Körutazások melléklet főoldal

Kína császárvárosok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227660
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kína, Svájc
Város: Hszián (Xian), Shanghai, Luoyang

Szállás / program részletes leírása



Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel az eredeti útvonalon, melyet már több ezer utas végigjárt a Chemol Travel szervezésében. UNESCO Világörökségek: Peking - Mennyek Temploma, Nyári Palota, Tiltott Város, Ming sírok, Nagy Fal, valamint Longmen barlangok, Xian Agyaghadsereg, Szucsou kertek, Hangcsou Nyugati tó, Luyoang.

1. nap
Elutazás Pekingbe menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.

2. nap
Megérkezés Kína fővárosába, a szállás elfoglalása. Délután az Ég Templomának megtekintése, majd szállás Pekingben. Peking a világ legnépesebb államának fővárosa, egyike a Négy Ősi Kínai Fővárosnak. A keveredik az ezeréves ősi kínai kultúra (az i.e. 1000 évből is találhatók maradványok a városban), a Ming- és Csing-dinasztia idejéből származó csodálatos templomok, a maoista- kommunista hagyományok és az ultramodern felhőkarcolók. Szállás Pekingben.

3. nap
Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb található, látogatható részéhez. A Nagy Fal az i.e. 3. század és a 17. század eleje között Kína északi határán épített erődítményrendszerek összessége, amelynek célja az volt, hogy a földművelő Kínát megvédje az északi nomád törzsek támadásaitól. Hossza közel 7000 km és méretei valóban lenyűgözőek. A kirándulás során a helyőrség helyreállított házainak megtekintése és séta a Nagy Falon, majd a Ming-császárok temetkezési helyének meglátogatása, ahol az egyik feltárt sírkamra is bejárható, majd gyaloglás a Szellemek Útján. Szállás Pekingben.

4. nap
A pekingi városnézés folytatása: a világ legnagyobb tere a Tienanmen tér, a Mennyei Béke Tere -fő látnivalók: Mao Ce-tung mauzóleuma, Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve-, majd a Tiltott Város megtekintése, mely a Ming-dinasztiától a Csing-dinasztia végéig, csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom ceremoniális és hatalmi központjaként. Az 1406. és 1420. között épült komplexum 980 épületből, bennük 8707 szobából áll, és 720 000 négyzetméteren terült el. Ebéd után kirándulás a Nyári Palotához: a császári kert, a „hosszú folyosó” a Kunming-tó mellett, valamint a „Márványhajó” megtekintése. Látogatás a 2008-as olimpia színhelyére, a „Madárfészek” megtekintése. Fakultatív program*: Pekingi kacsavacsora. Szállás Pekingben.

5. Nap
Délelőtt Hutong túra keretében ismerkedés a pekingi tradicionális lakónegyeddel. A hutong a császári Kína egy jellegzetes városi településformája, amely kifelé csak bejáratokkal tagolt negyedekből áll. A bejárati ajtó mögött egy-egy földszintes lakóépület helyezkedik el olyan belső udvarral, amelyből az egyes helyiségek nyílnak. Sem az utcára, sem a szomszédos lakóépületekre nem néz ablak. A bejárati ajtó díszítése árulja el a lakó társadalmi helyzetét. Látogatás a ma is működő Láma templomba. Ez az egyik legnagyobb és legjelentősebb tibeti buddhista monostor a világon. Az építmény és a templomi alkotások a han kínai és tibeti stílus kombinációi. Utána vásárlási lehetőség a híres selyempiacon, ahol 1700 árus kínálja portékáit. Elutazás expresszvonattal a titokzatos és nagy múltú Luoyangba, mely az ősi Kína egyik legjelentősebb városa volt. Szállás Luoyangban.

6. nap
Látogatás a Világörökség részét képező Longmen barlangtemplomokhoz, ahol több mint 1300 barlangot, 2345 cellát valamint több mint 50 pagodát vájtak a folyó két partján húzódó meredek sziklafalba. A csodálatos sziklatemplomokat és az itt található közel tízezer buddha szobrot a kínai buddhista szobrászat egyik legszebb példájának tartják. Ezután a híres Shaolin templom megtekintésére kerül sor, mely a kínai kungfu és a zen - kínai nevén chan - buddhizmus 1500 éves bölcsője. A harcművészeti bemutatók mellett különleges látnivaló az itt található pagodaerdő is. Szállás Luoyangban.

7. nap
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás* a Yuntai-hegy Geo Parkba, mely a hegyet állandóan borító felhőkről és páráról kapta nevét. A hegy egyedülálló geológiai képződményeiről és gazdag természeti látnivalóiról híres, többek között itt található Kína legnagyobb vízesése, a Yuntaitian. A dús növényzetű, erdőkkel borított hegyet mély völgyek, tavak, számos vízesés és patak szabdalja. A táj arculatát a rendkívüli mészkőformák határozzák meg, a víz ereje különféle formákat alakított ki a nagyobb mészkősziklákból, igen csodálatos látványt nyújtva. A Yuntai-hegy karsztformái nem hasonlítanak a déli területeken találhatókhoz, ez teszi olyan különlegessé a Yuntai-t, amit az UNESCO 2004-ben a Globális Geopark Hálózat egyikévé választott. Szállás Luoyangban.

8. nap
Délelőtt elutazás az expresszvonattal Xianba, a Világörökség részévé nyilvánított Agyaghadsereg megtekintése. A város az egyik legősibb település Kína területén, mintegy 3000 éves múlttal rendelkezik. A Tang-dinasztia idején (Kr. u. 618-906) Csangan néven a császári Kína fővárosa volt. A mai napig megmaradt a 11 km hosszú városfal, amelyre a 8. században egy 13 emeletes pagodát építettek. A híres selyemút is innen indult. A várostól nem messze található az agyaghadsereg és a kínai piramisoknak nevezett ősi temetkezési halmok. Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét védő agyagkatonák, lovak, kocsik és zenészek elnevezése. A jelenlegi becslések szerint a 3 nagy egységre tagolódó árok- és gödörrendszerben körülbelül 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas található - többségük még mindig a föld alatt van betemetve. Szállás Xianban.

9. nap
Délelőtt városnézés Xianban: látogatás a Shaanxi Történeti Múzeumba, majd az ősi városfal és bástyák, valamint a Nagy Vadlúd Pagoda megtekintése. Séta az óvárosban, a muszlim piac és a Nagymecset megtekintése. Szállás Xianban.

10. nap
Reggel elutazás repülővel Hangcsou, amelyet már a nyugati utazók is fényűző nagyvárosként írtak le. A város híres történelmi emlékhelyeiről és természeti szépségeiről, Kína tíz legszebb városa között tartják számon. Hangcsou volt a Wuyue Királyság fővárosa 907 és 978 között, az Öt Dinasztia és Tíz Királyság korában. Akkoriban Xifu volt a neve, és a 10. században Dél-Kína kulturális központja is volt. Megérkezés után transzfer a szállodába, majd hajókirándulás a híres Nyugati tavon. Szállás Hangcsouban.

11. nap
Városnézés Hangcsou: a Lingyin-templom termeinek és híres szobrainak megtekintése, majd látogatás a Leifeng pagodához, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tóra, majd ismerkedés a környék híres teafajtáival egy ültetvényen. Ezután a neves Taiji Teaházban „teaceremónia” szertartáson vehetnek részt, ahol a mesterek akrobatákat megszégyenítő ügyességgel töltik meg a teáscsészéket. Szállás Hangcsouban.

12. nap
Délelőtt elutazás expresszvonattal Sanghaj. A kelet-kínai tengerpart középső részén, a Jangce torkolatvidékén, a folyam Huangpou nevű kis mellékfolyójának két partján elterülő Sanghaj „a Kelet Párizsa”, Kína legnépesebb és egyben gazdaságilag egyik legjelentősebb metropolisza. 1990. után - a Teng Hsziao-ping által bevezetett kínai gazdasági reform nyomán- Sanghai gazdasági virágzásnak indult, és 2005-re a világ legnagyobb teherkikötőjévé vált. Míg a várost kettéosztó Huangpu-folyó nyugati partján a hajdani európai gyarmattartó hatalmak régi épületei sorakoznak, addig a keleti parton a „kínai Manhattan” lélegzetelállító felhőkarcoló-erdeje látható. Délután séta a Bundon és a híres Nanjing bevásárló utcán, majd hajókirándulás a Huangpu folyón, mely során az esti fényárban úszó város látványában gyönyörködhetnek. Szállás Sanghaj.

13. nap
Szabad vagy egész napos fakultatív kirándulás* a kertjeiről és selyemgyártásáról híres Szucsou. Hajókázás a csatornákon. Látogatás a híres „Szerény hivatalnok” kertben és egy helyi selyemműhelyben. Szállás Sanghajban.

14. nap
Városnézés Sanghajban: a Jade Buddha Templom megtekintése, majd látogatás a Yu-Yuan kertbe, végül a 420,5 m magas Jinmao toronyba, ahol a 88. emeleten lévő kilátóból az egész város látható. Szállás Sanghajban.

15. nap
Korai transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre átszállással.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.

Közlekedést és transzfereket a leírás szerint, szállást a megadott ellátással kétágyas szobákban, a leírt városnézéseket és kirándulásokat, magyar nyelvű idegenvezetést

Adók és illetékek, vízumdíj, borravaló (USD56/fő), bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok, felárak



Tudnivalók az árról

Közlekedést és transzfereket a leírás szerint, szállást a megadott ellátással kétágyas szobákban, a leírt városnézéseket és kirándulásokat, magyar nyelvű idegenvezetést



Adók és illetékek, vízumdíj, borravaló (USD56/fő), bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok, felárak

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak