Körutazások melléklet főoldal

Krakkó - Wieliczka - Zakopane

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 155199
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Lengyelország
Város: Krakkó, Zakopane, Wieliczka

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Zólyom vára – Besztercebánya – Árva vára – Krakkó (400 km)Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban, utazás Szlovákiába, az Alacsony-Tátra vidékére. Zólyom reneszánsz vára alatt tartunk pihenőt (Balassi Bálint szülőhelyén), ahol lehetőség függvényében a vár udvarára is betekintünk. Utunkat folytatva Besztercebánya főterén teszünk egy kellemes sétát, ismerkedve a város nevezetességeivel. A Tátrán keresztül folytatjuk utunkat és megállunk Európa egyik legszebb várkastélyánál, Árva váránál. (A várat a Balassa család építette, majd Mátyás király fiának, Corvin Jánosnak adományozta.) Krakkó felé folytatjuk utunkat, ahol 3 éjszakán keresztül lesz szálláshelyünk.

2. nap:
Krakkó és a Wawel (10 km)Reggeli után városnézés Krakkóban. Az óvárosban teszünk gyalogos sétát (a főtér látnivalói – a világörökség része), Posztócsarnok, Mária templom, Jagello Egyetem, Barbakán, a színház, Schindler gyár... Ellátogatunk a Wawelbe, helyi vezetővel tekintjük meg a híres koronázási templomot, melynek belsejében Báthory István és Nagy Lajos királyunk leányának, Hedvignek sírja is nyugszik. Délután szabadidő, sétálhat az óvárosban, mely a világörökség része.

3. nap:
Wieliczka – a sóbánya és Auschwitz (160 km)Reggelit követően szabadprogram Krakkóban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: ezen a napon különleges helyre látogatunk, az UNESCO védelmét élvező világörökség részeit tekintjük meg. Reggeli után a Wieliczka sóbányához látogatunk. Földünk egyik legrégebbi, ma is látogatha¬tó sóbányája turisták ezreit vonzza. Csodálatosak sóból kivájt folyosói, csillogó termei, kápolnája. Wieliczkából krakkói szálláshelyünkre térünk vissza. Fakultatív ajánlatunk délutánra: Auschwitzba, a hírhedt náci fogolytáborba utazunk. A mementónak megmaradt emlékek ma is megdöbbentik a látogatót (belépőjegy a helyszínen fizetendő).

4. nap:
Nedec vára – Zakopane – ChochoĹ‚ów skanzen – Donovaly – Budapest – Szeged (430 km)A mai napon megtekintjük a Dunajec folyó jobb partján magasodó Nedec várát és utánajárunk a rejtélyes inka kincs történetének! A Lengyel-Tátra egyik jól ismert téli-nyári üdülőhelyét, Zakopanét keressük fel. Jó idő esetén felvonóval feljutunk a Gubalovka hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező hegyekre és a városra. Rövid időre buszunkra szállunk és a Zakopanera jellemző tipikus goral építészeti stílusjegyeket viselő ChochoĹ‚ów skanzen faluba érkezünk, ahol egy fotószüntere megpihenünk. Hazafelé tartva útközben megpihenünk Donovaly sokak által jól ismert téli síterep közelében. Tovább utazva a késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint
- Útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak