Körutazások melléklet főoldal

Momidzsi, az ősz csodája - csoportos utazás Japánba

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 78657
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Japán
Város: Kyoto, Nara, Osaka, Tokió

Szállás / program részletes leírása



Japán legszebb látnivalóit fedezhetjük fel a csoportos utunk során. Tokió a világ legnagyobb metropolisza, a 2020-as olimpiai játékok házigazdája kétségkívül a jövő városa. Kiotó történelmével, klasszikus japán templomaival és szentélyeivel, Nara szabadon legelésző szarvasaival, Oszaka mozgalmas életével fogja meg az ide látogatókat. Az utazás alatt nem csak nagyvárosokba jutunk el, hanem a vidéki japán mindennapok életébe és ételeibe is belekóstolhatunk. A program a japán ősz legszebb időszakára, a momidzsi idejére esik, amikor a japán juhar levelei vörösre, narancsszínűre és sárgára festik a tájat.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Utazás a LOT légitársaság kényelmes Boeing Dreamliner repülőgépeivel, jó menetrendekkel
  • Az utazásunk a momidzsi, a japán ősz legszebb időszakára esik, mikor a japán juhar vörösre festi a tájat
  • Kellemes időjárás, nappal kb. 20 fok várható az utazás nagy részében
  • Japánul tudó, japánt kiválóan ismerő magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
  • Világörökségi helyszínek
  • Kiscsoportos utazás, min. 12 fő, max. 20 fő
Programok:


Október 27., szombat
Elutazás a Budapestről a LOT légitársaság járataival, átszállással Tokióba (Budapest-Varsó 09:55-11:15, Varsó-Tokió 15:10-08:55).

Október 28., vasárnap
Reggel érkezünk Tokió Narita repülőterére, majd buszra szállunk és a Császári Palotához vezet első utunk. Szabadidő Ginzában, Tokió legismertebb üzleti és szórakoztató negyedében, melyet hétvégenként lezárnak az autósforgalom elől és a nézelődő gyalogosok veszik birtokba. A szállásunk az elektronikai üzleteiről és pezsgő éjszakai életéről híres Sindzsukuban lesz, a Mystays Nishi Shinjuku Hotelben.  Kipihenjük a repülőút fáradalmait, majd felmegyünk a közeli Városháza kilátószintjére és onnan élvezhetjük a világ legnépesebb városának panorámáját.

Október 29., hétfő
Az egész napos tokiói városnézünk során felkeressük a Meidzsi császár tiszteletére emelt szentélyt, megnézzük a fiatalok általt közkedvelt, lüktető Sibuját, a divatos Harajukut és az Omotesando sugárutat. A hangulatos Gompachi Nishiazabu étteremben megebédelünk, majd tovább folytatjuk városnézésünket az Aszakusza kerületben és meglátogatjuk a Szenszódzsit, a főváros legősibb buddhista templomát. Séta a Nakamise utcán, melyen beszerezhetjük a tokiói emléktárgyainkat. A napot a futurisztikus Odaiba szigetén zárjuk, majd visszabuszozunk a szállodánkhoz.

Október 30., kedd
Reggeli után nyugati irányban elhagyjuk Tokiót. Első megállónk a Kavagucsi tó partján lesz, ahonnan a legjobb fotót tudjuk készíteni a Fudzsi szent hegyéről. Következő állomásunk Macumotó, ahol a 16. századi kastélyt szinte eredeti formájában találjuk. Ebédszünet, majd délután a közeli Azuminóban egy helyi lepárlóban megkóstoljuk a japánok tradicionális italát, a szakét. Vacsora Macumotóban az Izakaya étteremben, majd szállás az Alpico Plazában.

Október 31. szerda
Ezen a napon a „japán Alpokba” és annak idilli városába, Takajamába utazunk. A város a hegyvidéki fekvéséből adódó izoláltsága miatt egyéni fejlődési útvonalat járt be. Óvárosa hangulatos, száz éves lakóházak között sétálhatunk. Délután Sirakavába látogatunk. A falu háromszög homlokzatú farmházai 1995 óta az UNESCO világörökségéhez tartoznak. Este szállás Kanazavában, a Mystays Premier Kanazawa Hotelben.

November 1., csütörtök
Városnézés a Japán-tenger partján fekvő Kanazavában és séta a Japán három legszebb kertje közé választott Kenrokuen kertben. Megnézzük a Higasi Csaja városrészt, az egykori gésanegyedet és teaházakat. Ebéd egy helyi szusi étteremben. Délután a 17 (!) UNESCO Világörökség védelme alatt álló építménnyel büszkélkedő Kiotóba utazunk. Este szállás a Heian No Mori Hotelben.

November 2., péntek
Egész napos városnézés Kiotóban. A városnézés során felkeressük a Fusimi Inari-nagyszentélyt, a Kinkakudzsit (Aranytemplom), a Sagano bambuszerdőt, a Rioanji templomot, a Szandzsúszangen-dó csarnokot, a Nidzsó-kastélyt és a Tiszta Víz templomát, a Kijomizuderát. Szállás Kiotóban, fürdési lehetőség a szálloda japán stílusú fürdőjében.

Este fakultatív tradicionális vacsora Maiko (gésa tanonc) tánccal 33 000 Ft/fő, min. létszám: 12 fő.

November 3., szombat
Reggeli után rövid városnézés a közeli Oszakában, Japán második legnépesebb városában. Ebédszünet után Narába, Japán egyik ősi fővárosába buszozunk, ahol a városi parkban szikaszarvasokat etethetünk, majd megnézzünk a Todaidzsi templomot és a világ legnagyobb bronz buddhaszobrát. Az estét már Iszében, a Shima Royal szállodában töltjük, és este a vacsoránk előtt egy onszenben frissülhetünk fel.

November 4., vasárnap
Reggeli után Iszében megnézzük Japán legszentebb sintoista szentélyét és az Okage Jokocsó piacot, majd hajóval átkelünk az Iszei-tengeröblön (ebédcsomag a hajón) és Hamamacun keresztül Jokohamáig utazunk a világ egyik leggyorsabb vonatával, a Sinkanszennel. Este szállás Jokohamában, a Shin Jokohama Princeszállodában.

November 5., hétfő
Reggeli után a Tokió Narita repülőterére utazunk, majd varsói átszállással hazarepülünk Budapestre (Tokió-Varsó 10:55-14:25, Varsó-Budapest 18:45-20:05).



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
 
  • Repülőjegy Budapest-Tokió útvonalon, oda-vissza egy átszállással a LOT légitársaság járataival, turista osztályon
  • Nyolc éjszaka szállás a program útvonala szerint középkategóriás szállodákban
  • Nyolc büféreggeli, három ebéd és két vacsora a program szerint
  • A programban feltüntetett városnézések autóbusszal, magyar idegenvezetővel, belépőkkel
  • Hajójegy Toba és Irako között, valamint vonatjegy a Hamamacu-Jokohama szuper-expresszre
  • Magyar idegenvezető a teljes út során
     
Az ár nem tartalmazza:
 
  • Repülőtéri illetékek: 169 000 Ft/fő
  • Szervízdíj: 40 USD/fő (helyszínen fizetendő)
  • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%

 

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak