Körutazások melléklet főoldal

JORDÁNIAI KÖRUTAZÁS

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223084
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Jordánia
Város: Amman, Aqaba, Jerash, Kerak, Madaba, Petra, Wadi Rum

Szállás / program részletes leírása



Utazás: Budapest – Amman – Budapest útvonalon közvetlen, menetrendszerinti járatokkal, a körutazás során légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió

Program: 

1. nap: Budapest – Amman –Jerash 
Repülés Budapestről a reggeli órákban közvetlen, menetrend szerinti járattal Ammanba. Látogatás JERASH-ban, a világ talán legjobb állapotban fennmaradt római kori romvárosában (erődfalak, Artemisz Temploma, Hadrianus kapu, diadalív, fürdők, római színház stb.). Rövid kitérő Ajlun várához, mely az iszlám építészet szép példája, védve a Jordán folyó északi völgyét s annak bejáratát. Este érkezés Ammanba, vacsora, szállás.

2. nap: Bethánia (Al Maghtas) – Nebo-hegy – Madaba – Holt-tenger
Ammant elhagyva felkeressük a JORDÁN folyónál BETHANIA-t, ahol Keresztelő Szent János Jézust megkeresztelte. Egykor János is itt élt és hirdette a Messiás eljövetelét. Következő megállónk a NEBO-HEGY, ahol Mózes az „Ígéret földjét”, a Kánaánt megpillantotta. MADABA, Jordánia legnagyobb keresztény lakosú városa, gyakran a mozaikok városának is nevezik. Az egykori mozaikművészek minták alapján készítették mesterműveiket. A bizánci időkben már nem cserepekből, hanem hazai natúr követ, az ún. tessarae-t használtak. Az ezerötszáz éves mozaik térkép megtekintése után továbbutazás a Föld legmélyebb pontján elterülő HOLT-TENGER-hez. Fürdési lehetőség a magas sótartalmú vízben, ahol az ember szinte csak lebeg. Vacsora, szállás a Holt-tengernél.

3. nap: Wadi Mujib - Kerak
A történelmi Királyi úton haladva utazás a WADI MUJIB meredek jeltőin az ezer méter mély, szakadékos völgybe. A bibliai időkben fontos határnak számított a vidék a moabiták és az edomtiák, később a nabateusok birodalma között. Továbbhaladva, a völgy felett, egy 900 méteres magaslaton fekszik KERAK városa. Egykor a Moab Királyság fővárosa volt a Kr.e. X. században. A keresztes lovagok a XII. században építették az erődítményt, melynek napjainkban látható maradványa is monumentális! Reynald de Chatillon volt az egyik legismertebb és legrettegettebb várúr, akiről még ma is számos legenda terjed a helyiek körében. A várból lélegzetelállító kilátás nyílik a Holt-tengerre. Vacsora, szállás Petrában.

4. nap: Petra – Wadi Rum – Aqaba
Reggeli után ismerkedés a „Rózsaszín várossal”, az egyedülálló látványt nyújtó PETRA-val. A rózsaszín-vörös homokkőbe vésett épületek és barlangok között gyalog, vagy részben lóháton ismerkedünk a nabateusok által épített utánozhatatlan, felülmúlhatatlan várossal. Utazásunk egyik csúcspontja ez. A látogatók előtt feltárulnak a csodálatos építmények, homlokzatok, síremlékek, fürdők, sziklarajzok! Hihetetlennek tűnik, hogy szinten mindent a sziklából faragtak ki az egykori kőfaragók. Délután irány WADI RUM, amely az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. Ezen a holdbéli tájon járt Arábiai Lawrence, aki az „Arab Forradalom” idején itt képezte ki a sivatagban vándorló beduinokat. Jeep túra keretében ismerkedés a tájjal. Vacsora, szállás Aqabában.

5. nap: Aqaba
AQUABA a Vörös-tenger partján elterülő népszerű üdülőhely, tengeri kikötő. Az országhoz mindössze csak 23 km hosszú tengerparti szakasz tartozik, amit a helyiek és a külföldi turisták egyaránt nagyon kedvelnek. Pihenés a tengerparton. Fürdés, napozás, vagy igény szerint számtalan vízisport lehetőségből lehet választani. Vacsora, szállás Aqabában.

6. nap: Aqaba
Pihenés a tengerparton. Vacsora, szállás Aqabában.

7. nap: Sivatagi Kastélyok – Amman
Irány a „Sivatagi kastélyok”, amelyeket az iszlám kialakulásának kezdetén az Omajjád kalifák építettek! Az oázis Arábiai Lawrence főhadiszállása volt a törökök elleni küzdelemben. A sivatagi várak és kastélyok vidéke Ammantól keletre, a szaúdi határig terjedő félsivatagos, kő- és homoksivatagos területen alakult ki. Néhány kastélyt utazásunk során mi is érintünk. Ezek közül az egyik legismertebb az Amra épületegyüttes, amely a legjobb állapotban maradt fenn. Érkezés Jordánia fővárosába AMMAN-ba. A Hasemita Királyság fővárosa az örök városhoz hasonlóan 7 dombra épült. Érkezés után ismerkedés a város látnivalóival. Vacsora, szállás Ammanban.

8. nap: Amman – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás a déli órákban, érkezés Budapestre koradélután.


UNESCO Világörökségek:
- Petra
- Queseir Amra (Sivatagi kastélyok)



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- a repülőjegyet Budapest – Amman - Budapest útvonalon 
- a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
- 7 éjszaka szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziót
- városnézéseket és kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árát a leírt programokhoz
- magyar nyelvű idegenvezetést
- ATLASZ Premium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Külön fizetendő:
- repülőtéri illetéket és a csomagdíjat: kb. 76.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- szervízdíj / borravaló: 40,- USD / fő (pl. a helyi gépkocsivezető, idegenvezető részére)
- 20-24 fő utazása esetén 9.000,- Ft a felár
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 76.900,- Ft/fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak