálem, Tel Aviv

Szállás / program részletes leírása



Az út áttekintése
·  Jeruzsálem páratlan vallási emlékhelyeinek bejárása
·  Lebegés a Holt-tenger lenyűgöző vízében
·  Tel Aviv és Betlehem történelmi örökségei
·  A rejtélyes Holt-tengeri tekercsek megtekintése

"Izrael olyan ország, ahol az is átszellemül a bibliai látnivalók között utazva, aki nem vallja magát mélyen vallásos embernek. Csodás lelki feltöltődés."

~ PROGRAM ~

1. NAP: BUDAPEST – TEL AVIV

Budapestről indulás előreláthatólag a délelőtti órákban, érke­zés Tel Avivba, majd buszunkkal Betlehembe utazunk, ahol megtekintjük a Születés Templomát, melyet Jézus születésé­nek a helyén emeltek a IV. században. A környezetében elénk tárul a Pásztorok Mezeje, háttérben a Júdeai-sivatag és a jordá­niai Móáb hegyei, ahol a hagyomány szerint Mózest eltemették. Az előttünk heverő óvárosban keresztény templomok mellett muszlim minaret és a török hódoltság korából maradt lakóépü­letek is fellelhetőek, melyek számunkra az első jelek Izrael kul­turális és vallási sokszínűségére. Szállás Betlehemben (3 éj).

2. NAP: JERUZSÁLEM

Reggeli után elutazunk Jeruzsálembe. Első megállónk az Olajfák hegyén lesz. Ez nem csak Jeruzsálem legszebb kilátópontja, de hittörténetileg is fontos hely. Az apostolok cselekedetei alap­ján itt történt Jézus mennybemenetele, míg a zsidó hit úgy tartja, hogy az utolsó ítélet a hegy alatt kezdődik. Folytatva városnézésünket a Szent Sír-templomhoz megyünk, mely Jézus Krisztus keresztre feszítésének és egyben közeli sírjának és fel­támadásának is a helyszíne. A világ egyik legfontosabb val­lási helyeként számon tartott templom 7 vallásnak ad otthont! A templom bejárását követően elmegyünk a Siratófalhoz, mely a zsidó vallás legfontosabb helye. Jeruzsálem egyes részeit vallások alapján különböztetik meg, így sétálunk a zsidó és a keresztény részen is, míg elérünk a Via Dolorosara, Krisztus keresztútjának a helyszínére. A stációk mentén haladunk, míg elérjük Szűz Mária sírhelyét. A szabadprogram során mindenkinek lesz lehetősége, hogy emléktárgyat vásároljon magának a különleges helyszín­ről. Az óváros felfedezése után térünk vissza szállásunkra. Némi pihenő után esti fakultatív programon lehet részt venni, az egy­kori citadellába, a Dávid-toronyba látogatunk el egy látványos lézer és zenés show-ra mely Jeruzsálem történelmét ismerteti az ókori falakra vetített jelenetekkel. Dávid torony esti vetítés 100 -120 NIS (előzetes jelentkezés szükséges).

3. NAP: JERUZSÁLEM VÁROSNÉZÉS

Reggelit követően a világtörténelem egyik legérdekesebb írásos emlékét tekintjük meg, a Holt-tengeri tekercseket. A Krisztus korabeli pergamen és papirusz tekercsek számára külön épüle­tet emeltek, a Könyv Szentélyét. Az Izrael Múzeum után a Sion-hegyen folytatjuk kirándulásunkat mely Dávid király óta Izrael szellemi-lelki központja. Itt található maga Dávid király sírja is. Nem messze onnan látható az Utolsó Vacsora Terme, ahol állí­tólagosan a Leonardo által is megfestett jelenet zajlott illetve az Elszenderülés Bazilika, melynek altemplomában van egy magyar kápolna is. Szállás továbbra is Bethlehemben.

4. NAP: HOLT-TENGER – TEL AVIV

Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és autóbuszunkkal ismét egy különleges helyre indulunk. Szárazföldünk legmé­lyebb pontjának közelében lévő Holt-tengerhez. Első megál­lónknál egy kőtömbön láthatjuk a jelzést, hogy a képzeletbeli tengerszint alá értünk, majd hamarosan megérkezünk a folyton zsugorodó Holt-tenger partjára is. Meglátogatjuk Heródes egy­kori királyi erődjét a Masada-t. Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő látványosságnak bámulatos az elhelyezkedése, mivel egy meredek szikla tetejére építették, ahová felvonóval jutunk fel. A kulturális emlékek mellett a környék látványa is lenyű­göző a magaslatról. Napunk második felét pihenéssel töltjük, mivel egy privát strandra látogatunk el. A szabadidő alatt bele lehet menni a Holt-tengerbe, melynek roppant magas sótar­talma miatt, az ember nem merül el, hanem lebeg a tetején! Hiába próbálunk, úszni sem tudunk. A felejthetetlen érzés mellé kipróbálhatjuk a magas ásványi anyag tartalmú iszapot is egy pakolás keretében. Programunk végeztével utazunk Tel Avivba, ahol a szállásunk lesz.

5. NAP: TEL AVIV – BUDAPEST

Reggelit követően ízelítőt kapunk Tel Avivból. Autóbuszos város­nézésünk után a Carmel piacon nézelődünk. Nagyon érdekes a rengeteg árus igényesen tartott portékájának a látványa. Lesz lehetőség vásárolni is a számtalan fűszerből és érdekes gyü­mölcsből. Jaffában, az óvárosban szemügyre vehetjük a híres óratornyot, valamint sétálhatunk a történelmi hangulatú utcácskákon. Sok helyi művész lakik ebben a negyedben, és ez a bohém hangulat érződik a látogatók számára is. Szabadidőben lehetőség lesz kipróbálni valamelyik helyi éttermet, mivel Izrael egyik gasztronómiai központja is ez a terület. Az óvárosi prog­ram után a modern városrészt is érintve megyünk ki a repülő­térre, ahonnan menetrend függvényében, előreláthatólag a kora esti órákban száll fel repülőnk. Budapestre a várható érke­zésünk az esti órákban lesz.

 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 25 főben maximáljuk.

A helyszínen kötelezően 30 USD/fő borravalót kell adniuk utasainknak a helyi szolgáltatásokért.



Tudnivalók az árról

Az alapár tartalmazza:

- A leírt alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- Reggelis ellátást
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- A retúr repülőjegy alapárát
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Külön fizetendő:

- foglalási díj
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
- egyágyas felár (66.000 Ft)
- repülőtéri illeték
- útlemondási biztosítás a repülőtéri illetékre (3.575 Ft)

Helyszínen fizetendő:

- borravaló.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Utazás: repülővel.
Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák. 
Ellátás: reggeli + fakultatív vacsora.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 484 utazás 337 437 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak