Körutazások melléklet főoldal

A mesés Indokína: Vietnam - Laosz - Kambodzsa

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77172
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kambodzsa, Laosz, Vietnám
Város: Angkor, Halong, Hanoi, Hoi An, Ho Si Minh, Hué, Luang Prabang, Saigon, Siem Reap

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

Az út áttekintése

·  Hajózás a híres Mekong folyón
·  Angkor Wat, Kambodzsa jelképe
·  Laosz, a millió elefánt országa
·  Egy teljes nap a Halong-öbölben hajózva

"Magasztos történelem, buja természet, illatok, ízek, kedves mosolyok és Ázsia egyedülálló varázsa. Erről nem beszélni, ezt látni kell!"
Dr. Horváth Péter – Ázsia-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: BUDAPEST – VIETNÁM – SAIGON

Átszállással utazás Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)

Megérkezés után transzfer a szállodába. Saigon volt a fővá­rosa Dél-Vietnámnak, abban az időben, amikor két részből állt az ország. Egyesülés után Hanoi lett a főváros, de Saigon – mai nevén Ho Chi Minh város – továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. Megérkezés után buszos városnézés; láthatjuk az egykori Elnöki Palotát, mely a háború idején katonai főhadiszállás volt. Ezt követően lefényképezhetjük a szép Főposta épületét, a Notre Dame-templomot. Szállás Saigonban (2 éj).

3. NAP: SAIGON – MEKONG-DELTA – SAIGON

Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-Kínai-tengerbe. Ben Tre városkába érve külön, a számunkra biztosított kishajóval járjuk be a vidéket. Elhaladunk egy hagyo­mányos téglaégető kemencék mellett, majd a Cai Son és Thanh Nhon csatornák mentén helyi családokat látogatunk meg, akik kókuszból készítenek különféle termékeket. Biciklivel, vagy motor­ral folytatjuk utunkat rizsföldeken át, ebédelünk egy helyi étte­remben, majd a délután hátralévő részében ismét a csatornákon hajózva megnézünk egy rizsfeldolgozó manufaktúrát, körülöttünk rengeteg növény, virág. Késő délután érünk vissza Saigonba.

4. NAP: SAIGON – HANOI

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Hanoiba. Transzfer a szállodába, majd délután városnézés Hanoiban: Ho Chi Minh Mauzóleum, Egyoszlopos Pagoda, Irodalom temploma, mely az ország első egyeteme volt. Délután egy tradicionális vízi báb­műsoron veszünk részt. Este vacsora egy helyi étteremben, szál­lás Hanoiban.

5. NAP: HANOI – HALONG BAY

Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség része­ként számon tartott Halong-öbölhöz buszozunk. A Dél-Kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tus/WC) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus szik­lák közt halad vitorláshajónk. Elmondhatatlan a látvány, több mint 3.000 csodaszép szikla zöld növényzettel a kb. 1.500 km2 es öbölben. Megállunk egy úszófalunál. Ezek az emberek a vízen élik mindennapjaikat. A nap során lesz fürdési lehetőség. Ebéd, vacsora a hajón. Este felejthetetlen élmény a naplemente látvá­nya a tengeren. Szállás a hajón tusolós kabinokban.

6. NAP: HALONG – HANOI – LUANG PRABANG

Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást a meseszép sziklák között. Így térünk vissza a kikötőbe, majd transzfer a repü­lőtérre és elutazás Laoszba, Luang Prabangba. Szállás. (4 éj).

7. NAP: LUANG PRABANG – PAK OU

Reggel indulunk egy pár órás hajóúttal a Mekong-folyó mentén Pak Ou barlanghoz, mely egy csodaszép mészkősziklában talál­ható a Mekong és az Ou-folyók torkolatával szemben. A 2 nagy barlangban több ezer Buddha szobor van a pár centistől a több méteresig. Továbbhajózva, karcsú kenuk ringatóznak a parton, közben láthatunk halászhálókat és halcsapdákat. Megállunk Ban Muangkeo faluban ahol látunk egy hagyományos rizs­ből készült whiskey lepárlót. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is. Ebéd egy folyóparti étteremben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztupa található. Itt a meseszép naplementében gyönyörködhetünk és letekintünk a városra valamint a Mekong folyóra. Innen az éjszakai piacra megyünk, ahol többek közt megtalálhatóak a helyi, merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegyi falvak lakosai hoz­nak a városba. Este térünk vissza a szállásunkra.

8. NAP: ELEFÁNTFARM – LUANG PRABANG

Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhista szo­kásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjte­nek egy körmenet során a hívőktől. A Laosz szó jelentése: millió elefánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellátogatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A far­mon láthatjuk a sok elefántot, miközben tájékoztatást tartanak az elefántok életéről is. Ekkor lesz arra, is lehetőség hogy aki akar felülhet egy elefánt hátára hogy kipróbálja milyen érzés azon utazni. Visszatérés a városba, majd szabadprogram.

9. NAP: LUANG PRABANG – KHUANG SI VÍZESÉS

Délelőtt a volt királyi palotát tekintjük meg, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörökségek közt, mely évszázadokon keresztül (1975-ig) a királyság székhelye volt. Ezt követően folytatjuk laoszi kirándulásunkat. Rizsföldek és kis falvak mentén megyünk a Khuang Si vízeséshez. Útközben megállunk egy kézműves falunál is, és a vízesésénél fürödhe­tünk egy csodásan tiszta tóban. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

10. NAP: LUANG PRABANG – SIEM REAP

Reggeli után megnézünk egy hangulatos kézműves piacot, majd felkeressük a különleges, laoszi buddhista kolostorok egyik leg­szebb példáját, a Wat Xieng Thong-ot. Transzfer a reptérre és irány Kambodzsa. Siem Reapban elfoglaljuk szállásunkat. (2 éj).

11. NAP: SIEM REAP – TA PROHM – ANGKOR WAT

Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomokat keressük fel. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider film­jét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatalmas fái tel­jesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monumentális medencéjében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Sokak sze­rint a világ 7 új csodája közé be kellett volna választani a Siem Reap mellett található Angkor Watot és a közelében lévő temp­lomokat. Kb. 30 km2-es körzetben több mint egy tucat szentély található. A legszebb és az egész területnek névadó temploma, az Angkor Wat megtekintése szerepel délutáni programunk­ban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látványosság képe. A cso­dálatos kődomborművek, a díszes oszlopok és a kőfaragványok felejthetetlen élményt jelentenek. Késő délután a Bakheng templomhoz sétálunk fel és ott tekintjük meg a színpompás naplementét. Este, aki akar, tuk-tukkal bemehet a turisták özö­nétől hangos, mozgalmas belvárosba.

12. NAP: BANTEY SREY – HAZAUTAZÁS

Délelőtt megtekintjük a Banteay Srey templomot, mely különbö­zik az eddigiektől, mivel vörös homokkőből készült. Ezután indu­lás a repülőtérre. Hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

13. NAP: HAZAREPÜLÉS

Budapestre érkezés a menetrend függvényében.

 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.

Vietnámi vízum kb. 22.000 Ft, Laoszi 32 USD, Kambodzsai: 30 USD

Budapesten csak a vietnámi vízum intézhető, többi a helyszínen.

 

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
-
utazás repülővel,
- a helyszínen légkondícionált autóbusszal,    
- szállást 3 és 4 csillagos szállodákban,
- félpanzió, a hajón teljes panzió,
- magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- belépők,
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére).

Az ár nem tartalmazza:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- vízum
- helyi borravaló
- biztosítás

Budapesten csak a vietnámi vízum intézhető, többi a helyszínen. 

Vietnámi vízum 22.000 Ft, Laoszi 31 USD, Kambodzsai: 20 USD

Utazás: repülővel, a helyszínen légkondícionált autóbusszal
Ellátás: 11 nap félpanzió ( reggeli és ebéd vagy vacsora - hajón mindkettő )
Szállás: 9 éjszaka 3-4 csillagos hotelben és 1 éj a hajón, 2 éj repülőn

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak